Månedsmagasinet på Costa del Sol

Stjernerestaurant El Lago satser på produkter fra nærmiljøet
Restaurant El Lago avholder for sjuende gang gastronomiske dager med middager tilberedt med lokale produkter. Dagene kalles også Km 0 som i denne sammenheng ikke referer til Spanias midtpunkt, men til at matvarene transporteres så lite som overhovde mulig før de når gjestenes bord.

El Lago som har en stjerne i Michelin-guiden og som ligger i Elviria Hills, Marbella, byr fra tirsdag 29. mars til søndag 3. april på eksklusive middager tilberedt av naturlige råvarer fra nærområdet. Middagene er tilberedt utfra konseptet Cocina de Autor, altså art cuisine eller egne kreerte retter som tilberedes av restaurantens egen sjefkokk, Diego del Río, samt fem gjesteopptredende kokker som kommer fra noen av landets beste restauranter.
– Med de gastronomiske dagene, basert på filosofien Km 0, altså produkter fra nærområdet, ønsker vi å reise tilbake til smakenes utgangspunkt, forteller Paco García, direktør for restaurant El Lago.
De seks kokkene som deltar, tilbereder disse kveldene hver sine interpretasjoner av gastronomien i det området vi befinner oss i.
– Vårt mål er også at de gastronomiske dagene skal anerkjenne alle de som lever av jordbruk og av havet, de som aldri hviler og som hver dag kjemper for å overleve i et system som hele tiden gjør det vanskeligere for dem, avslutter Paco García.

Seks eksklusive middager
De seks deltagende restauranter og deres sjefkokker tilbereder middagene følgende dager:
· Kokotxa, 29. mars
Fra Kokotxa i San Sebastián kommer Daniel López. Restauranten er dedikert Baskerlands eget spisekammer. Kokotxa fikk sin første stjerne i Michelin-guiden i 2008.
· La Botica, 30. mars
La Botica ligger i Valladolid og herfra gjesteopptrer Miguel Angel de la Cruz som er kjent for sine studier av de kulinariske mulighetene som naturen tilbyr i hans område, Castillien og León.
· Albalá, 31. mars
Israel Ramos fra Albalá i Jerez de la Frontera, har sin egen, annerledes og ærlige kokkestil.
· Casa Piolas, 1. april

Casa Piolas ligger i Algarinejo (Granada), og herfra kommer Diego Gallegos, som etter å ha studert finere kokekunst i Brasil og Peru, står for fornyelsen av det andalusiske kjøkken.
· El Lago, 2. april
El Lagos egen Diego del Río, kreerer middager fulle av smak, tilsatt minner fra hans barndom i fjellene ved Ronda. Han står for et hederlig, voksent kjøkken.
· Óleo, 3. april
Vicente Patiño fra Óleo i Valencia fusjonerer det tradisjonelle valencianske kjøkken med nye tendenser.

De gastronomiske opplevelsene koster 75 euro per pers., inkludert viner.

Restaurant El Lago
Greenlife Golf, Avenida Las Cumbres, Urbanización Elviria Hills
(A-7, avkjørsel Elviria)
Mer informasjon på www.restauranteellago.com

Velkommen 24. mars
Det er nettopp på Restaurant El Lago at Det Norske Magasinet i samarbeid med DnB NOR, Nykredit, New Private Bank og Segarra & Bråteng avholder et seminar med fokus på de økonomiske tendensene.
Man kan velge mellom et seminar om formiddagen, med start kl. 09.30, eller om ettermiddagen, med start kl. 15.00.
Her er korte og dynamiske innlegg fra de deltakende firmaer og etter møtet serveres miniatyrversjoner av El Lagos retter.
Seminaret er helt gratis. Påmelding er nødvendig, senest 21. mars.
Ring til Det Norske Magasinet på 952581553 eller send en e-post til info@norskemagasinet.com.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.