Månedsmagasinet på Costa del Sol
Det Norske Magasinet Online for deg juni 2010: Skype

Det Norske Magasinet Online for deg juni 2010: Skype

Denne måneden ser vi nærmere på softwaren Skype. Hva er det? Hvordangjør man det og hva kan det brukes til?

Litt Skype-historie
Skype – er et eBay-selskap med hovedkvarter i Luxembourg (med flere kontorer plassert overalt i verden). Det hele ble startet i 2003 av Niklas Zennström (svensk) og Janus Friis (dansk).
Siden den første versjonen av programmet kom på market, har Skype-samfunnet vokst og vokst, og det tilbys nå et bredt tilbud av funksjoner og tjenester som brukes i forbindelse med programmet. I løpet av de siste fem årene har Skype vokst fra et lite program som svært få mennesker kjente, til et svært nyttig program med masser av funksjoner som millioner av mennesker over hele verden bruker hver dag.

Hva er Skype egentlig?
Skype er et online kommunikasjonsverktøy som kan brukes til å snakke med hvem som helst overalt i verden. Du kan bruke det som et chat-program eller som en tradisjonell telefon (med en spesiell Skype-telefon, eller med headseat). Det virker til og med ved videooppringing. Når du ringer til andre Skype-medlemmer, er det helt gratis. Oppringing til og fra mobiltelefoner eller fasttelefoner blir avregnet etter en minuttakst, med mindre du betaler et månedlig gebyr. Det finnes nå planer om å lage et abonnement på ubegrenset internasjonal taletid.

Hva kan Skype ellers?
SkypeIn: Dette programmet gir mennesker som bruker fastnettelefoner mulighet for å nå fram til en Skype-bruker på hans eller hennes datamaskin via et vanlig telefonnummer. SkypeIn-telefonnumre er tilgjengelig i de fleste europeiske land.
Videokonferanse: Denne funksjonen ble introdusert i 2006 og gir brukerne mulighet for å avholde videokonferanse med f.eks. familie eller forretningsforbindelser.
SkypeOut: Dette er den nyeste funksjonen som er til rådighet for Skype-brukere og som gir mulighet for å foreta internasjonale oppringinger fra Skype-programmet eller nyere mobiltelefoner til SkypeOut-takst.
SkypeMobile: I april 2008 lanserte Skype sin nye SkypeMobile som er forenlig med rundt 50 forskjellige telefoner. Listen over kompatible telefoner fortsetter å vokse etter hvert som programmering og teknologi synkroniserer med hverandre.
SkypeSMS: Du har også mulighet for å sende SMS via Skype til en eller flere brukere. Dette er også en av de nyere funksjonene i Skype. Det er likevel ikke en gratis tjeneste fordi den krever at det står penger på Skype-kontoen din. Se mer om priser på Skypes hjemmeside – www.skype.com.

Litt til den erfarne bruker
Vi har funnet et lite og smart hjelpeprogram fordi vi ofte hører folk klage over at de ikke kan slette chat- eller videohistorikken for en enkelt kontaktperson. Det er laget et lite program som kan hjelpe deg med å gjøre det. Du kan finne det ved å følge denne linken: http://primoz.init.si/other/setup.msi.

Du kan naturligvis også velge å slette hele historikken for alle brukere på én gang. Det kan du gjøre på denne måten:
– Logg inn på Skype
– Gå til Funksjoner, Innstillinger og Chatinnstillinger
– Her klikker du på Slett oversikt som betyr at hele historikken din blir slettet.

Av Rune Skov og Kim Boldig, MySecurityCenter

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.