Månedsmagasinet på Costa del Sol
Los Vikingos på Calanova

Los Vikingos på Calanova

Fra venstre: Knut Jonansen, Kari Duffaut, Mette Kierulf, Edgar Duffaut.

Los Vikingos gjennomførte en spillerunde på Calanova 17.oktober. En solrik dag nesten uten vind, en sjelden opplevelse på denne banen. Calanova ligger rolig til i golf dalen Mijas, med utsikt til så vel Sierra de Mijas som havet. Det er en bane med en spektakulær lay-out, 5573 meter fra gul tee og 4941 meter fra rød tee. Den er konstruert i henhold til USGA standard når det gjelder tees, bunkere, drenering og greener. Banen har brede fairways og store ondulerte greener som ofte ligger på et høyere nivå enn fairways. Det er ingen lett bane. Den krever presise slag da bunkerne er plassert meget strategisk. Banen er en av flere baner på kysten som er Aymerich drevet. Ryktene om at banen var i meget dårlig forfatning holdt ikke stikk, selv om den ikke var perfekt. Spesielt var flere av greenene belemret med mange brune flekker. I tillegg var hull 11 og 12 plaget av villsvinbesøk hvor deler av fairway var gravet opp etter nattens matorgie. Totalt sett var imidlertid banen i akseptabel stand.

Turneringskomiteen hadde foretatt et dristig valg når det gjaldt køllevalg og spilleform på en så vanskelig bane. Kun putter og 3 valgfrie var tillatt. Spilleformen var individuell stableford. Det skulle imidlertid vise seg at dette ikke var til noe hinder for mange spillere, noe resultatene viste. Det ble spilt i 2 damegrupper og 2 herre grupper og resultatene ble som følger:

Damer gruppe 1 Poeng Herrer gruppe 1 Poeng
1, Kari Duffaut 29 1. Knut Johansen 38
2. Tove Glasø 27 2. Jan Nybø 29
3. Gerd Solerød 28 3. Reidar Olsen 28

Damer gruppe 2 Poeng Herrer gruppe 2 Poeng
1. Mette Kierulf 31 1. Edgar Duffaut 32
2. Sina Underhaug 29 2. Willy Hoff 31
3. Astrid Johansen 28 3. Petter Bjerke 28

I tillegg ble det premie til nærmest flagget på par 3 hull.

Hull Damer Herrer
6 Jorun Lie Roar Schaug Nilsen
8 Torgunn Olsen Tordar Lauritzen
13 Mette Kierulf Reidar Olsen
17 Mette Kierulf Knut Johansen 

Av Arne Lie

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.