Månedsmagasinet på Costa del Sol

Oddvar Hjellegjerde har målet klart: Han vil leve av å spille golf, reise verden rundt, delta i store turneringer som Ryder Cup og bli blant de 30 beste golfspillerne i verden.

Den sympatiske 15-åringen som er elev ved Den norske skolen Málaga (DNS), har allerede rukket å gjøre seg bemerket innenfor både norske og spanske golfmiljøer. I januar i år tok han førsteplassen i det åpne spanske golfmesterskapet for juniorer, og i august fulgte han opp og ble norgesmester i golf for juniorer, 14 år gammel.

Sterk framgang
Så langt i karrieren har årets sesong vært svært god. Oddvar synes det har gått framover siden januar og gir mye av æren for det til sin pro (dvs. golftrener) Arild Syvertsen som særlig har trent ham i swing og andre tekniske ferdigheter dette året.
– I sum en bra sesong, sier Oddvar som legger til at når framgangen kommer, er det heller ikke så vanskelig å bli enda mer hektet på golfspillet.
– Hva synes du om at Henrik Bjørnstad, Norges kanskje beste golfer akkurat nå, nylig kunngjorde at han legger opp?
– Det synes jeg er veldig synd, svarer Oddvar som har hatt Bjørnstad som ett av sine golfidol. Nå sikter Oddvar selv mot å bli en ny Henrik Bjørnstad, bare enda litt bedre…
– Jeg håper å bli veldig god. Klarer jeg å komme opp blant de 30 beste i verden, lever jeg svært godt på det, forklarer Oddvar.

Til statene
I dag går Oddvar i 10. klasse ved DNS. Når han neste høst skal begynne på videregående skole, håper han å komme inn på NTG (Norges Toppidretts Gymnas) i Bærum. Tre år senere går ferden etter planen over Atlanterhavet og til ett eller annet amerikansk college der det er mulig å tilby både studier og golf.
Oddvar har vært elev ved DNS i ett og et halvt år og synes skolearbeidet går bra. Han skryter av samarbeidet med skolen og for måten skolen har lagt til rette for at han skal få praktisere mest mulig golf.
– Selv om skolen har sitt eget Golf Akademi, kjører jeg nå et eget treningsopplegg sammen med min Pro. Akkurat nå er det best for meg, forteller Oddvar.
– Hvem er dine idol innenfor golf?
– Når det gjelder mental styrke, var Tiger Woods tidligere – og før alt oppstyret i media – et ideal. Han var best på snittscore og presterte alltid best under press. Slike ting er ”sykt viktig”, forklarer Oddvar før han ramser opp andre kvaliteter som er viktig for å nå langt innenfor denne idretten: ”stabilitet”, ”mental styrke”, ”teknikk”, ”lange slag, swing og putting”.

Fikk tenning for tre år siden
Oddvar fikk sitt ”greencard” i 2005, men de første årene ble det ikke særlig mye spilling. Det var først to år senere, høsten 2007, at han for alvor ble bitt av basillen, særlig inspirert av pappa som selv har spilt golf i mange år. På nyåret 2010 reiste Oddvar med far, mor og to mindre søstre til Costa del Sol.
– Målet var å utvikle golfferdighetene og få trene utendørs og på bane gjennom en lang vintersesong.
– Dersom golfinteresserte norske barn og ungdommer spør om du vil anbefale dem et opphold her på Solkysten, hva svarer du da?
– Jeg ville nok svart dem at det sannsynligvis vil være svært smart, for dette kan barn og unge som er hektet på golf få stort utbytte av. Man blir en bedre golfspiller ved å spille utendørs hele året slik som her. I Norge må du på vinterstid nøye deg med å trene teknikk, gjerne innendørs. Da får du ikke den samme ”feelingen” som når du går en runde på en skikkelig golfbane, mener han.

Bra miljø
Oddvar trives godt i golfmiljøet ved Den norske skolen. Minst 10 elever deltar jevnlig i de ulike golftilbudene skolen har, og ifølge Oddvar er golfinteressen seriøs og voksende.
– Flere av elevene ønsker å satse på golf. Slikt skaper igjen enda bedre miljø og stimulerer til innsats, sier han.
– Men er det ikke en fare for at golfinteressen og golfspillingen kan gå på bekostning av skolearbeidet og læring?
– Det er fullt mulig å kombinere skolen med en seriøs satsing på golf, men det krever at du er strukturert, avslutter Oddvar Hjellegjerde.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.