Månedsmagasinet på Costa del Sol
På strandrestaurant Max Beach

Bølgene skvulper i strandkanten. Solen steker ufortrødent. Varmens særegne dufter som allerede er krydret med havets – og et blandet utvalg av solkrem – tilsettes nå en vellukt av brennende trekull og grillet fisk, dufter som forvisser oss om at jo, det er sommer på Costa del Sol.

Vi er på Max Beach, strandrestauranten i den vinrøde bygningen ved Riviera del Sol som ligger rundt regnet midtveis mellom Fuengirola og Marbella, selv om adressen egentlig er Mijas Costa. Her ligger Max Beach ikke bare i, men er i seg selv et av Costa del Sols vannhull. Strande brer seg på hver side av restauranten som gir en uforstyrret utsikt over havet, og denne kombinasjonen gjør stedet ideelt til sommerens lange, dovne stranddager. Og her er det ren terapi å ta en hel dag fri og bare være turist for en dag.
Strendene er vanligvis ikke overfylte, og her er bare noen få aktiviteter, så vanligvis er det ganske fredelig.
Etter et par timer fordelt mellom sand og vann, lokker duftene fra den store grillen som er et av denne sommerens nyheter på Max Beach. Her grilles fisk, spareribs og biffer, og store skåler med forskjellige salater fanger blikket og dermed oss.

Mat med mer
I tillegg til grillen kan man til lunsj velge mellom flere forskjellige forretter, som salater, gazpacho og carpaccio, fiskeretter som dampede muslinger og pannestekt sjøtunge, og kjøttretter som tartarbiff og kylling i karri. Og så er det pizza og pasta til de små eller til de som bare vil spise lite og raskt for å komme seg raskt tilbake til stranden.
Uansett hva slags mat du velger, kan lunsjen nytes på den store terrassen som naturligvis vender ut mot strendene.
Det var forøvrig belgieren Carl Creemers som åpnet Max Beach for rundt åtte år siden. I dag består restauranten av flere forskjellige avdelinger, blant annet flere terrasser med bord, en cocktailbar og i det tilstøtende lokalet finnes en pub som byr på vaskekte pubstemning. Carl arrangerer ofte fotballkvelder der kampene vises på storskjerm, så VM-kampene kan man altså også se her.
Max Beach er et stort sted og her er plass til alle. Så mens noen etter en dag på stranden velger å avlegge cocktailbaren et besøk for å nyte en drink med fyrverkeri eller en øl foran skjermen, velger andre å dra hjem for å kle seg om og komme tilbake til middag.

Middag på Max
Mens terrassene om dagen er innredet slik at man skal kunne spise iført sarong eller t-shirt og ha sand mellom tærne, er det nå dekket fint opp. Om kvelden kan man dessuten velge fra et utvidet meny som også finnes på dansk og som nå inkluderer spesialiteter som chateaubriand a la sal, helstekt lam og and a la orange.
Utsikten har bare endret seg fra sol- til måneskinn og over stedet hviler en romantisk og fin atmosfære som gjør det rart å være turist for en kveld.

Max Beach
Åpent: alle dager, kl. 13.00 – sent
Kystveien A7, km 198, Mijas Costa
Kjør av ved avkjørselen Riviera del Sol
Tlf.: 952 932 780

Av Jette Christiansen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.