Månedsmagasinet på Costa del Sol
Carnosin Antialdringsmiddel

Del

Carnosin er et kosttilskudd som ser ut til å være mye mer mangfoldig enn tradisjonelle næringstilskudd. Carnosin forebygger aldringsendringer i huden, hjernen og hjertet samt i andre vev. Stoffet er godt vitenskapelig utforsket og anbefales som kosttilskudd og som et forebyggende middel til friske mennesker, men også for å forbedre prognosene ved ulike kroniske lidelser.

Gammel blir som nytt
Carnosin er et eggehvitestoff som forekommer i mindre mengder i maten, fortrinnsvis i kjøtt. Det er et dipeptid, formet av to aminosyrer, alanin og histdin. Navnen carnosin stammer også fra carne (kjøtt). Carnosin forekommer også naturlig i kroppen fordi det er et av kroppens egne stoffer som virker på ulike måter på kroppen. Som et av kroppens egne celler har det ingen som helst bivirkninger, ikke engang på barn.

Hvilken virkning har carnosin i kroppen?
Carnosin er en vannløselig antioksidant og forebygger derfor oksideringsstress i kroppen. Stoffet virker sammen med andre antioksidanter som E-vitamin og sink og kompletterer deres positive effekter. Carnosin eliminerer frie radikaler, AGE-produkter som framskynder aldring og toksiske allehyder. Det er nettopp derfor carnosin også forebygger alkoholskader.

Muskelstyrke, utholdenhet og innhenting
For idrettsutøvere og folk i bevegelse er carnosin et fortreffelig tilskudd. Det øker muskelkraften og utholdenheten samt stiller kroppen i hvileleie etter en anstrengende prestasjon, dvs. framskynder innhentningsprosessen. Det nøytraliserer nemlig melkesyrens effekt i musklene. Lageret av carnosin i musklene og hjertet reduseres med alderen, og dette gjør at man lettere blir trøtt enn da man var yngre. Nå kan man enkelt fylle opp camosinlageret og få mer overskudd.

Chelateringsterapi
Carnosin chelaterer metaller som arsenikk, kadmium, bly, kvikksølv, kopper, sink og kalk. Chelatering kan beskrives som en rensning av kroppen. Carnosim samarbeider med andre kroppsorganer som lever og nyrer for å tømme kroppen for skadelige stoffer fra bl.a. hjernen, leveren, nyrene og årene. Den som vil kan i dag utføre sin private chelateringsterapi ved å innta cernosintabletter i stedet for dyre EDTA-infusjoner.

Gjør huden yngre og beskytter hjerneceller
Carnosin er blitt gjenstand for vitenskapelig forskning verden over, og ifølge denne forskningen er det konstatert at stoffet både forlenger den sunne livstiden for forsøksdyr og forebygger aldersforandringer. Engelske og australske forskere mener at carnosin holder hudcellene livskraftige lenger enn normalt, og en forbauset britisk professor Alan Hipkiss sier at ”carnosin gjør huden klart yngre.”
Nevrologene kaller carnosin for et nevropeptid eller en nevrobeskytter som de anbefaler mot depresjon, angst, demens, Alzheimers, Parkinson og t.o.m. schizofreni. Carnosin fungerer nemlig som nevrotransmittor. I USA har assisterende professor i barnenevrologi dr. Michael Chez behandlet nesten 1.000 autistiske barn med carnosintilskudd og presentert forbløffende resultater. Etter bare en-åtte uker var barnas kontakt med omverdenen forbedret, de begynte å snakke, leke og berøre andre personer og gikk fornøyde til skolen. Dr. Chez har testet carnosin i en dobbelt blindstudie, som er nøye gransket av andre nevrologer og som er publisert i Journal of Child Neurology (2002).

Carnosin kan fås hos Vitamina i Centro Idea i pakninger med 125 mg og 400 mg per kapsel og nu også Sport Carnosin 600 mg per kapsel.

Av Vitamina, Centro Idea

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.