Månedsmagasinet på Costa del Sol
Det Norske Magasinet introduserer skanningskoder

Det Norske Magasinet introduserer skanningskoder

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

 

Fra og med denne utgaven av Det Norske Magasinet kan du med din smartphone skanne deg fram til masser av ekstra informasjon, bilder og film samt påmeldinger til diverse arrangementer.
De små, firkantede QR-kodene (Quick Responses), som sees i artikler og annonser, skannes med en applikasjon på en smartphone og fører deg inn i et virtuelt univers. Dermed bindes den trykte utgaven av Det Norske Magasinet og de elektroniske mediene svært praktisk sammen.

Slik gjør du det:
1. Hent og installer den gratis applikasjonen QR Reader til din smartphone.
2. Bruk QR-skanneren til å skanne kodene i magasinets artikler og annonser.
3. … og vips åpner det seg en helt ny verden.

_________________________________________________________________________________________________________________________

QR-koder: Neste trinn innen teknologiutviklingen

Som en nyhet implementerer Det Norske Magasinet fra og med dette nummer såkalte QR-koder. Til tross for at koden ble utviklet allerede i 1994, er det først nå at teknologien for alvor holder på å bryte igjennom. Men hva egentlig en QR-kode egentlig? Få svaret her…

Gå inn i skan-applikasjonen på din smartphone og la kameraet analysere den lille, kvadratiske koden. Få sekunder senere er du inne på en hjemmeside, en video eller i Det Norske Magasinets tilfelle, en artikkel som har noe ekstra som du ikke får i bladet. Så lett og raskt fungerer QR, som er initialene for Quick Response (raskt svar), og derfor har det smarte systemet etter hvert oppnådd den anerkjennelsen og utbredelsen som den svært funksjonelle oppfinnelse fortjener.

Men oppfinnelsen har været underveis lenge, for den ble faktisk registrert for ikke mindre enn 17 år siden av den japanske produsenten Denso Wave. Virksomheten har litt overraskende valgt ikke å ta patent på oppfinnelsen, og derfor er alle i prinsippet velkommen til å benytte seg av teknologien. Så lenge man husker å akkreditere virksomheten.

Fri bruk av lekker teknologi er søt musikk i ørene til alle virksomheter, og derfor har etter hvert svært mange tatt i bruk QR-kodene. Den opprinnelige ideen bak utviklingen av QR-kodene var at de skulle brukes i produksjonen av biler slik at roboter lett kunne skjelne diverse komponenter fra hverandre. Etter hvert har kodens multifunksjonalitet gått opp også for andre typer virksomheter, og teknologien benyttes nå til en rekke vidt forskjellige formål: Postadresser, URL til hjemmesider, telefonnummer, e-postadresser og lignende i aviser, tidskrifter, reklamer, på veiskilt, visittkort og mange andre steder.

I Sør-Korea har supermarkedsgiganten Tesco tatt skrittet videre og tilbyr nå kundene å utnytte tiden i metroen til å skanne varene de ønsker. Få timer senere leveres de bestilte varene på døra. En lignende løsning ligger klar i flere land, blant annet Norge, og vil helt sikkert spre seg med tiden. En annen mildest talt alternativ måte å utnytte QR er på, finner man i oppfinnelsens hjemland Japan. Her er noen gravsteiner utstyrt med en kode som gjør at utvalgte besøkende kan få adgang til bilder, lyd og informasjon om den avdøde. QR ligner altså en potensiell revolusjon av flere samfunnsinstitusjoner.

QR-koder i Det Norske Magasinet – hvorfor?
Revolusjon er et stort ord, men fordi QR mer og mer ligner en kobling mellom fysisk magasin/avis og internett som mediebransjen har lengtet etter så lenge, er revolusjon neppe et for stort ord å bruke. I Det Norske Magasinet er vi alltid oppmerksomme på medieverdenens nye trender, og vi har også lenge hatt et godt øye til QR-kodenes enorme potensial. Vi ergrer oss ofte over å måtte korte ned våre artikler eller utelate ting vi gjerne ville ha fortalt deres lesere, men rett og slett er det noen ganger ikke nok plass i bladet. Det hender også at vi faller over en morsom video på nettet, en interessant konkurranse eller en hjemmeside som vi gjerne vil dele med dere. Alt dette kan nå la seg gjøre, og fra dette nummeret begynner vi så smått å tilføye QR-koder til artikler og annonser. Målet er å skape merverdi for både lesere og annonsører, og vi håper med tiden å kunne utvikle dette til også å omfatte tekniske muligheter – blant annet video.

Har du kommentarer til vår bruk av QR, ideer til videre utvikling eller andre nye tiltak, er du mer enn velkommen til å skrive til info@norskemagasinet.com.
 

Av Andreas Müller

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet