Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Julegaveidé fra Nina B
– Strikkstøvlene fra Gypsy 05 er riktig kule, sier Caroline Sylfwander fra den svenske motebutikken Nina B i Nueva Andalucía. "De er inspirert av de søramerikanske, håndlagde strik-booties, og fås i mange forskjellige farger".
Støvlene er strikket av økologisk bomull og har plastsåler slik at fukt og kulde ikke trekker inn til føttene.
Enda en god idé fra Nina B!

Skandinavisk team tilbyr hjemmeservice på kysten
Vi kommer alle i en alder da vi har vansker med å klare oss selv i hjemmet. Likevel føler vi oss fortsatt ikke ”gamle” nok til å flytte på pleiehjem. Men vi trenger hjelp for å klare vanlige oppgaver i hverdagen. Det er nettopp her Skandinavisk Hjemmeservice kommer inn i bildet.
Danske Nya og svenske Margaretha som har henholdsvis to og ni års erfaring innenfor hjemmepleie, hjelper blant annet til med personlig pleie, matlaging, tøyvask, medisindosering og rengjøring. Dessuten yter Skandinavisk Hjemmeservice assistanse ved lege- og sykehusbesøk, både til skandinaviske og spanske leger og sykehus. Nya og Margaretha hjelper også til med søknader om rullator, gåstativ, økonomisk støtte mm. Fordi de også har godt kjenneskap til det spanske sykehusvesenet, sørger de også for at et sykehusopphold skjer uten problemer for pasienten. Dessuten kan de gi hjelp til pårørende når en person ligger for døden, samt assistere ved arrangementeter i forbindelse med begravelse.
Nya har arbeidet i mange år hos Borgerservice i Danmark der hun har beskjeftiget seg med pensjoner og økonomisk støtte. Hun har en bred kjennskap til eldre menneskers behov. Det samme gjelder Margaretha som har arbeidet med sykepleie i 45 år og som har stor erfaring innenfor hjemmepleie.
Ved henvendelse til Skandinavisk Hjemmeservice besøker Nya og/eller Margaretha den aktuelle personen i hjemmet der de forskjellige behovene blir klargjort. For ytterligere informasjon, kontakt Nya eller Margaretha eller gå inn på hjemmesiden www.skhjemmeservice.dk.

Alarma Universal yter massiv støtte til Cudeca-hospice
For femte år på rad underskrev Jesper Nissen, direktør i Alarma Universal S.A. donasjonsavtalen med Cudeca.
Som det første firma noensinne, inngikk Alarma Universal S.A. i 2007 avtale om direkte donasjon til Spanias eneste uavhengige hospice. For hvert av firmaets mer enn 4.000 alarmanlegg gis det hvert år 1 euro til driften av hospicecentret som ligger i Arroyo de la Miel, mellom Málaga og Fuengirola.
Cudecas grunnlegger Joan Hunt har arbeidet utrettelig for sitt hospice helt siden mannens hennes døde av kreft i 1992.
Et kjempestort veldedighetsprosjekt basert på private donasjoner og en hær av frivillige som har stått for innsamlinger, events, gjenbrukssalg og mye annet, førte for 10 år siden til åpningen av Cudecas hospice i Arroyo de la Miel.
– Avtalen med Alarma Universal er enestående og av enorm betydning for oss fordi firmaet hvert år gir oss 1 euro for hvert alarmanlegg. Dette blir selvsagt de nåværende og framtidige kundene informert om, noe som i seg selv er viktig markedsføring av vårt behov for økonomisk støtte, sier Joan Hunt.
– At Cudeca drives av så vel profesjonelle som empatiske krefter, er tydelig for alle som avlegger et besøk på hospicet, eller – som oss – tar kontakt i forbindelse med donasjon. Jeg er svært imponert over det store arbeidet som daglig utføres for kreftpasienter og deres pårørende, sier Jesper Nissen.

Julemarked hos Sanyres i Marbella & Puerto Banús
Det tyske julemarkedet – „Weihnachtsmark“ er internasjonalt kjent. Julemarkedet som Senior Residence Sanyres i Marbella nå arrangerer, er ikke bare åpent for tyske residenter. I kombinasjon med “Åpen dag” og International Association of Costa del Sol”, tilbyr Sanyres også et uformelt kontakt- og møtested for eldre, internasjonale residenter fredag 10. desember.
Bortsett fra den tradisjonelle „Glühwein“ – en varm, krydret rødvin – tilbyr arrangøren av den populære „Oktoberfesten“ i Marbella også originale bayerske pølser.
Pepperkaker på tysk vis, typiske julegodterier og julekaker kommer fra den tyske bakeren i Estepona. Det er heller ikke vanlig her på kysten med typisk tysk fiskerull (av røkt ål).
Lokale foreninger og klubber tilbyr håndlagde praliner, økologisk brød, kaffe og te.
LIONS Club Marbella tilbyr deilig sjampanje og en spesiell julekalender med gaver inni.
Inntektene fra årets overskudd vil i år gå til foreningen „CRECE“.
The Book + Art Shop Libresso tilbyr spesielle kalendre for barn, julekort og andre spesialiteter.
Forskjellige typer juledekorasjoner og artikler, husflid og smykker tilbys også.
Det er gode muligheter for å besøke de uavhengige beboerne, så vel som omsorgsavdelingene. Som mange allerede vet, har Sanyres siden 2003 tilbudt internasjonale residenter botilbud. Til forskjell fra andre tilsvarende bo- og pleietilbud, arbeider lege, psykoterapeuter og ergoterapeuter fulltid ved senteret og er tilgjengelige hele dagen.
Likevel har vi et annet fokus på julearrangementet: Det skal også gi muligheter for kommunikasjon mellom internasjonale beboere og foreninger om spørsmål som knytter seg til alder, hjelp og omsorg.
Hvem kan svare på spørsmål om forsikring, om betaling utenlands, hvilke foreninger kan gi hjelp, enten betalt eller frivillig?
Sanyres inviterer spesielt engelske, skandinaviske og tyske foreninger og hjemmehjelpsgrupper.
Teamet bak det internasjonale Seniorresident-senteret Sanyres i Puerto Banus ønsker hjertelig velkommen til sitt første Julemarked og Åpen dag i Puerto Banus, C/ Granados (Helicopteros Sanitarios), fredag 10. desember 2010, fra kl. 11:00 til 19:00 (muligens enda litt senere). Vennligst ring tlf.: 952 980 900 for mer informasjon.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet