Månedsmagasinet på Costa del Sol
Golfnyheter juli 2011

Presten fikk sin verdensrekord
Det er utrolig hva enkelte golfspillere gjør for å komme i Guiness Book of Records. 1802 hull måtte den 70 år gamle lutherske presten Bob Kurtz spille på sju døgn for å slå verdensrekorden.
Han satte mål av seg til 2000 hull, men dagstemperaturene kom opp i rundt 40 grader i skyggen, så han måtte kjempe mot dehydrering og såre hender og føtter.
Hans mål var 16 hele runder daglig som skulle ta ca 45 minutter per stykke. Det måtte han gi opp – men ikke rekorden som blev på 1850 hull, dvs. nesten 103 runder.
Han spilte dem med et gjennomsnitt på 74,55 slag per runde, og det gjorde scratchspilleren fra Alabama deprimert, for han var betydelig bedre da han for to år siden satte rekord med å spille 500 hull på rad.
– Jeg kan komme i Guiness Book of Records for tallet på mislykte putts, sa han sørgmodig – men likevel spilte han seks runder på 60-tallet. Med andre ord skjøt han under sin alder seks ganger.
Kurtz som var med på det første reportasjeteamet da CNN ble opprettet og som også har vært kommentator for CBS, hadde 100 frivillige til å hjelpe til på Quail Creek Golf Resort i Hartselle, Alabama.
Vær sikker på at denne fantastisk ville rekorden blir slått, selv om det er en urealistisk tanke for vanlige golfere.

Ørkengolf og billig greenfee på Costa Blanca
Hvis du ønsker å spille golf på vei nordover eller på vei tilbake til kysten fra ferien i Skandinavia, vil jeg foreslå et opphold i Almería-provinsen og på Costa Blanca der det er mange praktfulle golfbaner. Hvis du kommer fra Costa del Sol, må du kjøre mot Almería. Når du har nådd Almería, er det ca. 40 min. kjøring til resortet. Du må kjøre E15 forbi Cabo de Gata nasjonalpark og de flotte Cabrera-fjellene, så kommer du til Almanzora. Derfra videre til Villaricos og så til The Desert Spring Resort.
Desert Spring har vunnet tittelen som Europas beste familieressort med en championship ørken-golfbane, beliggende på mer enn 300 hektar i et bebygget område nær byen Cuevas del Almanzora. Før resortet ble bygget, ble det dyrket meloner og tomater på området.
Konstruksjonen av resortet ble påbegynt i 1999, og det var den britiske amatør champion Peter McEvoy som sto for masterplanen av resortet. Det ble besluttet at byggingen bare måtte utgjøre maks 15% av bruttoarealet.

Desert Spring Golf Course
Hvis du noensinne har hatt ørkengolf i tankene, f.eks. på banene i USA (California og Arizona), så har du her en fantastisk mulighet for å spille ørkengolf i Spania. Kvaliteten er fullt på høyde med banene i USA.
Prosjektet sto ferdig i 2001 med Peter McEvoys 18 hulls golfbane, par 72 med en lengde på 5.694 meter fra gul tee og 5.134 meter fra dameteestedene som her er grønne.
Aldri har jeg spilt på en golfbane der man må tenke gjennom og ha en plan på hvordan man vil spille hullet. Banen er designet slik at det er gress på tee-stedet, fairway og greens, men kaktusbeplantningen gjør at hvis du ikke treffer ballen presist, kommer ballen til å ligge i plantefeltet eller i sand/jord eller vann. Denne annerledes golfbanen har dannet rammen om mange internasjonale turneringer, og i 2004 var man vert for Spanish Amateur Open.
Golfbanen på Desert Spring heter ”The Indiana Course”. En av de morsomme tingene ved å spille på denne golfbane er at man har gitt hullene navn som passer utrolig godt til hullene. De 18 hullene heter følgende: hull 1 Cactus Point, hull 2 Gulch, hull 3 Crazy Horse, hull 4 Cinch, hull 5 Notch, hull 6 The Gambler, hull 7 Tequilla, hull 8 Head Dunk, hull 9 Hacienda, hull 10 Eagles Back, hull 11 Bones, hull 12 Chiquita, hull 13 Oh Mama, hull 14 Tiburon, hull 15 Abyss, hull 16 Red Rock, hull 17 El Burro, og hull 18 Last Chance. Du blir tvunget til å planlegge hvordan du vil spille hullene. La meg ta hull 6 The Gambler. Hvis du ikke kan ”drive” 180 meter, får du problemer, men hvis du har en strategi på at du bare vil ”drive” 150 meter, så er du ”safe”. Slike beslutninger må du ta hver gang du slår ballen.
Banens tilstand er fantastisk, men jeg vil foreslå at man før spillet gjør en avtale om spesielle dropregler, fordi du mange ganger vil ha et steinaktig underlag. Hvis du slår til ballen slik du skal etter golfreglene, ødelegger du køllene dine, og det er jo ikke meningen med en golfrunde. Husk at du MÅ kjøpe en goldguide.

Restaurant – Fitness
Når man har spilt denne golfbanen som like godt kunne ha ligget i USA, så kommer vi til klubbhuset og restauranten. Hvis du fikk bind for øynene og ble plassert der, ville du tro at du var i Sør-Afrika. The Crocodile Club som restauranten heter, er bygget som en afrikansk farm med pool, jacuzzi, poolbar, legeplass og spillemaskiner.
The Sierra Sports og Fitness Club har alle fitness-maskiner både innendørs og utendørs. Det er også paddeltennis, vanlig tennis og fotballbaner. Det er også mulig å leie mountainbikes.
Servitører og personalet på denne restaurant bidrar sterkt til at den virkelig fortjener stor ros.
Miljø – Service
Man har designet en golfbane med toppkvalitet, og naturen på dette stedet er formidabel.
Hensynet til miljøet, for eksempel ved gjenbruk av vann man bruker i sjøer, springvann og elver, har gitt flere miljøpriser. Det er bare svært annerledes å være på Desert Spring.
Personalet i klubben, caddymaster, restaurant og greenkeeper vet hva en moderne golfer vil ha; vennlighet, god service og rimelige priser – nemlig Value for Money.

Priser
Når man planlegger en tur til Desert Spring, er det svært viktig at man går inn på hjemmesiden www.almanzora.com og ser de spesielle tilbudene som man hele tiden har.

Costa Blanca
Når man besøker Costa Blanca for å spille golf, er det viktigt at man planlegger golfreisen grundig. Det er svært mange golfbaner – gode og dårlige.
Jeg fikk en liste over de 10 beste golfbanene av Costa Blanca’s golfeksperter og fra den valgte jeg dem jeg syntes, var mest interessante for Det Norske Magasinets lesere.

Las Ramblas
Denne golfbanen åpnet i 1991 og ligger ni km fra hovedveien N 332 Torrevieja – Cartagena. Den er 5.770 meter fra hvit tee, 5.679 meter fra gul og 4.761 meter fra rød tee. Når du spiller på denne banen, må du tenke deg om for hvert slag. En fantastisk beplantning og mye vann. Hvert hull på forskjellige platåer gjør denne banen vanskelig.
Dette er en typisk ”mannebane” fordi man fra tee-stedene slår ut over mange grøfter og kløfter. Selv om damenes tee-steder er satt fram slik at det blir en kortere bane, er den veldig vanskelig for damer som ikke slår så langt som herrene. Dessuten har du fra tee-stedene har mange blindhull. En spennende og utfordrende bane.
Banen er designet av Pepe Gancedo som kaldes ”El Picasso del golf Español”, og han har laget en superbane som må prøves når man besøker Costa Blanca. Normalprisen i høysesongen er 50 euro og 38 euro i lavsesongen. Hvis du vil spille om sommeren mellom kl. 10.30 – kl. 15.00 er prisen 30 euro. Dette tilbudet er rett og slett ”value for money”. Klubbhus, restaurant og caddymaster var plassert i et midlertidig hus fordi man holdt på å etablere et nytt, flott og stort klubbhus.

El Campo de Golf Villamartin
Villamartin ligger rett ved Las Ramblas og er den eldste banen i Alicante-provinsen. Den åpnet i 1972 og er designet av den berømte Mr. Putman. Det er en svært lang bane, 6.132 meter fra hvit, 6.037 meter fra gul og 5.259 meter fra rød tee-sted. Banen er bra designet og hullene er svært varierte, men banen mangler vedlikehold. Man har vansker med å pleie denne banen som ligger svært naturskjønt til, men det er en bane som damene elsker. Banen er gammel og slitt, og det er helt uforståelig at green-fee er dyrere her enn på Las Ramblas. Normalprisen i høysesongen er 55 euro, 40 euro i lavsesongen og 30 euro hvis du spiller i sommersesongen mellom kl. 11 og 15.
Det absolutt vanskeligst og mest interessante hullet er nr. 15, et par 5 hul på hele 515 meter med ”vann-hasarder” på venstre side av fairway. Man er lykkelig over en bogey på dette hullet. Selv om banen er gammel, kunne man godt sette opp benker, ballvaskere og søppelkasser, men det har man ikke gjort.
Firmaet Quare som eier Las Ramblas og Villamartin, har store planer og er i gang med å bygge nye klubbhus på begge golfbaner og i mellomtiden må man nøye seg med midlertidige forpleiningsfasiliteter.

Race to Dubai – Europeantour per 26. juni 2011
1. Luke Donald 2.603.281 euro
2. Ch. Schwartzel 1.834.292 euro
3. Rory McIlroy 1.720.771 euro
4. Lee Westwood 1.466.047 euro
5. Martin Kaymer 1.364.554 euro
6. Anders Hansen 1.072.928 euro
7. Alvaro Quirós 843.269 euro
8. M.A. Jiménez 772.089 euro
9. Ian Poulter 763.426 euro
10. Pablo Larrazábal 746.964 euro
198. Erik T. Johansen 32.370 euro
235. Marius Thorpe 15.650 euro

Verdensrankinglisten per 26. juni 2011
1. Luke Donald 9,14 poeng
2. Lee Westwood 8,66 poeng
3. Rory Mcilroy 7,23 poeng
4. Martin Kaymer 7,14 poeng
5. Steve Stricker 6,39 poeng
6. Phil Mickelson 5,91 poeng
7. Matt Kuchar 5,59 poeng
8. Graeme McDonald 5,54 poeng
9. Dason Day 5,43 poeng
10. Ch. Schwartzel 5,37 poeng
491. Marius Thorpe 0,31 poeng

Turneringer i juli/august 2011
14. – 17.juli: The 140th Open Championship
21. – 24.juli: Nordea Scandinavian Masters
28. – 31.juli: Irish Open
4. – 7.august: WGC – Bridgestone Invitational
11. – 14.august: U.S. PGA Championship

Av Stig Wiberg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.