Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sommerskjønn og slank i solen – tips og ideer

Sommerskjønn og slank i solen – tips og ideer

I Euromarket banker et nytt lite ”barn” på døren og vil gjerne bli en del av Anni` Vitalshop-familien. Jeg blir svært glad, men tenker samtidig på hvordan jeg skal pleie nykomlingen. Jeg vil jo også gjerne sole meg, sørge for å spise riktig kost, være slank og passe på huden min nå når sommeren står for døren. Jeg vil, akkurat som alle andre uansett alder og kjønn, gjerne ta meg best mulig ut i lett sommertøy. Men høyeste prioritet er mitt livsverk Anni`s Vitalshop og dens forgodtbefinnende. Med fantastiske gode og entusiastiske medarbeidere, gleder jeg meg langt inne i hjerteroten til å sjøsette og hilse dette nye skuddet på stammen høytidelig velkommen! Og pytt sann – da er det jo bra at det finnes noe som heter selvbruner. Tan Optimizer, tabletter som motvirker rynker og gode, styrkende kremer som hjelper meg til å ”jukse” litt.

Solen og huden
Det har vært en uendelig lang vinter med regn og kulde som ingen kan huske vi har hatt før. Nå skinner solen endelig, og vi møter på mange forskjellige måter, med glede og takknemmelighet, dens livgivende stråler.
For å holde huden ungdommelig og elastisk bruker vi gode og pleiende kremer, men det sies at kremene bare påvirker huden din ca. 20 %. Resten av det som skal sørge for å få vakker hud, må komme fra det du spiser og drikker. Forskjellige kosttilskudd kan også hjelpe til å forskjønne huden.
Personlig er jeg svært glad for Imedeen Tan Optimizer om sommeren. Fordi jeg fra naturens side er svært lyshudet, har jeg oppdaget at Tan Optimizer minsker rødmen og hjelper meg til en mer gyllen farge slik at jeg ikke behøver annen make up utover en god ansiktskrem med solfaktor. Pharma Nord har en deilig dagkrem med bl.a. Q 10 og pycnogenol som inneholder solfaktor 15. Pycnogenol er godt kjent for sin evne til å bygge opp hudens kollagen og elastin. I en bok av Nicholas Perricone som heter ”Rynkebogen”, blir pycnogenol rost opp i skyene.
Dessuten bytter jeg hele året mellom kosttilskuddene Evelle og Imedeen Prime Renewal. Imedeen-familien består av den nye Derma One som er for dem med bløt evt. lett skadet hud, Imedeen Time perfection som er til anti-aging med tilhørende redusering av fine linjer og Imedeen Prime Renewal som er hudoppstrammende og er for oss som er over den første ungdom. Vil du lese mer om Imedeen-serien, kan du kikke på www.imedeen.dk

Av vitaminer og mineraler til en sunn, sterk og vakker hud må man særlig tenke på vitamin A, B, C og E, essensielle fettsyrer som omega 3 – og 6, lecithin, selen og silisium.
Q 10 får antakelig også hudens celler til å fungere bedre og medvirker til å bremse aldringstegn. Forskjellige forskere mener også at Q 10 gir håret livskraft og virker foryngende på håret.
Det er både deilig, morsomt og sunt å være ute om sommeren, men husk solkrem med beskyttelsesfaktor som passer til deg og situasjonen. Når du smører deg inn, så vær ekstra oppmerksom på hendene dine og gi dem evt. en ekstra omgang med en høyere faktor. De er nemlig hele tiden ute i solen uten klær, og bløte, velpleiede hender ser pent ut og virker tiltrekkende.
Avivir Aloe sun lotion spf 15 er en lotion med blanding av fysiske og kjemiske solfiltre, noe som sikrer en optimal beskyttelse mot solens UVA- og UVB stråler. Kremen inneholder 70 % Aloe Vera som styrker hudens forsvar og samtidig setter i gang gjenoppbyggingen av huden under selve solbadingen. Derved minskes risikoen for soleksem. Produktet er vannavvisende. Til barn finnes f.eks. Aloe VeraKids sunsafe SpF 25. Som en tommelfingerregel er doseringen 1 håndfull krem til 1 kropp.
Huden er vårt største organ. Huden ånder og lever og trenger at vi pleier den. Har du, tross alle advarsler, blitt solbrent, kan Aloe Vera-gel brukes mot solbrenthet og soleksem. Har du ikke akkurat Aloe Vera for hånden, kan du bruke yoghurt eller tomatsaft. Hvis du drikker Aloe Vera, får du også en sunnere hud og færre rynker. Saften kan også være god mot forstoppelse.
Siste mote er å bruke hatt, så bruk gjerne en smart solhatt når du beveger deg utendørs. Det gir også god beskyttelse for håret mot solstrålene. Bruk evt. litt jojobaolje hvis du har tørt hår, den har en solbeskyttelse på 4. Trenger håret ditt å styrkes, finnes det forskjellige kosttilskudd med sammensetninger av urter og vitaminer i f.eks. Arcon, Hair Nutrients, hårPlus som alle hjelper til et fyldigere og sunnere hår.

Føttene skal også pleies. Om sommeren er vi mange som sliter med hevede føtter. Gjør det til en vane med et daglig fotbad. Det lindrer ømhet og hjelper til å skille ut avfallsstoffer. Etter fotbadet, bruk en kjølende krem. Scholl har mange forskjellige, deilige fotbad og skjønne kjølende kremer som gir føttene økt velvære. Har du fått gnagsår og gått med høye sko og har du ikke Scholls plaster mot gnagsår for hånden, så bruk litt lavendelolje på blemmene.
Synes du ansiktet ditt trenger et godt serum, men at du ikke akkurat ønsker å investere i en av de dyre dråpene, så kan det være en god ide å bruke en hybenkjerneolje som serum. Den styrker celleveggene og absorberes lett av huden og etterlater ikke en fettet hinne.
Akkurat nå bruker jeg selvbruner for å hjelpe sommerfargen litt på vei. Anne Børlinds selvbruner er, etter min mening, ren og deilig å bruke og gir en deilig, lett naturlig farge. Er det en løsning du også tyr til, så husk å bruke en god skrubbkrem før du smører på kremen. Da er det lettere å få en vakker og ens farge. Lider du av ru albuer, så bruk evt. litt sitronskall til å gni dem med. Bruk evt. en badesvamp som er god til å skrubbe. Svampen bør bare brukes 2 – 3 ganger i uken.
Vil du kjæle med huden din når du tar en dusj, så bruk en natursvamp. Den er vidunderlig bløt mot huden, og så er den antibakteriell, hvilket vil si at den bare skal skylles med kokende vann for å holdes ren.

Slank
Hører du til dem som, akkurat som meg, elsker mat og er glad i det søte og samtidig gjerne holde deg slank, så husk å spise den mørke sjokoladen når du trenger noe søtt. Ofte kommer trangen etter det søte om ettermiddagen. En studie har vist at hvis du spiser litt mørk sjokolade, så kan du uten å presse deg selv, spise opp til 15 % mindre ved neste måltid. Da det jo som regel er kveldsmat der vi, etter min mening, helst skal spise lite. Spis mye grønnsaker, de har et lavt kaloriinnhold og fyller godt opp i magen. Grønnsaker som metter riktig er brokkoli, squash, erter, m.m. Det er best å spise kveldsmat minst tre timer før sengetid. Det er ingen unnskyldning for å gå sent i seng! Lengter du etter noe annet søtt enn mørk sjokolade eller får du migrene hvis du spiser sjokolade, kan de små energibarrer være en god mulighet. De smaker vidunderlig, er supersunne med en masse antioksidanter og sunne fettsyrer.
Det kan være litt vanskelig å holde en god kostplan i sommermånedene, derfor kan du holde deg til en overordnet plan som går ut på å spise godt med blåbær, appelsiner, pepperfrukt, gulrøtter, mandler, hørfrøolje, fisk, særlig laks.
Tenker du på at du gjerne vil spise deg til en sunn hud, så spis en masse bær, for eksempel jordbær, blåbær, tranebær, bringebær og solbær. De beskytter huden innenfra ved å nøytralisere frie radikaler og hjelper kroppens evne til å producere kollagen som medvirker til å holde huden elastisk og frisk. La også økologiske gojibær være en del av sommerkosten. De stimulerer utskillelsen av de foryngende hormonene i hypofysen og har en foryngende effekt på menneskets kropp og sinn. I tillegg hjelper de kroppen til å holde vekten og deg til å unngå fristelsen til å småspise mellom måltidene. De smaker deilig og øker søvnkvaliteten. Også morbær/mulberry stabiliserer blodsukkeret og smaker praktfullt. Fås også i kapsler.

Husk å drikke masser av vann i sommervarmen, det er både sunt og billig. Du kan også lage din egen iste ved å tilsette litt friskpresset sitronsaft og litt rørsukker til en kanne te. Hell det på en flaske og putt det i kjøleskapet og nyt det når du trenger litt friskt og søtt. Grønn te kan f.eks. brukes til iste. Teens sunne egenskaper er de samme enten teen drikkes kald eller varm. Den grønne teen kan nedsette opptaket av fett fra maten i tillegg til de andre helsemessige egenskapene den inneholder.

Mosjon
Mosjon er som alltid viktig. Er du f.eks. på ferie og dermed i andre omgivelser enn de vante, så kan det være vanskelig å holde på de gode treningsvanene. Men det er alltid plass til et hoppetau i kofferten. Å hoppe er god mosjon som kan utføres nesten alle steder og på rekordtid. Det kan medvirke til å vedlikeholde eller forbedre kondisjonen din.
Utgangspunktet er selvfølgelig sunn kost, kombinert med mosjon. Dessuten kan det være til god hjelp å ta kosttilskuddet C.L.A. + T. Det består av fettsyrer og grønn te. Sammen med mosjon hjelper det til å forbrenne fett og bygge opp muskelvev. Men mosjon må til, ellers hjelper det ikke. Spis 6 kapsler daglig.
Har du adgang til en pool, kan det være supereffektivt å gjøre øvelser i vannet. Vannet skaper motstand og har samme effekt som vanlig trening. Belastningen av leddene nedsettes sterkt i vannet. Det er en deilig sport som smaker av sommer og som selvsagt kan kombineres med din vanlige mosjon. God regelmessig mosjon øker selvtilliten, styrker kroppens evne til å avgifte seg selv og gir velvære.

Søvn
Skal du holde den slanke linje, så bruk selvdisiplinen til å gå tidlig til sengs og få god kvalitet på nattesøvn, noe som kan være litt vanskelig når de lune og lyse kveldene lokker deg til å bli sittende og hygge deg lenger enn nødvendig. Søvnmangel kan få metthetshormonet Leptin til å falle og øke appetitten av det appetittstimulerende hormonet. Har du vansker med å falle i søvn, kan det kanskje være en hjelp å spise Zenbev. Zenbev består av gresskarkjernemel og forsyner hjernen med de råstoffene som trengs for å stimulere natthormonet melatonin. En undersøkelse viste at Zenbev ga kortere innsovningstid og reduserte våkenperiodene om natten. Melissa kan også gi sunn nattesøvn. Det består bl.a. av en gammel, kjent legeurt som vi egentlig kjenner som sitronmelisse. Melisse virker ikke sløvende.
Unngå også i størst mulig grad stress. Mange av oss vet at vi i svært stressede situasjoner, kaster oss over maten og særlig etter mat med mye smak. Vi stapper i oss og overhører totalt de små, blinkende signallampene.

Til sist: Vi bruker solen både til nytelse og helbred. Mange mennesker med leddsmerter og psoriasis merker tydelig at solen hjelper, men overdriv ikke solingen. En time i solen daglig er rikelig for helsens skyld.

Av Anni Dahms, Anni’s Vitalshop

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.