Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Campanario – Sjømannskirken Costa del Sol

El Campanario - Sjømannskirken Costa del Sol

Besøksadresse
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa
Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no
www.elcampanario.no

Åpen kirke
Tirsdag – søndag kl 11-17

Gudstjenester
Hver søndag kl 16 på El Campanario
Hverdagsmesse onsdager kl 16
Tidebønn hver dag kl 13 og 16.30
Omvisninger onsdager kl 12 – 16

Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 11-17
Salg av vafler, smørbrød, kaffe m.m.
Salg av varm lunsj hver dag fra kl 13.15
Lørdager grøt kl 13.15-16
Søndager grillbuffé kl 14 med påmelding

Familiefredag – hver fredag
Kl 16 – 21: Salg av taco til hele familien
Kl 16.30 – 18: ”Liv & Røre” fra 1. klasse
Kl 17.15 – 18: Korøvelse EC Singers
Kl 18 – 20: ”Friends Downstairs” fra 5. klasse
Kl 20 – 22: ”After Eight” fra 8. klasse
Kontaktperson for klubbene er Eli Wengshoel, tlf 635 655 932

Boule
Hver onsdag og lørdag kl 13.15

Kirkeskyss
Det organiseres kirkeskyss til El Campanario hver søndag med avgang fra Solbank i Fuengirola kl. 13.45. Påmelding til Sigmund Røynås på tlf. 679 595 834. Ring også hvis du vil bli plukket opp et annet sted.

___

Slutt i Fuengirola?
Det ligger spennende måneder bak oss med tanke på hva som vil skje med den svenske kirken i Fuengirola. Den norske kirken, Sjømannskirken, har hatt kontinuerlig virksomhet i den svenske kirken siden sokneprest Jan Walle etablerte virksomheten der på slutten av 1980-tallet. Fremdeles fortelles gode historier om menighetens arbeid helt fra pionertiden. Etter hvert kom Sjømannskirken med i samarbeidet og virksomheten vokste seg stor. Fra 1996-2001 fordoblet besøkstallet seg til 11300 besøkende. I 2004 ble El Campanario åpnet og er blitt enda en god fortelling om den norske kirke på Costa del Sol.
Det er smertefullt å flytte en menighet. Ikke mindre smertefullt er det når kirken selges og en selv er leietager. I de kommende nummer av Det Norske Magasinet og på annen måte vil jeg forsøke å holde dere informert om hva som gjøres fra Sjømannskirkens side med tanke på fremtiden.
Det vi vet om Den svenske kirken i Fuengirola på nåværende tidspunkt er at Svensk Kirke i Utlandet (SKUT) har besluttet å selge kirken og legge ned menigheten fra 1.1. 2012. Dermed mister den norske menigheten sine lokaler og grunnlaget for virksomheten. Slik sett er beslutningen dramatisk for oss. Vi har brukt vinteren på å være fortvilet, lei oss og sørget over tapet.
Nå er vi kommet til april og det er på tide å tenke følgende spørsmål: Hvordan skal den norske kirken i Fuengirola arbeide når den svenske kirken er borte? Dette spørsmålet utfordrer oss alle sammen. Vi skal diskutere det i foreningene, på kafeene, tapasbarene og i hjemmene.
Når dette bladet er på gaten har det vært holdt flere uformelle møter allerede med nordiske aktører som ønsker å tenke fremover. Det er allerede nå tråder det er verdt å nøste i for å se hva vi finner i den andre enden. Vi er altså ikke ved målet. Vi er heller ikke i nærheten av målet. Vi er ved begynnelsen av en spennende prosess. Hvordan den norske kirken arbeider i Fuengirola vet vi enda ikke. Gode forslag mottas kontinuerlig og det er også i denne sammenheng ”von i hangande snøre”.

____

Påske på El Camapanario og i Fuengirola
Det er vanlig åpningstid fra kl. 11-17 i hele påsken. I tillegg kommer tidene for gudstjenester, se nedenfor eller på hjemmesiden www.elcampanario.no. Få tilsendt vår nyhetsbrev ved å sende oss din e-postadresse.

Palmesøndag 17. april kl 16
Konfirmasjon av vårens konfirmantkull. Gudstjenesten er åpen for alle. Husk å melde dere på lunsjen som serveres fra kl 13.30 på telefon 952 939 800. Etter gudstjenesten blir det kake og tid til gratulasjoner.

Skjærtorsdag 21.april kl 16
Den stemningsfulle vandregudstjenesten hvor vi ved å bruke flere tablåer i kirkerommet kan nærme oss Jesu lidelse i undring, bønn og stillhet.

Langfredag 22. april
Kl 11: Pasjonsgudstjeneste med tekstlesninger fra Jesu lidelseshistorie i Lukasevangeliet 22,39-23,46. Kl 13: Enkel lunsj til salgs.
Kl 14: Tur til pasjonsspillet i Riogordo. Hvert år siden 1951 har innbyggerne i den lille landsbyen Riogordo, ca. 1 time nordøst fra Calahonda, dramatisert ”Pasjonsspillet”. De aller fleste innbyggerne i landsbyen er med og spiller i det store utendørs teatret, i tillegg til et par profesjonelle skuespillere i de mest sentrale rollene. Pris 30€ for buss og inngangsbillett, 27€ for barn og pensjonister. Påmelding på den svenske kirken i Fuengirola eller på El Campanario.

Påskeaften 23. april (Kirken åpen 11-17 og fra 21 til messen er slutt)
Kl 22: Påskenattsmesse. Påskelyset tennes og bæres rundt på El Campanario før vi feirer messen i kirken.

Påskedag 24. april
Kl 11: Felles norsk/svensk høytidsgudstjeneste i den svenske kirken i Fuengirola
Kl 13.30: Påskebuffet på El Campanario. Husk påmelding!
Kl 16: Høytidsgudstjeneste på El Campanario.

Ny kunstutstilling
Serien med kunstutstillinger i kirkens kafé fortsetter. 20. april tas Gunnvor Sørhus’ bilder ned, og opp kommer nye bilder av Börje Ekström. Utstillingen åpnes onsdag 20. april kl 13.15.

Internasjonale dager
Sjømannskirken deltar sammen med Norsk forening og Den norske skolen i den norske casetaen på de internasjonale dagene i Fuengirola 29. april – 2. mai. Velkommen til fire dager spekket med konserter og forestillinger, norsk mat og kultur – og mulighet til å stifte bekjentskap med andre lands kulturer!

Konsert med koret TIMS
The International Music Society, forkortet TIMS, er et kor og en orkestergruppe som holder til i Fuengirola. De fleste av medlemmene har britisk bakgrunn. De har tidligere hatt svært flotte julekonserter på El Campanario. Onsdag 8. mai kl 18 kommer de tilbake og holder sommerkonsert i kirkens patio. Billettene koster €10 og kafeen blir åpen før og under konserten.

17. mai
Sjømannskirken står for nasjonaldagsgudstjenesten i Turistkyrkan i Fuengirola 17. mai kl. 11. 17. mai-toget starter utenfor kirken umiddelbart etter gudstjenesten.
På El Campanario blir det nasjonaldagsfeiring fra kl 14. Det blir leker for små og store og kulturelt program med musikk og nasjonale sanger. Man kan også få kjøpt lunsj, som består av dampet laks med jordbær til dessert. Hvis man vil spise lunsj, bør man skrive seg opp på liste på kirken eller ringe og melde seg på.

Fuengirola
Det er norsk betjening på den svenske kirken i Fuengirola mandag – fredag kl 10.30 – 14 fram til 1. mai. 1. påskedag kl 11 er det felles høytidsgudstjeneste for den svenske og norske menigheten.
Iglesia Sueca, Avenida Clemente Diaz 4, Edificio Tres Coronas, tlf. 952 465 887

____

To minutter med sjømannspresten
Det er godt med sjokolade og appelsiner i påsken, men har du fått med den virkelige påskekrimmen? Den finner du i Jesu lidelseshistorie. Den er fremstilt i fire versjoner i evangeliene i Det nye testamente. De er lette å finne fordi de står bakerst hos Matteus, Markus, Lukas og Johannes.
Det er mye å legge merke til: De konspiratoriske samtalene som foregår i folkemengden når Jesus rir inn i Jerusalem palmesøndag. Mens Jesus spiser påskemåltidet med disiplene sine, foregår en maktkamp mellom dem ved bordet og en av dem forlater selskapet og forråder ham. Når Jesus blir pågrepet i Getsemanehagen flykter disiplene, men hva het soldaten som fikk øret kappet av? Og Peter, hvem var det som snakket med ham ved bålet da han fornektet Jesus tre ganger? Eller hva med ham som ga Jesus en grav? Hvem var han? Det var noen kvinner som fant graven tom og to av disiplene kommer etter for å se. Var det ikke de to som rivaliserte seg i mellom under påskemåltidet? Og hva var egentlig forholdet mellom kong Herodes og Pontius Pilatus? Les tekstene en gang til og se et mangfold av forhold og spørsmålsstillinger.
Påske er dessuten opplevelser. På Sjømannskirken begynner vi påskefeiringen med konfirmasjon. 10 flotte ungdommer konfirmeres palmesøndag. Skjærtorsdag er det vandregudstjeneste hvor vi minnes Jesu siste måltid med disiplene. Han innstifter nattverden og vasker føttene deres på en tjeners vis. Langfredag har vi pasjonsgudstjeneste og tur til Rio Gordo. Påskeaften har vi kveldsgudstjeneste før vi Påskedag feirer Jesu oppstandelse fra de døde.

Vi ser fram til å feire påske på Sjømannskirken. Alle er velkommen til å feire sammen med oss.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.