Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hotelbesøk – Ved terskelen til Atlanterhavet

Hotelbesøk - Ved terskelen til Atlanterhavet

Dos Mares, bare 10 km vest for Tarifa, er et fargerikt bekjentskap i bokstavelig forstand. Og selv om fargene visse steder har skallet av og det i min bungalow er byttet om på armaturen på kaldt og varmt vann, er Dos Mares veldig annerledes, varmt og vennlig.

Surferkulturen dekker over hele verden; fra USA til Hawaii over Australia til Indonesia og India, videre gjennom Middelhavet over til den sørligst spissen av den Iberiske halvøya. Her, vest for Tarifa, danner vinden, bølgene og den brede stranden perfekte forhold for vindsurfere, mens forholdene ofte er for barske til solbading og strandtennis.
Derfor har ikke hotellene skutt opp her i samme størrelse som øst for Gibraltar. Ved Tarifa brer hotellene seg over større områder, og de isolerte forholdene gjør at hotellene kan tilby en rekke former for aktiviteter som det ikke er plass til i de bebygde områdene. Her kan man leie en hest og dra på ridetur på stranden eller spille utendørs tennis eller squash. Stranden er bred, og sandet er finere enn på Costa del Sol, og man får den flotteste solnedgangen over Atlanterhavet.

Plass til store armbevegelser
Dos Mares er et hotell der man får lov til å utfolde seg. Det består av 34 bungalower, åtte hotellrom og fire suiter. Det er to typer av de små hyttene som kalles bungalower: Rett ned mot stranden ligger en rekke mindre bungalower med plass til to personer. Her er byggekvaliteten ikke særlig god; veggene er ikke tapetserte, dører og vinduer er tynne, og i den bungalowen Det Norske Magasinets utsendte får tildelt, er det byttet om på kaldt og varmt vann på armaturen på badet.
Bak de mindre bungalowene ligger en rekke større hytter der det er plass til fire personer. De er bygget i en generelt sett høyere standard, med bedre møbler og hyggeligere innredning.
Nesten alle bungalower har utsikt ned mot vannet, og man kan høre havbruset fra dørterskelen.
Værelsene ligger i hovedbygningen der det er en stor kafé i stua og restauranten i kjelleren. Det er masser av plass, til tross for at av alle tenkelige saker og ti, er plassert en statue av en Buddha eller av en annen østasiatisk gud. Figurer, små kunstverk og merkelige detaljer dukker opp overalt på hotellet. Det skaper en eventyrlig stemning, men ved første øyekast gir det en oppfatning av hotellet som rotete og kaotisk.

Smakløst kaos eller grenseløst eventyr
Det er en hårfin grense mellom smakløst og smakfullt på Dos Mares. Men en ting er sikkert: Dos Mares er ikke et tradisjonelt hotell som etterligner de som finnes på Costa del Sol. Det er simpelthen mer plass i både fysisk og overført forstand. Fysisk er det albuerom til å ri på hest eller spille tennis. I overført forstand er det plass til å være annerledes og gjøre noe man ikke gjør til daglig.
Inntrykket av at alt er mulig blir skapt, fordi alt er kaotisk og smakløst: Fargene på husene er kraftige og blandet sammen, uten tanke på fargekombinasjoner. De små bungalowene er alle malt i forskjellige farger. I kafeen dominerer en gul farge, mens i dører og vinduer er det satt inn en bue slik man gjerne ser på arabiske bygninger, bortsett fra at de her er malt blått, er det tydelig at de er satt inn på et senere tidspunkt enn selve vinduet.
Utenfor, på stiene, finnes både kaktuser og palmer, og innimellom titter en bronsefigur fram mellom plantene.
Farger, figurer, søyler og buer blandes på kryss og tvers, så det er ikke mulig å finne ut hvilket univers hotellet befinner seg i.
Nettopp derfor skaper hotellet sitt helt eget univers der det spres en avslappet stemning mellom gjester og medarbeidere.

En veltilfreds eier
Hotellets eier Roberto von Looij er stolt over måten hotellet ser ut på, og det smitter av på medarbeidere og gjester. For ham er det et personlig prosjekt, og det er viktig for ham at hotellet ikke ligner de vanlige hotellkjedene. Det personlige og modige uttrykket sees tydelig i hotellets innredning der man får en fornemmelse av at hver figur og hver lille detalj har en historie.
Når det er sagt, forklarer Roberto von Looij, har hotellet også vært nødt til å innrede seg etter tiden og omgivelsene. Surferstilen har flere steder påvirket hotellets innredning:
– Da vi startet i 1960, så hotellet slett ikke slik ut. Men da surferne begynte å komme i løpet av 1980-årene, ble vi nødt til å følge stilen og bygge om, forteller han.
Ombygninger har gjort at hotellets stil er en blanding av forskjellige stilarter, og gjør det vanskelig å sette hotellet i en passende bås. Det stemmer godt overens med surferstilen der man reiser rundt i verden for å finne de beste bølgene. Derfor står hele verden til rådighet for surfegjestene her på hotellet.
Som gjest på Dos Mares må man være klar til å leve med den avslappede surferstilen som noen steder betyr at det varme vannet kommer ut av kaldtvannskranen fordi håndverkeren som monterte den, er av den overbevisning at det er viktigere å nyte livet, enn å sjekke om springkranene er montert riktig.
Men det er også plass til å la surfebrett være surfebrett og gjøre bruk av en av de andre tilbuden som Dos Mares kan tilby. Man kan blant annet ta en ridetur på stranden på leid hest eller svinge rekkerten i tennis eller squash. Mulighetene er mange.
Så har du lyst på en aktiv ferie der du trenger masse forskjellige tilbud innenfor sport og mosjon, er Dos Mares et helt riktig sted. Hvis du ikke har tenkt å benytte de mange tilbudene, er kvaliteten på bungalowene og en ellers utmerket morgenbuffet ikke nok til å forsvare døgnprisene.

Priseksempler
Bungalow, standard: 115€-130€
Bungalow, spesiell: 135€-155€
Junior Suite: 220€-270€
OBS! Prisene går opp med rundt en tredel i juli og august.

Aktiviteter
Kite- og Windsurfingskole, Tennisbane, squashbane, beachvolleyball-bane, hesteutleie, treningslokale og utendørs pool.

Av Jeppe Schjødt

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.