Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Campanario april 2012

Del


Fra venstre konfirmantleder Lena Våtvik, Tora Wengshoel, Pauline Østgård, Mikal Rundhovde Mørenskog, Kristoffer Eide, Jørgen Høiklev, Ingrid Handal Helland, Ida Hansen, Fanny Halvorsen og konfirmantprest Mette Buvik.

Strålende konfirmasjonsdag

Både solen og konfirmantene strålte på konfirmasjonsdagen 1. april.
Etter måneder med undervisning, turer og deltagelse på gudstjenester var det endelig klart for den store konfirmasjonsfeiringen. Mange gjester var kommet fra Norge for å ta del i festen og kirken bugnet av pyntede og bunadskledte nordmenn. Av i alt ni konfirmasjonselever ble sju konfirmert på Sjømannskirken. Én valgte å bli konfirmert i sin egen kirke i Norge, mens en annen valgte å følge undervisningen uten å la seg konfirmere. Men alle ni var til stede i en mer enn fullsatt sjømannskirke på palmesøndag.

Aktiv konfirmasjonstid
Siden starten av oktober har konfirmantene møtt til ukentlige undervisningstimer på Sjømannskirken. Der har de gjennomgått sentrale temaer i den kristne tro og lært om gudstjenestens oppbygning. Konfirmantene har deltatt på flere gudstjenester med flott sang, med lesninger av egne bønner og med en rekke andre oppgaver. På samtalegudstjenesten 18. mars fikk de dele mye av sin nyervervede kunnskap med resten av menigheten, og de viste en egen kortfilm som handlet om Jesu oppstandelse i fortid og nåtid.

Tre turer
De ni konfirmasjonselevene har vært på ikke mindre enn tre turer i konfirmasjonstiden. Den første turen gikk til Denya på Costa Blanca i oktober, hvor de var sammen med konfirmanter fra sjømannskirkene i Torrevieja og Albir. I januar reiste de på ekskursjon til Malaga for å være med i en stor felleskirkelig gudstjeneste i katedralen. Senere i vinter var alle Spania-konfirmantene på konfirmasjonsleir i Sjømannskirken i London. Etter en intens langhelg med mange severdigheter, sosiale samlinger og lite søvn kom de utslitte hjem en søndag kveld i mars.

Spesiell gudstjeneste

Fem av de ni konfirmantene er med i kirkens kor EC Singers. Koret med var med og preget konfirmasjonsgudstjenesten med både vakker sang og spenstige rytmer. Mange av konfirmantenes søsken bidro med musikk, lesning og korsbæring. Høydepunktet ble naturligvis da konfirmantene kom frem en etter en og knelte og ble bedt for av menigheten. Det ble en usedvanlig vakker gudstjeneste preget av fest og høytid, glede og alvor.
Etter gudstjenesten lot konfirmantene seg gratulere, fotografere og overøse av gaver etter alle kunstens regler. Til kirkekaffen var det laget bløtkaker til ære for dagens hovedpersoner.

 


EC Singers med egen konsert

Onsdag 9. mai kl 19 holder Sjømannskirkens kor EC Singers sin første helaftens konsert. Koret har deltatt på mange konserter og arrangementer før, men er nå klare for å stå helt på egne bein.
El Campanario Singers ble etablert høsten 2010 og teller i dag ca 35 sangere. Nedre aldersgrense for å være med er femte klasse, og eldste sanger er sjømannsprest Steinar Lindvig. Koret har et variert repertoar som strekker seg fra klassisk gudstjenestemusikk til sanger av Odd Nordstoga og Abba. Mange av sangerne er også flinke solister som arbeider med egne sanger etter øvelsene sammen med dirigenten Trond Gilberg. På konserten vil mange av solistene få med seg resten av sangerne som backing-kor på solosangene sine. Koret har også sitt eget profesjonelle band som sørger for stødig tonefølge og musikalsk løft.
Koret lover en flott opplevelse og håper mange kommer og hører på. Billettene selges ved inngangen og koster €5. Kirkens konsertkafé er åpen fra kl 18.

Internasjonale Dager
Sjømannskirken deltar sammen med Norsk forening og Den norske skolen i den norske casetaen på de internasjonale dagene i Fuengirola 28. april – 1. mai. Velkommen til fire dager spekket med konserter og forestillinger, norsk mat og kultur – og mulighet til å stifte bekjentskap med andre lands kulturer!

Korbesøk
Koret MarkCanto fra Ørje i Østfold besøker Sjømannskirken siste helg i april. De holder gratiskonsert i kirkens patio lørdag 28. april kl 13 og deltar på gudstjeneste søndag 29. april. Koret skal også holde en konsert på mandagen under Internasjonale Dager.

Kunstustillinger

I kirkens kafé kommer det opp ny kunstutstilling hver måned. Fram til 25. april er det malergruppen i Norsk Forening som stiller ut. 26. april kl 13.15 åpnes en ny utstilling med Kimmo Sahlman, mens Gunnvor Sørhus overtar veggene 24. mai.

Populære fotballturer
Sjømannskirkens supporterklubb for Malaga CF med Torben Gram i spissen har hatt stor pågang til sine turer til La Rosaleda stadion og Malagas hjemmekamper. Til kampen mot Barcelona og til Spanias landskamp mot Venezuela var nærmere 30 fotballfans med. På sistnevnte kamp opplevde studentene Kari Anne og Sigrid å få møte selveste Ole Gunnar Solskjær utenfor stadion (se bilde).

 

Malaga spiller sin beste sesong på lang tid og kjemper om tredjeplassen i La Liga og direkte kvalifisering til Champions League. Sesongen varer til langt ut i mai og du kan kontakte Torben på tlf 660 622 125 eller på e-post torben-gram@hotmail.com hvis du vil ha med deg en kamp på internasjonalt toppnivå.

17. mai
I samarbeid med 17. mai-komiteen for Costa del Sol arrangerer Sjømannskirken gudstjeneste i Fuengirola kl 11 på nasjonaldagen. I skrivende stund er det uklart hvilken kirke gudstjenesten blir i. Følg med på oppslag!
På El Campanario blir det nasjonaldagsfeiring fra kl 15 med leker for små og store og kulturelt program med musikk og nasjonale sanger. Hørsholm-Koret fra Danmark deltar. Det blir salg av rømmegrøt, pølser og brød, is, kaker, brus og kaffe. Det er ingen påmelding til arrangementet.

Følg kirken på internett og e-post
Hjemmeside: sjomannskirken.no/costadelsol
Facebook: Sjømannskirken på Costa del Sol og Ung på Solkysten
Torbens fotballblog: fotball-guiden.blogspot.com.es
For å motta ukentlig nyhetsmail, gå til sjomannskirken.no/costadelsol, klikk på “Motta nyhetsbrev” og følg instruksjonene.

TO MINUTTER MED SJØMANNSPRESTEN

Å samarbeide er ikke så meget å være sammen som å arbeide.
«Det skjer møe på kjærka», sier en venn og medarbeider på sin flotte østfolddialekt. Ja, det skjer mye overalt i det norske miljøet på Costa del Sol. Denne vinteren har jeg latt meg imponere over alt som skjer i foreninger, kirker, lag, skole, høyskole og i de mange norske bedriftene som er på kysten.
Mange tror kanskje at her på kysten er det flest pensjonister og at til påske reiser alle hjem. Bildet er annerledes. Gjennom året legges det ned et betydelig arbeid blant ansatte og frivillige der vi møtes enten i bedrifter, skoler, foreninger og lag. Bare på Sjømannskirken representerer det frivillige arbeidet fire årsverk. Hvor mye det frivillige arbeidet representerer andre steder vet jeg ikke. Av ansatte er det flere hundre nordmenn på kysten.
Både økonomisk, kulturelt og sosialt får vi gjennom alt dette øye på et helt lite norsk og nordisk samfunn her på kysten. Det er godt å oppleve å få til noe. Det er godt å være med å skape noe som er til glede og nytte for andre som er her nede.
På Sjømannskirken låner vi ut en vegg til våre bildende kunstnere. Denne måneden er det amatørkunstnerne fra Norsk Forening i Fuengirola som pryder veggen. Masse fint å se på og glede seg over. De elleve kunstnerne som nå er representert viser oss på lerret hva det vil si å skape noe og glede andre med det.
Det er godt med tidsfordriv og å ha samlingssteder hvor vi kan nyte livet, men i lengden opplever mange at dette ikke er nok. Mange savner å kunne få bidra. Og den enkeltes bidrag er viktig for helhetsopplevelsen.
Det er ikke mye jeg kan gjøre, sier noen, men jeg kan godt steke vafler og vaske opp. Da pleier jeg å svare at hvis du gjør det, så er du med å oppfylle Sjømannskirkens visjon og verdier. Hva hadde Sjømannskirken vært uten vafler og hvor lenge ville vi hatt gjester hvis ingen vasker opp. Toppen noen timer!
Sånn er det i alle sammenhenger. Det er ingen oppgave som er liten eller en «bare litt»-oppgave. Alt er viktig og vi merker det aller mest når en ikke kommer som avtalt. Alle er viktige for at det skal bli gode møtepunkter der vi ferdes.
Det er godt å være sammen, men vi kan ikke være sammen hvis vi ikke skaper gode møteplasser sammen.

Av Steinar Lindvig

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.