Månedsmagasinet på Costa del Sol

Svar på spørsmål om bilforsikring

Hos forsikringsmegleren Kaas & Kirkemann dreier et av de vanligste spørsmålene seg om forsikring av biler som er registrert i utlandet (altså ikke i Spania).

– Flere av våre kunder velger å kjøpe bil i et annet land enn Spania, for eksempel i Tyskland der man kan få en ansvarsforsikring som gjelder et par dager eller lenge nok til at man kan kjøre bilen til Spania.

Når man vel har kommet tilbake til Spania, kan vi utstede en ansvarsforsikring (ikke kasko) som gjelder maksimalt tre måneder og som ikke kan fornyes. Forutsetningen er at man kan dokumentere at man har påbegynt prosedyren med å få kjøretøyet registrert i Spania, forklarer Pernille Kaas som understreker at det er lovgivningen som dikterer at man må forsikre bilen i det landet den er registrert.

– Flere forsikringsselskaper har forsøkt å endre på dette systemet, men selv om vi er i Europa, kan man altså ikke forsikre sin norske bil i Spania eller sin spanske bil i Norge. For å få tegnet en spansk forsikring, må vi derfor ha papir på at bilen er i ferd med å bli utstyrt med spanske skilter, forklarer hun.
Pernille ser likevel bare fordeler med å la bilen og boligen bli forsikret i Spania.

– En av fordelene ved spansk forsikring er at en del av premien går til et katastrofefond og derfor også dekker naturkatastrofer. Der forsikringsselskap i andre land ofte avviser en skadesak med begrunnelsen ”force majeure”, dekker den spanske forsikringen som man tegner gjennom oss, også i tilfeller med oversvømmelser slik vi opplevde både i 1989 og 1992, samt i tilfelle jordskjelv. Likevel er haglbyger en unntakelse, selv om det som kjent gjerne kan hagle så voldsomt at det kan forårsake skader, sier Pernille.

Kaas & Kirkemann har også erfart at mange kunder er i tvil om hvilke regler som gjelder angående EU-kontroll av spanske biler i utlandet.
– Selv om en spanskregistrert bil står for eksempel i Norge, vil man naturligvis fortsatt få innkalling til slik kontroll fra spanske myndigheter. Forsikringsmessig har Kaas & Kirkemann en spesiell avtale med samarbeidende selskaper. Disse aksepterer at man får bilen EU-kontrollert og godkjent i Norge, men spanske myndigheter aksepterer ikke dette. Sagt med andre ord; forsikringen dekker om man likevel velger å kontrollere bilen i Norge. Kjører man tilbake til Spania, kan man risikere å få bot fordi bilen ikke er EU-godkjent av spanske myndigheter, forklarer Pernille Kaas.

Hun understreker likevel at det er slik dagens lovverk er, og at man ikke kan vite noe om eller når myndighetene vil endre de eksisterende reglene.
Les mer om forsikringer hos Kaas & Kirkemann på www.kaaskirkemann.net eller stikk innom kontoret i Centro Idea, Mijas.

Ombygging, ideer og design

Med kvalitet og funksjon tar Trä & Sten fram løsningen som oppfyller din drømmer, alt utfra dine behov og din økonomi. For Peter Larsson som driver foretaket, er det viktig å ha nær kontakt med kunden, men også med andre involverte, som arkitekter og leverandører. Alt for å oppnå et perfekt resultat.
 

– Akkurat nå når det begynner å bli kaldt, er det stor etterspørsel på tarkett, og dette importerer vi fra Sverige, forteller Caroline i Trä & Sten. Hun fortsetter: – Vi er veldig nøye med kvaliteten, og arbeider tett med leverandører som vi selv er trygge på. Løsninger og design finner vi fram til sammen med kunden. Vi er alltid åpne for nye forslag.

Besøk Trä & Sten på:
Calle Las Malvas 62
296 60 Nueva Andalucía, Mabella
eller: www.tra-sten.com
Du gjerne også ringe oss på tlf.: 952 907 020

DnB NOR Luxembourg inviterer til førjulskonsert i Sjømannskirken

”DnB NOR Luxembourg har gleden av for tredje år på rad å invitere til førjulskonsert i Sjømannskirken El Campanario. Som et avbrekk i den travle hverdagen så vet vi at mennesker setter pris på den gode opplevelsen i form av sang og musikk og i år så har vi hentet inn nye og friske krefter. I år vil vi kunne nyte både solosang og duetter fra våre artister som allerede har markert seg i norsk og internasjonal musikkverden, ” sier Håkon Hansen som til daglig er administrerende direktør i banken.
 

Ida Gudim Sletner, sopran, har en 4-årig bachelorgrad i utøvende musikk fra Barratt Due musikkinstitutt, og går nå en 2-årig masterutdanning ved samme høyskole. Hun har studerte med kjente sangpedagoger som Anne Nyborg, Liv Kersti Sandve, Susanna Eken og Helene Ziebarth. Sistnevnte, som hun fremdeles har et tett samarbeid med, har tidligere vært ansatt som pedagog ved Den Norsk Opera. Sammen med Ida vil vi også få høre baryton sanger Christopher S. Pedersen.

Christopher S. Pedersen(Baryton) fullførte musikklinjen ved Greåker videregående skole i 2005. Han har sin bachelor i utøvende klassisk sang fra Norges Musikkhøgskole i Oslo og har studert med en rekke kjente musikkprofessorer bl.a. Barbro Marklund-Pêtersone, Håkan Hagegård, professor Einar Steen-Nøkleberg.

Edmundas Lapenas, (Klaver) kommer fra Litauen, men har sin utdannelse fra Musikkhøgskolen i Oslo. Han vil akkompagnere sangerne i reportuaret som vil omfatter både gamle tradisjonelle julesanger og nye vakre ballader.

Etter konserten så vil banken stå for forfriskninger og vi håper folk vil ta seg tid til å nyte kvelden sammen med oss. Vi gleder oss og håper mange vil finne veien til Sjømannskirken denne kvelden.

Nyheter fra Atlantis Medisinske Høgskole

I august flyttet AMH Spania inn i nye, store og romslige lokaler, og har per i dag totalt 120 studenter. Høgskolen holder nå til i Avenida Carmen Saenz de Tejada , Parque Comercial Miramar, 2. etasje i det nye ”speilbygget”. Lokalene er på totalt på 600 m² fordelt på to store klasserom, datarom og egen lesesal med utsikt til Aquapark. Høgskolen har anskaffet nytt teknisk utstyr som bl.a. smart-board og nye datamaskiner. Studentene har tilgang til byggets fellesareal, som er takterrassen med utsikt over store deler av byen.

Økningen i studenttallet har også gjort det nødvendig å utvide med en ansettelse i administrasjonen. Lill Karin Lamenza har blant annet hovedansvaret for studentservicen på Atlantis Medisinske Høgskole i Spania.

Atlantis Medisinske Høgskole er en privat høgskole. Målet er å tilby undervisning av høy kvalitet i medisinske fag og ernæringsfag. Skolen ble etablert i 1987, og i dag er alle studiene ved skolen offentlig godkjente. Det betyr at studentene kan søke om fullt lån og stipend i Lånekassen. Atlantis har i overkant av 900 aktive, fornøyde studenter dette skoleåret, fordelt på de ulike studieprogrammene.

Nytt i dette skoleåret er dessuten at AMH, avdeling Spania har utvidet med faget Bachelor i ernæring. Bachelor i ernæring fører fram til tittelen ernæringsfysiolog. Det er stadig større fokus på ernæringsspørsmål i samfunnet, og behovet for helsepersonell med ernæringskunnskap vil sannsynligvis øke i årene fremover. Målet med bachelorstudiet i ernæring er at studentene skal tilegne seg grunnleggende kunnskaper innen kjemi, biokjemi, anatomi, fysiologi, sykdomslære, statistikk, epidemiologi, matvarekunnskap, kostholdsforskning, trenddietter og ernæringskommunikasjon/rådgivning.

FashionVilla presenterer høstens moter

Julia og Antje Rep med kveldens flotte modeller.

Hver måned avholder den eksklusive moteforretningen FashionVilla små private moteshow der de presenterer de nyeste trendene for sine kunder. Ved moteshowet i oktober ble de mange frammøtte hilst velkommen med champagne og kanapeer og kunne deretter nyte kveldens show. De nye tendensene fra blant annet Airfield, Gloria Estevez og Haut Couture-designeren Elle Singh ble vist fram av de flotte modellene. Etter showet var det mulighet for å se og prøve de framviste klærne, og mange valgte denne kvelden å prøve tøy, få gode råd fra Julia og Antje Rep (FashionVilla’s innehavere) og bruke denne kvelden på å oppdatere høstgarderoben. Har du lyst til å overvære neste måneds show, vennligst ta kontakt med FashionVilla for mer informasjon om tid og sted. FashionVilla tlf.: 952 850 501.

SAS er verdens grønneste flyselskap

De passasjerer som ikke kan sette seg inn i et fly uten å bekymre seg om de store mengdene med CO2 som slike maskiner slipper ut, bør heretter velge å bare fly med SAS.

Det skandinaviske flyselskapet kan nemlig nå skryte av å være det eneste flyselskapet i verden som både har miljøsertifikatet ISO 14001 og EMAS.
– Veritas har tildelt SAS to internasjonalt anerkjente miljøsertifikater som gjelder innenfor alle våre forretningsområder; fra flygning til administrative oppgaver. Og dette gjør vårt selskap til enestående i verden, sier SASs miljøsjef, Lars Andersen Resare.

SAS har etablert en klimapolitikk med målsettingen om å halvere sitt CO2-utslipp innen 2020, med 2006 som referanseår. I absolutte tall medfører det en reduksjon av de miljøskadelige utslippene med 20 prosent, hvis man regner med en økning i passasjertallet på fire prosent i samme periode. Reduksjonen skal skje ved at SAS arbeider med forskjellige tiltak som større energiutnyttelse, fornying av flyene, optimert flygeledelse, samt større bruk av fornybare og bæredyktige energikilder. Innsatsen har allerede vist seg å bære frukter, ettersom SAS mot slutten av 2009 hadde oppnådd en drivstoffbesparelse på 4,3 prosent i forhold til forbruket i 2005.

Den store innsatsen for miljøriktig flygning er et svar på ønsker og krav fra utenforstående.

– Mange av våre kunder og våre samarbeidspartnere etterspør produkter og serviceytelser som er miljøsertifisert. Denne etterspørselen er vi nå i stand til å imøtekomme, forteller den norske, kommersielle direktøren for SAS, Robin Kamark.

Les mer om SASs miljøpolitik på www.sasgroup.net/miljo, og bestill billetten på www.flysas.es.

Direct Telecom sponsorer The Over 50s Show

Ledende lavprisforhandler innenfor telekommunikasjon, Direct Telecom, sponser årets The Over 50s Show for kystens eldre beboere.

– Det er med stor fornøyelse vi sponser The Over 50s Show i Estepona. Fjorårets show var en kjempesuksess. Det var fantastisk å møte mange av våre kunder personlig og samtidig presenterer våre tjenester overfor de mange hundre som hade møtt opp på showet, forteller salgssjef for Telecom, Vanessa Rueda, og fortsetter:

– Som det største teleselskapet på Costa del Sol og omegn, bruker vi helst ikke navnet vårt i forbindelse med events eller knyttet til organisasjoner uten vi står 100 prosent inne for det. Og The Over 50s Show er et show vi er stolte over å samarbeide med.

Vanessa Rueda gleder seg til å se nye og gamle venner på showet i Estepona, og Telecom vil presentere den nyeste informasjonen om sitt pakketilbud og sine gunstige priser.

Showet finner sted på Palacio de Congresos i Estepona 27. og 28. november.

Flyttingens alfa og omega

I Aksel Andersens virksomhetsfilosofi er trygghet alfa. Det at kundene er trygge på at nettopp han er ansvarlig for deres møbler, lamper, vaser og glass og at flyttegodset kommer uskadet fram. Det være seg på en flytting fra Costa del Sol til Norge, Sverige, Danmark eller Finland eller en flytting her i Spania.

– Jeg besøker – så sant det er mulig – alltid kundene for å se hva og hvor mange kubikkmeter som skal flyttes og hvordan flyttingen best kan arrangeres. På den måten kan jeg komme fram til riktig pris og samtidig kan kundene lære meg å kjenne. De kan se at innboet deres er i gode hender, forteller Aksel som har vært i bransjen på Costa del Sol i 18 år.

Samarbeidet med Alfa Quality Moving er en logisk konsekvens av både Alfas og hans oppfattelse av sikkerhet og pålitelighet.

– Folkene bak dette flyttefirmaet har sammenlagt vært i bransjen i en livstid og i dag er det Nordens største flyttefirma med avdelinger i Oslo, Bergen og Stavanger, i fire svenske byer, samt i København og Helsingfors. Alle flyttelass til og fra Norge og de andre nordiske landene foregår med dette selskapet.

Når det dreier seg om lokale forflytninger, har han i mange år arbeidet med flyttefirmaet Mudanzas Tucán som klarer alle hentinger og leveringer langs hele Costa del Sol og i innlandet.

– Når det er behov for det, bruker vi en utendørs møbellift som kan rekke opp til 10. etasje. På den måten unngår vi at møbler må presses inn i en heis eller klemmes rundt i en trappeoppgang, forklarer han.

Mens trygghet er alfa, er bekvemmelighet omega for Aksel Andersen.

– Ved en flytting er det så mye kunden må tenke på, og den situasjonen vil jeg gjerne hjelpe til med. Vi står derfor gjerne til tjeneste med pakkingen. Det skjer med spesielt beskyttende emballasje og silkepapir til glas og dekketøy. Det får meg inn på et annet, viktig område, nemlig forsikring av flyttelass. Det er også det mest økonomisk fordelaktige når profesjonelle har stått for pakkingen. Skal man flytte hjem til Norge, kan vi også stå for rengjøringen.

For alle som flytter til Costa del Sol er vi dessuten behjelpelige med å finne internasjonale skoler til barna, den rette golfbanen og alt det man har behov for når man flytter til et nytt land, avslutter Aksel Andersen som kan kontaktes på 952 666 141 eller info@akselandersen.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.