Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Inneholder avokado/soya – et sikkert middel mot slitasjegikt.

Revmatisme er ikke en enkelt sykdom, men en gruppe på 100 forskjellige sykdommer som kan utgjøre svært mange forskjellige symptomer.
Den mest vanlige, revmatiske sykdommen er slitasjegikt, noe som rammer halvparten av alle over 40 år, og alle over 60 år har slitasjegikt i et eller flere ledd og i forskjellig grad. Kvinner er spesielt utsatte.
Slitasjegikt er en kronisk tilstand som karakteriseres av en ubalanse mellom hvordan komponentene i leddene bygges opp og brytes ned. Samtidig skjer det forandringer av benet under brusken. Årsakene kan være slitasje, men også infeksjoner, arvelighet og overvekt kan spille en rolle. De viktigste symptomene ved gikt er leddsmerter, stivhet og innskrenket bevegelighet som forårsager nedsatt funksjon og handikapp. Ved langt framskreden sykdom viser røntgenundersøkelser typiske tegn i form av bl.a. nedsatt leddspalte (der hvor leddvæsken oppholder seg mellom to ledd) og osteofytter (en ostefyt er en liten utvekst av kalk på benhinnen). Disse forandringene i leddene som kan påvises ved røntgen, forårsakes av den endrede leddbrusken.
Gikt kan medføre så store forandringer i leddene at de må erstattes med en protese. For de fleste pasienter blir operasjon heldigvis ikke nødvendig – problemene kan oftest behandles med andre metoder.

Hva er Avosol?
Avosol er et forholdsvis nytt produkt i Skandinavia som helt uten signifikante bivirkninger har vist seg å kunne lindre leddproblemer som er forårsaket av slitasjegikt. Ekstrakterne av avokado og soya som Avosol inneholder, inngår i produktene i for eksempel Frankrike der det har vært brukt mot slitasjegikt i mer enn 25 år.
Avosol virker ved å avbalansere de nedbrytende og oppbyggende prosesser i leddbrusken. Det er en helt naturlig substans som utvinnes av spesielle deler av oljen fra avokado og soyabønner ved såkalt "forsåpning". Forsåpning er et teknisk uttrykk som brukes for å beskrive det som skjer hvis man koker olje sammen med natriumhydroksid. En del av oljen blir ikke til såpe når man behandler oljen på denne måten og kalles derfor den ikke-forsåpede delen.
Forholdet mellom avokado og soya i Avosol er en del avokadoekstrakt, to deler soyaekstrakt.
Med disse spesielle egenskapene burde Avosol bli et verdifullt produkt både for å forebygge og behandle slitasjegikt. I tillegg til de mange velgjørende, aktive stoffene er Avosol et helt naturlig produkt som kan brukes av alle som vil unngå syntetiske produkter eller legemidler. Doseringen er 300 mg, en gang daglig, og forskningen viser en effekt allerede etter to til åtte ukers bruk. Virkningen fortsetter i opp til to måneder etter opphør.

Klinisk veldokumentert
Avokado/soya har i studier vist seg å stimulere oppbyggingen av ny brusk og minsker samtidig nedbrytingen av eksisterende brusk. De aktive stoffene har til og med vist seg å kunne bremse utviklingen av ytterligere brusknedbryting også ved omfattende slitasjegikt. Det gjelder både for kollagenet som er ansvarlig for skjelettet og de store proteoglykan-molekylene som gir brusken sin støtabsorberende og friksjonsfrie egenskaper.

Avosol kan kjøpes hos Vitamina i Centro Idea, Mijas.

Av Vitamina

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.