Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Hei!
Hvor lang tid regner man med at det tar for at et hull skal oppstå? Altså et hull som kjennes og som gjør vondt.
Er emaljen sterkere på visse flater eller er den like sterk over det hele? Jeg får lett hull mellom tennene.

Mvh.  Lene

Hei Lene. Takk for spørsmålet ditt.
Emaljen er omtrent like sterk rundt hele tannen.
Årsaken til at det lettere blir hull mellom tennene er at det er vanskeligere å holde det rent der. Tannbørste, mellomromsbørste eller tanntråd er til for å komme til på de stedene der tannbørsten og den naturlige rengjøringen ikke fungerer.
Det finnes flere ulike størrelser på hjelpemiddel for å holde rent mellom tennene. Tannlegen din hjelper deg å prøve ut akkurat det hjelpemiddelet som passer best for deg.
Emaljen kan du styrke ved hjelp av fluor som finnes i nesten alle tannkremer og i flere ulike tannskyllemiddelprodukter.
Hvor lang tid det tar for et hull å bli så stort at det gir problemer, er ikke lett å si. Det avhenger helt og holdent av hvor flink du er til å rengjøre tennene dine, hvor ofte du gjør det og hva du spiser. Det jeg kan si er at når et hull "kjennes", da er det allerede så stort at risikoen for at du blir tvunget til å rotfylle tannen er stor.
Det er viktig å gå til regelmessige kontroller (en gang i året) til tannlegen for å unngå å få karies eller at det går så langt at en tann må rotbehandles)

Du er velkommen til å ta kontakt med oss på Nordic Dental Centre om du har flere spørsmål.

Av Tannlege Christina Radics, Nordic Dental Centre

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.