Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Lew Hoad Tennis- og Paddleklubb har aktiviteter for hele familien

De grønne naturomgivelsene og den rolige atmosfæren som hviler over Lew Hoad, har de siste 25 årene tiltrukket seg masser av skandinaver. Siden klubben i 2005 fikk ny ledelse, har en del nye tiltak blitt ført ut i live. Administrerende direktør Daniel Rios som er utdannet farmasøyt, spilte som barn tennis i klubben. Da stillingen ble ledig, hoppet han til med det samme. Selv om Daniel bare er 25 år, har han på kort tid klart å trekke et større publikum enn tidligere. Det skyldes nytenkning og tiltak som tar hensyn til klubbens opprinnelige mål om å være et avslappet sted for alle aldre.
– Vi har det siste året satt i gang mye nytt; Fitness-senteret er kommet godt i gang, og vi tilbyr nå mange forskjellige aktiviteter som pilates, chi-kung, spinning, yoga, karate for barn, gymstick body pump, sevillanas og aquagym. Vi har sju tennisbaner og seks paddlebaner, og i tillegg til vanlig trening og utleie, arrangerer vi løpende turneringer. Den viktigste er ITF tennisturneringen som spilles i september og som tiltrekker seg spillere fra hele verden.
Av nye tiltak vil det i høst bli installert en sauna i hver garderobe. Den kan benyttes av klubbens gjester, sier Daniel.
– Lew Hoad har alltid vært populær blant barnefamilier. Det skyldes de grønne omgivelsene, den store gressplenen og swimmingpoolen der barna kan leke. Det er også spesielle aktiviteter for barn i tillegg til treningstimer i paddle og tennis. Hver sommer, fra siste uke i juni til første uke i september, avholdes det Campamento de Verano. Foreldrene kan avlevere barna i Lew Hoad kl. 9 om morgenen og hente dem igjen kl. 17. I løpet av dagen blir barna underholdt med morsomme leksjoner i tennis og paddle, samt lek, sosialt samvær og en lekker lunsj, fortsetter han.
– Vår restaurant er svært populær og brukes ofte til feiring av fødselsdager, bryllup, firmafester, konfirmasjoner og mye annet. Vi har et stort tilbud av tjenester og kan derfor enkelt imøtekomme gjestenes ønsker. Vi kan for eksempel arrangere brunch utenfor på terrassen, store middagsarrangementer inne i restauranten eller cocktailparties ved swimmingpoolen. Eller så kan man kombinere alle tre muligheter og runde av kvelden i vårt innendørs diskotek. Bare fantasien setter grenser. Vi kan også arrangere brylluper i Lew Hoad – alt fra selve vielsen til kveldens store bryllupsfest, avslutter Daniel Rios.

Stikk innom klubben som ligger på Ctra. de Mijas km. 3,5 mellom Mijas Pueblo og Fuengirola. Etter rundkjøringen tar du første sidevei til høyre og følger deretter skiltene rett til klubben. Se også klubbens webside; www.lew-hoad.com eller ring tlf.: 952 47 48 58.

Alderdom med opplevelser 

Peter, 83 år, inntar Atocha-stasjonen i Madrid.


Grete, 79, ved avslutningen av måltidet.


Vibeke, 84, fortsatt i godt humør rett før togavgang.

Den turen som lederen av seniorhotellet Casa Klein ved Vélez-Mélaga, Joan Klein, arrangerte for noen av beboerne og deres assistenter, var en kjempesuksess. Den foregikk en sommerdag da hetebølgen endte med regn og rusk. Med kjølig vær og vind.
Den begynte selvfølgelig på Casa Klein der alle sju tok to drosjer til Málaga’s María Zambrano-stasjon. Derfra fortsatte det med det praktfulle AVE-toget til Madrids Atocha-stasjon. Bare rundt to og en halv time tar denne togturen, men så ligger hastigheten også mange gange rundt 300 kilometer i timen.

Både ved ombordstigning og da vi forlot toget var personalet klar til å hjelpe med å få rullestolene og brukerne ut av toget.
Vi traver deretter ut i regnet for å praie et par drosjer for å bli kjørt de 1,3 km til Prado-museet.
Men nei.

En slik liten kjøretur ville ikke drosjesjåførene ta.
Altså måtte vi gå. Skubbe rullestolene opp og ned av kantsteinen. Humpe over brostein og endelig komme i ly under Prado-museets inngangsportal. Alle bevarte likevel humøret.

Vi kommer så inn i museet og det første vi gjør er å få litt varme i både sjel og kropp med en liten kake eller to og deilig og sterk, spansk kaffe.
Først deretter var det kunstens tur. Rekke etter rekke av berømte malerier av malere som Velázques og Goya og mange andre. Verker man bare har sett som reproduksjoner eller som små gjengivelser i oppslagsverk.

Etter vår rundgang i noen få av de mange salene, får vi tak i et par drosjer og får dem til kjøre en liten rundtur i Madrid.

”Nullpunktet”
Vi rakk deretter også å komme til nullpunktet. Nei, ikke humørmessig, for det var økende i takt med at regnet avtok. Nei, vi mener flisen ved Puerta del Sol som viser distansene fra Madrid og til andre byer og steder.

Og nå da vi passerte Puerta del Sol begynte solen virkelig å skinne litt gjennom enkelte sprekker i de lavthengende, grå skyene.
Da vi litt senere kom til Atocha-stasjonen, kunne vi tørrskodd vandre fra taxiholdeplassen og inn i den gamle stasjonshallen som nå praktisk talt er en botanisk hage. 20 meter høye slanke palmer står der perrongene var for noen år siden. Vakre buske omkranser de mange stier som nå dekker det gamle skinnelegemet.

Toget går presist kl. 20.35. Raskt faller det en rolig stillhet over oss alle. Det snakkes bare litt. Det blundes også litt.
Ankomst María Zambrano presis der de to bestilte drosjene står klare for å bringe oss tilbake til Casa Klein.
Trette, men vel tilfredse og noen deilige opplevelser rikere.

De Ti Tenorer i Marbella

Fredag 16. juli dannet Plaza de Toros i Marbella rammen om en flott konsert arrangert av norske Britt Jeppssons Rumbo Music.
De ti australierne ga full gass under presentasjonen av et særdeles variert repertoar bestående av heftige arier og rock ‘n roll-klassikere blandet med en hyllest til det spanske fotballandslaget, skjev australsk humor og sjarmerende interaksjon sangerne imellom. Fantastiske stemmer, inderlighet og styrke.

Av Norske Magasinet

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet