Månedsmagasinet på Costa del Sol


22. mars åpnet det nye studiesenteret i Málaga. Initiativtaker og daglig leder ved Den norske skolen Málaga, Henning Nordby(t.v.), og daglig leder i studiesenteret.no, Lars Utstøl, var snorklippere. Foto: Arne Bjørndal

Mer enn 30 representanter var til stede da den røde båndet inn til det nye studiesenteret ved Den norske skolen Málaga ble klippet.

Norske familier, studenter og alle andre som vurderer å ta et friår eller to på Solkysten og samtidig bruke tiden til studier og videreutdanning, har nå fått et nytt tilbud. Det nye studiesenteret NSV som leier lokaler av Den norske skolen Málaga, tilbyr tekniske løsninger som lar studentene møte lærere og andre studenter i sanntid.

Tekniske løsninger
– Her finnes rom for videokonferanser, internettilgang og andre tekniske løsninger som gjør at Syden-oppholdet enkelt og greit kan kombineres med studier innen alt fra økonomi og markedsføring til helsefag og språkopplæring, forklarer initiativtaker Henning Nordby:
– For familier er tilbudet ideelt. Her kan barna være elever ved vår vanlige norske grunnskole, mens foreldrene tar videreutdanningen vegg i vegg.

Norsk/svensk samarbeid
Det nye studiesenteret har inngått samarbeid med det norske ”studiesenteret.no” og et tilsvarende studiesenter i Sverige; ”nitus.se”. Som student ved et av disse sentraene kan man direkte følge forelesninger og seminarer på videoskjermer og holde kontakten med både lærere og andre elever.
– Det er dette som blir kalt ”fjernundervisning”. Jeg liker bedre begrepet ”nærundervisning”, sier Nordby som også er daglig leder ved Den norske skolen Málaga.

Tusenvis av studenter
Studiesenteret.no ble etablert i 2000 og er i dag et nettverk som organiserer mer enn 80 norske kommuner i 13 fylker og 7 høgskoler. I dag har studiesenteret.no rundt 2.000 studenter ved 45 operative studiesentra og campus. Organisasjonen er offentlig eid og har et ikke-kommersielt formål.
Nitus.se i Sverige har drevet på siden 1984 og har hele 30.000 studenter og kan tilby et bredt utvalg av studiemuligheter.

Mer underveis
I tillegg til videokonferanserommet, skal studiesenteret ved Den norske skolen Málaga bygge ny lesesal for studentene. Totalt blir det investert nærmere 50.000 euro.
– Når er på plass er målet at studenter fra Norge, Sverige og Spania skal kunne ta fag og kurs ved vårt nye studiesenter, avslutter Henning Nordby.

 


– Vi må ha tenkt igjennom dette med sikkerhet, før ting skjer, mener den finske foredragsholderen Totti Karpela (t.v.), her sammen med Henning Nordby.

– Snakk om sikkerhet!
Bevisstgjøring rundt begrepet sikkerhet både blant elever, foresatte og lærere. Det var målet for seminaret om personlig sikkerhet som finske Totti Karpela fra ”The Peace of Mind Corporation” nylig gjennomførte på Det norske skolen.
Både lærere og andre ansatte ved skolen og foreldre og foresatte fikk hver sin kursdag med Totti som har holdt lignende seminarer ved blant andre den finske skolen i Los Pacos.
– Det er om å gjøre å ha tenkt igjennom dette med sikkerhet, før ting skjer. Hvor er aktuelle telefonnummer ved ulykker og hendelser, hvor er nødutganger som skal brukes ved evakueringer og fungerer røykvarsleren? Dette er ting alle bør vite noe om, sier Totti som fulgte opp fakta med illustrerende videoer, historier og egne erfaringer fra 20 år i finsk politi.
– Vi ønsker ikke å overdramatisere situasjonen, bare bidra til økt bevissthet rundt dette med sikkerhet, sier skolens daglige leder Henning Nordby som hadde tatt invitert den finske foredragsholderen:
– Vi må ikke glemme at det globale trusselbildet ikke er blitt mindre det siste året. Vi må ta innover oss at vi er et lite stykke Norge i midten av mange kulturer, uten å bli paranoide av den grunn.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.