Månedsmagasinet på Costa del Sol
Fantastisk vårtur til Marokko

Fantastisk vårtur til Marokko

Alt fra 1001 natt- stemning til moderne storbyliv. Opplevelsene var mange og gode på Marokko-turen som den svenske guiden og turarrangøren Siv Ling arrangerte i månedsskiftet februar – mars.

Jeg var ikke et øyeblikk i tvil. Dette ville jeg være med. Her ble det fristet med besøk i Marrakech, Casablanca, El Jadida og hovedstaden Rabat. Vi skulle få se rytteroppvsininger, spise middag på Rick´s café i Casablanca, oppleve Medinaen i Marrakech og i det hele tatt oppleve nærkontakt med ”Den nedgående sols land”. Og slik ble det!

Allsidige inntrykk
Jeg kunne ha brukt flere sider på å beskrive alt vi så: Den eksotiske byen Marrakech, med dens brede boulevarder og de typiske trange smugene i medinaen, der man følte seg helt hensatt til 1001 natt. Den nydelige Ourikadalen rett utenfor omringet av snødekkete Atlasfjell. Den mye mer moderne Casablanca hvor mange gikk europeisk kledd, og hvor alle de små mopedene vi hadde sett i Marrakcech var byttet ut med biler, som gjorde at trafikken alltid stod stille!
Rundturen i hovedstaden Rabat, og den portugisiske festningen i El Jadida. Alle monumentene, moskeene og de fremmedartede marokkanske gravkamre vi så, og alle de små markedene med en utrolig stemning, så fjernt fra hva vi er vant til.

Store kontraster
Kafeene hvor det bare satt menn, ikke ulikt Spania for 30 år siden… Kontrasten mellom rik og fattig som viste seg hele veien: De rikes villastrøk og de fattiges skur. Den uventede vennligheten hos alle marokkanerne vi møtte, og mye, mye, mer.
Men grunnen til at jeg skriver dette innlegget, er først og fremst at jeg vil berømme Siv Ling for hvor godt reisen var organisert. Turen startet med fly til Casablanca, og på den måten unngikk vi altfor lange bussreiser.

Flotte hoteller
Alle måltider under hele turen var inkludert i prisen og valgt ut av Siv Ling. Og det var fortreffelig mat hele veien! Vi spiste på hoteller og restauranter av alle typer, og overalt var maten både spennende og velsmakende.
Grønnsakene var av ypperste kvalitet, og både kjøtt og fisk var typiske marokkanske retter. Vi måtte aldri vente, verken på maten eller på regningen (drikkevarene måtte vi betale selv). Overalt ble vi møtt med smil og gode manerer.
De to hotellene vi bodde på, var flotte 4 og 5 stjernes, og innsjekkingen var ordnet på forhånd av guidene, slik at vi bare kunne gå rett til resepsjonen å motta nøkkelen!

God service
Selv om vi bare var 16 stykker, hadde vi en stor og romslig buss, og på den måten slapp vi å sitte oppå hverandre og kunne flytte oss rundt hvis vi ønsket det. Vi fikk gratis vannflasker på bussen, og den første kvelden stod det også en vannflaske på rommene våre, slik at vi slapp å tenke på det. Bussen var alltid presis, og sjåføren kjørte oss trygt og sikkert fra by til by, og inne i byene. Det var lagt inn stopptider ca. hver annen time, for å kunne strekke litt på bena og andre trengende gjøremål. Bussen var vår hele veien, og vi kunne alltid la alle personlige eiendeler ligge igjen, også om natten.

Under alle bussturene ble vi forklart hva vi så på veien, og vi fikk også med oss noen morsomme anekdoter om Marokko og Siv Lings egen erfaring med landet. Bortsett fra Siv Lings kompanjong, Lennart Fjord Isaksen, var det også en utmerket marokkansk guide med, Merwane. Begge to var utrolig hjelpsomme, alltid smilende og villig til å forklare.

Tidsskjemaet ble fulgt til punkt og prikke, og vi fikk sett utrolig mye på de seks dagene turen varte. Og som sagt følte vi at vi ble tatt veldig godt vare på , at dette var guider som kjente landet og som viste oss akkurat det som var mest verdt å se.

Tusen takk, Siv. Jeg gleder meg til neste tur!

Av Ellen Munch

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.