Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Nok en snekker hos Nordic Muebles


Etter flyttingen av lageret til nye lokaler, ble det plass til et 200 m2 stort snekkerverksted, og Nordic Muebles ansatte dermed enda en snekker. Det er Henning Jensen som har arbeidet som kjøkkensnekker i et velrenommert kjøkkenfirma de siste 11 årene.

Nordic Muebles valgte å utvide med eget snekkeri for å etterkomme de mange forskjellige ønskene som kundene har.

– I fjor solgte vi til ikke mindre enn 16 forskjellige nasjonaliteter. Det gir en del utfordringer, fordi stil og smak er vidt forskjellig fra nasjonalitet til nasjonalitet, men nå kan vi tilvirke kjøkkenene helt etter kundens ønsker. Vi har ikke lenger noen begrensninger, og samtidig har vi blitt mer

konkurransedyktige, ikke bare på pris, men også på kvalitet. Og på det punktet er vi særlig sterke, fordi alle våre egne kjøkkenstammer er impregnert mot vann. Behandlingen gir en sterkere stamme, men også lenger holdbarhet. Alle kjøkken kommer selvfølgelig til kunden samlet, slik at montøren raskt kan montere dem, sier det suksessrike kjøkkenfirmaets innehaver, Tonny Marchmann.

Premier Direct Glass med stor framgang

Tross vanskeligere tider, opplever firmaet Premier Direct Glass som er spesialister i balkonginnglassing, stor framgang. Firmaet har siden 1996 tilbudt glasstak, dører og vinduer i aluminium, overdekning av swimmingpools, glassdører til dusjnisjer, mm samt inn- og overdekning av balkonger. Firmaets suksess skyldes til dels servicen som ytes, samt kvaliteten på produktene. Alle systemer til inn- og overdekning av balkonger og terrasser er framstilt i Finland av et av markedets beste leverandører, og de andre produktene kommer fra en stor, anerkjent leverandør i Sevilla.

Firmaet har opplevd en kjempeutvikling de siste årene og kan nå også tilby komplett design av baderom. Systemet til inn- og overdekning av balkonger og terrasser med glass er dessuten så populært at Premier Direct Glass nå også selger det i Nord-Europa.

Ifølge marketingdirektør Heidi Johanson skyldes suksessen en grundig oppfølgning etter salget, noe som kommer til uttrykk ved at hele 65 % av firmaets salg de siste to årene, er generert gjennom anbefalinger fra tidligere kunder.

– Det er svært tilfredsstillende å vite at våre kunder er tilfredse med vår service og at de anbefaler oss til andre. Mange kunder har henvendt seg til oss etter at den forhandleren de kjøpte produkter hos har flyttet eller stengt. Vi lover i den forbindelse å overta den garantien som kunden har blitt lovet av det opprinnelige firmaet, noe som er til stor gavn for kundene, forteller Heidi.

For ytterligere informasjon, kontakt Premier Direct Glass på glasscurtainsspain@yahoo.es samt tlf.: 622 130 796 eller 661 403 400.

Nok en snekker hos Nordic Muebles

Etter flyttingen av lageret til nye lokaler, ble det plass til et 200 m2 stort snekkerverksted, og Nordic Muebles ansatte dermed enda en snekker. Det er Henning Jensen som har arbeidet som kjøkkensnekker i et velrenommert kjøkkenfirma de siste 11 årene.

Nordic Muebles valgte å utvide med eget snekkeri for å etterkomme de mange forskjellige ønskene som kundene har.

– I fjor solgte vi til ikke mindre enn 16 forskjellige nasjonaliteter. Det gir en del utfordringer, fordi stil og smak er vidt forskjellig fra nasjonalitet til nasjonalitet, men nå kan vi tilvirke kjøkkenene helt etter kundens ønsker. Vi har ikke lenger noen begrensninger, og samtidig har vi blitt mer konkurransedyktige, ikke bare på pris, men også på kvalitet. Og på det punktet er vi særlig sterke, fordi alle våre egne kjøkkenstammer er impregnert mot vann. Behandlingen gir en sterkere stamme, men også lenger holdbarhet. Alle kjøkken kommer selvfølgelig til kunden samlet, slik at montøren raskt kan montere dem, sier det suksessrike kjøkkenfirmaets innehaver, Tonny Marchmann.

Nye telekommunikasjonsløsninger hos Midas Telecom

Midas Telecom er det beste alternativet til de tradisjonelle tilbyderne av telekommunikasjon og har oppnådd en sterk markedsposisjon med et stort utvalg av nyteknologiske telekommunikasjonsløsninger.

Det skyldes blant annet at det er mulig å koble telefonnummeret sammen med andre serviceytelser forbundet med den fastlinjen man har, uten noen form for problemer.

Det lyder kanskje ikke som en revolusjonerende nyhet, men det betyr faktisk at man som kunde hos Midas Telecom nå kan slippe unna gebyrer som man tidligere har måtte betale til de vanlige telekommunikasjonstilbyderne. Kort sagt kan man nå få alle telekommunikasjonsytelser samlet hos en enkelt tilbyder. Det er til og med mulig å tilpasse de forskjellige ytelsene slik at de oppfyller kundenes individuelle behov, samtidig med at det skandinaviske personalet sørger for at kunden får god service på sitt eget språk.

Midas Telecom tilbyr imidlertid ikke bare løsninger hva angår fastlinjer, men også innenfor mobiltelefoni til svært gode priser. Som kunde koster oppringing fra mobiltelefoner fra 5 cents i minuttet, og man kan få trådløst 3G internett til 14,90 euros i måneden, noe som er den billigste internettbasisprisen i Spania. Verken mobiltelefoner, routere eller donglere er låst, noe som betyr at de kan brukes like mye uansett hvilket telekommunikasjonsfirma man bruker.

For ytterligere informasjon om de mange gode tilbuden hos Midas Telecom, ring 900 901 091 eller besøk den nye butikken i Centro Finlandia på Avenida Los Boliches 4 I Fuengirola. Butikken har åpent mandag – fredag fra 10.00 – 18.00. Se også www.midastelsom.es.

Mange norske matvarer i det spanske supermarkedet Las Cumbres

Selv om supermarkedet Las Cumbres i Elviria har vært eid av de spanske søstrene Alicia og Monica siden 2003, er det intet spesielt spansk med deres arbeidsdag. Varehyllene er spekket med skandinaviske varer, og spesielt norsk ost, kaffe, kaviar og majones er svært etterspurt av den store norske kundegruppen som ofte handler i Las Cumbres. Supermarkedet eksisterte med samme navn før Alicia og Monica overtok, men beslutningen om å prioritere områdets store skandinaviske enklave var litt av et sprang.

– Vi kunne ikke et ord norsk, og det var vanskelig å forstå og uttale navnene på de norske matvarene, forteller Alicia og fortsetter; – men vi kunne se hvordan flere og flere nordmenn bosatte seg i området og at det ikke var andre supermarkeder som kunne tilby skandinaviske varer. Derfor var det faktisk et lurt valg. Selvfølgelig også en stor utfordring, og i dag kan Monica og jeg en del norske ord, og kan begge si hei, farvel, og takk. Våre norske kunder synes det er hyggelig å komme til oss og blir alltid gledelig overrasket når vi flotter oss med vårt norske ordforråd, smiler Alicia.
Las Cumbres har et godt samarbeid med leverandørene av skandinaviske varene og kan alltid bestille varer som kundene ikke finner i butikken. Alle varer ligger på det vanlige prisnivået for eksportvarer, og hver måned blir det kjørt forskjellige tilbud.

Las Cumbres holder åpent fra mandag til lørdag fra kl. 9.00 – 14.00 og igjen kl. 17.00 – 20.00. For ytterligere informasjon, ring 952 83 25 11.

Masser av motenyheter hos Nina B

I butikken som ligger i samme bygning som Casino de Marbella i Nueva Andalucía, hilser Nina B den nye sesongen velkommen med spennende nyheter til motebevisste kvinner.

Et av de helt store scoopene er vesker fra italienske Campomaggi som mange lærte å kjenne under navnet "Doggy Bags" i den siste sesongen av TV3-serien 2900 Happiness. I den virkelige verden er det få, eksklusive forhandlere av dette lekre veskemerket, og heldigvis for oss her på kysten er Nina B en av dem. Veskene er rustikke i lekker rå look, og er framstilt av vasket kalveskinn. Alle modeller har et helt unikt vintage-look med mange små detaljer.

Av nye tøymerker kan nevnes Munderingskompagniet. Deres skinnjakker er både rå og feminine på samme tid, – det perfekte ytterplagget til vår spanske vinter, og fantastisk i kombinasjon med sesongens nye, flotte kjoler. Om svært kort tid dukker også Ralph Lauren Blue Label opp hos Nina B der du også som vanlig alltid finner det beste innenfor boheme-/urban chic-mote kreert av designere fra Los Angeles, Skandinavia og Frankrike; Hunky Dory, Munderingskompagniet, Loft, Maison Scotch, Johnny Was, Line Of Oslo, Odd Molly, økologiske bomulls- og silkekjoler fra Gypsy 05, samt Twenty8Twelve by Sienna Miller.

Enkvist Wines vant gull i vin-verdensmesterskapet

Det er sjelden at en svensk vinbonde vinner internasjonal anerkjennelse innenfor vinverdenen. Enda mer bemerkelsesverdig er det at to viner fra samme år og fra samme vindyrker vinner gull i verdens mest prestisjefylte konkurranse.

Siden 1994 har Concours Mondial de Bruxelles vært kjent som verdensmesterskapet innenfor kvalitets vin. Hvert år konkurrerer rundt 7.000 viner av fire forskjellige typer. Et dommerpanel bestående av 40 forskjellige nasjonaliteter vurderer vinene uten å kjenne til deres opprinnelse eller type. Ettersom vinene ikke er inndelt i kategorier, foretas vurderingen av dem på et nøytralt grunnlag. De to vinene; Sueños 2006 og Últimos Sueños 2006 produsert av Rickard Enkvist på hans vingård Cezár Viñedos, vant hver sin gullmedalje.

– Jeg er svært stolt, sier Rickard Enkvist; – Jeg kan ikke beskrive min glede over å ha vunnet hele to gullmedaljer i en så vel ansett, internasjonal vinkonkurranse. Det overgår alt det som har skjedd til nå. Og det gleder meg at min hjemby, Gaucín, nå er anerkjent innenfor det globale forum for kvalitetsviner.

Få mer informasjon på www.enkvistwines.com

God jazz understreker stemningen på Roca Tranquila

Fredag kveld på Roca Tranquila; Ana Cisneros Jazz Trio underholder gjestene med et bredt repertoar, akkompagnert av kjøkkenets lekre jazzmeny.

Fredag 30. juli kunne man for første gang på Roca Tranquila nyte livemusikk med det populære jazzbandet Ana Cisneros Jazz Trio fra Málaga. Nyheten hadde spredt seg til alle kystens kriker og kroker, og ikke et eneste bord var ledig. De mange gjestene hadde i anledning kvelden mulighet for å velge en spesielt sammensatt jazzmeny, bestående av en Croft velkomstdrink, jomfruhummer med avokado, mango og urtesalat til forrett, Presa Ibérica med bløte, ristede og tørket løk, rosmarinsaus og ny-poteter til hovedrett, samt Tonga vaniljeis med fersken til dessert. Man kunne selvfølgelig også velge blant menyens fristelser.

Ana Cisnero er et populært navn i jazzkretser både i Spania og på internasjonalt plan. Hun er født i Málaga der hun også har sin musikalske bakgrunn. Dessuten har hun i en årrekke bodd i Danmark. Det var der hun for alvor begynte å dyrke jazzgenren. En erfaring som etter hvert førte til etableringen av trioen som spiller på Roca Tranquila. I tillegg til Ana Cisneros består gruppen av pianisten Michele Faber og Dimitri Skidanov på kontrabass.

Poline Dyrup som er salgs- og PR-manager på Roca Tranquila, forteller at fredagene med Ana Cisneros Jazz Trio allerede er en stor suksess. Derfor vil man i hele september måned fortsatt kunne oppleve trioen hver fredag fra kl. 21.30. Arrangementet vil omfatte den lekre jazzmenyen sammen med selve konserten som har vært utrolig populær i hele august.

For ytterligere informasjon om Roca Tranquila og jazzarrangementet og bordbestilling, ring 952 196 067 eller se www.rocatranquila.es.

Reduser Telefónica-regningen

Comunica i Centro Idea har lansert en rekke nye serviceytelser for å gjøre livet lettere for deg som bor i Spania. Hvis du synes du betaler for mye for ditt ADSL-abonnement hos Telefónica, så kom innom oss med telefonregningen. Vi kan redusere ditt månedlige gebyr med opp til 50 %. Og hvis du oppholder deg flere måneder i Norge om gangen, kan vi sette abonnementet ditt på pause i opp til tre måneder. Vi kan også hjelpe deg med å fornye førerkort, NIE-nummer og residencia.

I tillegg til disse nye tiltakene, tilbyr Comunica oversettelser til mange forskjellige språk, samt undervisning i hverdagsspansk. Du er velkommen til å bestille en gratis prøveleksjon hos oss. Vi gleder oss til å se hva vi kan hjelpe deg med.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet