Månedsmagasinet på Costa del Sol

hadde sitt første styremøte 6.januar. I tillegg til alminnelige styresaker ble programmet for generalforsamlingen 23.februar gjennomgått.
Arbeid og organisering omkring Internasjonale dager ble drøftet.
Møteprogram for medlemsmøte ble stadfestet og foreningens tilbud om turer og utflukter ble gjennomgått.
Ellers arbeider foreningen veldig bra. Mange tar del i arbeidet og vi har en rekke tilbud til medlemmene.

Foreningen åpner alle ukedager kl.11,
og hver dag serveres LUNSJ

Mandag – salt torsk med bacon, poteter og gulerøtter
Tirsdag – kjøttkaker med kålstuing
Onsdag – stekt rosada
Torsdag – variert meny
Fredag – fiskesuppe
Bingo spilles hver tirsdag kl.17.00
(Grete Folkedahl tlf 690 327 895)
Boule mandag, onsdag og fredag kl.11.00
(Grete Folkedahl tlf 690 327 895)
Malegruppen onsdag kl 16.00
(Knut Kråkevik tlf 652 396 916)
Alpingruppen søndag kl.11.00
Husk ny fremmøteplass: Feriaplassen
(Olaf Jakhelln tlf 670 293 2929)
Spanskundervisningen har tatt pause dette halvåret

NB NYTT
Bridge torsdag kl. 16.30
(Willy Berg tlf 606 751 977)
NAV Servicekontor i Spania kommer til Norsk Forening 2. februar kl.10-11.30
Her vil de informere og veilede omkring folketrygden. Det er en fin anledning til å få svar på eventuelle spørsmål, så møt opp! Veiledningen vil være individuell.
Den 29.februar er det BACALAOAFTEN i Norsk Forening. Det er skuddårsaften og vi skal ha noen ekstra løyer. Det henstilles til alle å komme med hatt. Påmelding i Foreningen.
Den 29. Mars arrangerer Torill og Arne tur til botanisk have, JARDÍN BOTÁNICO DE CONCEPCIÓN i Malaga. En vårtur vi virkelig kan glede oss til. Påmelding i Foreningen.

Den 19. januar var det medlemsmøte i Norsk Forening.
Det var dekket hyggelig, og det ble servert ost og skinke med diverse fast og flytende tilbehør. Nesten femti personer møtte opp, og pånytt blir vi minnet om at lokalene våre er i minste laget.


Turvirksomheten
Foreningen har i mange år selv arrangert overnattingsturer for medlemmene. Det var et stort arbeid, og ikke alltid lett å fylle opp bussene. Foreningen har derfor besluttet å ta en pause på dette området. Dagsturene derimot, vil fortsette som før. Vi har heldigvis Torill Gundersen og Arne Solberg som står på og jevnlig kommer med tilbud om hyggelige utflukter.
Av og til er det likevel noen som ønsker en lengre tur med overnatting. Foreningen har kontaktet reisearrangøren Viajes Ruta Solar SA for å få til et samarbeid, og representanter fra Ruta Solar var derfor tilstede på møtet og presenterte virksomheten sin.
De har en del tilbud om turer for skandinaver. Der kan medlemmene kan melde seg på i større eller mindre grupper, turer som ikke er avhengig av at medlemmene fyller opp bussen. Det blir liggende en presentasjonsperm i foreningen, og en representant fra Ruta Solar vil komme på torsdager fra kl 1430 og informere og ta i mot bestillinger.
Det ble vist lysbilder fra El Camino de Santiago. Og et av foreningens medlemmer, som har gått turen i etapper over år, fortalte. I mai går siste etappe fram til Santiago. Alle kan være med. Hver og en går den biten han orker, og kan når som helst plukkes opp av følgebuss. Pilgrimsturen til Santiago er en opplevelse for livet.
Vi fikk høre om en ukestur i H.C. Andersens fotspor. Den starter 17. april, og arrangeres i forbindelse med at det er 150 år siden dikteren besøkte Spania.
Programmet presenterer videre en rundreise i Marokko, en firedagerstur til Lisboa og en firedagerstur til Valencia i forbindelse med Fallas. Det blir en tur til Madrid, til naturparken Doñana, en rundtur i vindistriktene og mye mer.
Så nå er det bare å ta kontakt for nærmere opplysninger, reise alene eller arrangere med venner.
Hovedinnslaget
på møtet var ved Britt Helén Johanse. Hun fortsatte sine kåserier om spansk historie, nå om Alfons X som var kongen av León og Castilla i 32 år fra 1252. Han fikk tilnavnet "el Sabio" (den vise), og omtales gjerne som en av de betydeligste skikkelser innen europeisk middelalderkultur. Han samlet kristne, jødiske og arabiske lærde og fikk utarbeidet middelalderens viktigste samlende vitenskapelige verk. Og han fikk oversatt Bibelen til kastiljansk. Britt Helén er alltid spennende å lytte til og vi ønsker henne velkommen tilbake.

GENERALFORSAMLING
Norsk Forening Costa del Sol holder ordinær generalforsamling torsdag 23. februar kl.18.00, event.kl.18.30
Valgkomiteens innstilling, styrets årsberetning, regnskap og neste års busjett ligger fremme i foreningens lokaler. Se nærmere på foreningens hjemmeside.
Vi håper flest mulig møter til generalforsamling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.