Månedsmagasinet på Costa del Sol
Madrid – Europas nest beste shopping-by

Madrid - Europas nest beste shopping-by

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email


Den spanske hovedstaden kan være vel verdt et førjulsbesøk, ifølge finanstidsskriftet The Economist. For bare slått av London med et halvt poeng, stakk nemlig Madrid og Barcelona av gårde med tittelen Europas nest beste shopping-destinasjon i år. Til sammen 33 europeiske deltok i den årlige konkurransen ”The Globe Shopper City Index – Europe” som nylig ble offentliggjort i det verdenskjente tidsskriftet.

Favner bredt
Alle byer som deltok i kåringen ble vurdert etter 38 kriterier og fem kategorier som bla. omfatter butikker, hotelltilbud, transport og kultur og klima. Madrid oppnådde gode resultater i alle kategorier. Særlig skyldes det at den spanske hovedstaden tilbyr god mat, gode kommunikasjonsmuligheter, rimelige priser på ledende merkevarer, fordelaktig klima og mange kulturelle opplevelser.
Madrid og Barcelona slo elegant ut andre kjente reisemål som Paris, Roma og Berlin. I undersøkelsen blir det pekt på at de spansken byene scorer særlig høyt fordi de i løpet av året har lange perioder med salg der forbrukerne tilbys store rabatter på verdenskjente og spanske merkevarer, bl.a. fra Loewe, Zara and Desigual.
 

Russerne kommer!
Madrid har også en stor fordel ved at byen kan tilby sterke kulturelle og sportslige opplevelser. Dessuten er klimaet gunstig.
Ifølge undersøkelsen øker strømmen av handleglade turister særlig fra land som Russland, Kina og Mexico, samtidig som Brasil og Japan også seiler opp. Det siste året har russiske turister økt sitt forbruk med 54 prosent, mens kinesiske turister kan vise til en økning på hele 79 prosent.

Shopping året rundt
Madrid rommer flere aktuelle shoppingområder som er spredt utover. Det har gitt positiv uttelling i undersøkelsen. I motsatt retning har ordningen med siesta-stengning av forretninger trukket ned.
Byrådet i Madrid har nå gitt grønt lys for at flere forretningsstrøk i byen (såkalte Zonas de Gran Afluencia Turística) siden oktober har fått holde åpent på søndager og offentlige helligdager året rundt. Det betyr at man kan for eksempel kan gå på shopping i hele området mellom Serrano og Madrid Río hver dag året rundt. Dette området favner bl.a. Salamanca-distriktet, Chueca, Fuencarral og Gran Vía.

 

Av Arne Bjørndal

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet