Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hva bør jeg tenke på når jeg søker tannlege i Spania?

Hva bør jeg tenke på når jeg søker tannlege i Spania?

I Spania er kvaliteten på tannbehandling og tannleger ikke like ensartet som i Norden. For å få maksimal trygghet og føle at du kommer til en profesjonell klinikk, er det noen saker du bør tenke på.

Det er viktig å vite at den tannlegen du oppsøker er ”colegiado”. Å være ”colegiado” betyr at tannlegen har en minst fem år lang tannlegeutdanning og etter hard testing har fått bli medlem i det spanske tannlegeforbundet. Tannlegen oppfyller da samme krav som en nordisk tannlege. Yrkesbetegnelsen ”odontólogo” er reservert for dem som er ”colegiado”. De som ikke oppfyller tannlegeforbundets krav kaller seg ”dentista”, selv om reglene rundt betegnelsen er i ferd med å endre seg akkurat nå.

Det spanske tannlegeforbundet ”Ilustre Colegio Oficial de Odontológos” utsteder en spesiell betegnelse som man kan bruke i forbindelse med klinikken. Sertifikatet ”Control de Calidad” kan brukes når klinikken har søkt om og gjennomgått en streng kontroll hva angår utdanning, utrustning, materialvalg, hygienerutiner, datasikkerhet, mm.

Som en konklusjon; se etter skiltet ”Consulta Dental” med tannlegens navn og medlemsnummer og det hvite skiltet ”Control de Calidad”, også den med tannlegens navn og medlemsnummer inngravert.

Når du har funnet en klinikk/tannlege som innfrir kravene over, må du ta med eventuelle forsikringspapirer.

Glem heller ikke å be om en spesifisert ”factura”. Den vil forsikringsselskapet eller myndighetene i hjemlandet se når du søker om erstatning. ”Facturan” må ha ditt navn og personnummer, samt utstederens navn og nummer. Glem ikke stempel og underskrift.

Om den behandling du får er en ren akuttbehandling der du må fortsette behandlingen hos din vanlige tannlege i Norden, må du be om en kopi av journalen, samt eventuelle røntgenbilder og fotos. Det skal framgå hvem som har behandlet deg, hvilken/hvilke tenner som er behandlet, hva som er gjort, hvilke materialer som har blitt brukt og hvilke medisiner som eventuelt er foreskrevet. Kopien skal være underskrevet/signert og datert.
Vi på Nordic Dental Centre samarbeider med Sykeforsikringen i Danmark, Folketrygden i Norge og Svenska Försäkringskassan, samt de fleste nordiske forsikringsselskap.

Ring gjerne og be om mer informasjon.

Av Tannlege Christina Radics, Nordic Dental Centre

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.