Månedsmagasinet på Costa del Sol
Den viktige magesyren

Den viktige magesyren

De fleste vet ikke hvor stor betydning magesyren har for fordøyelsen og dermed også for helsen og velværet. Ja, man støter fortsatt på den oppfatningen at magesyre er skadelig, og at det hele tiden gjelder å spise på en slik måte at dannelsen av magesyre hemmes mest mulig. Sier man at magesyre er det samme som saltsyre (hydrogenklorid), er det noen som tror at det er snakk om en helseskadelig substans som det er farlig å få i seg. Intet er mer feil! Magesyre produseres av våre egne celler og er absolutt nødvendig for at proteiner og mineraler kan brytes ned under fordøyelsesprosessen og for at visse bakterier ødelegges.
Det snakkes nå om at utbredelsen av salmonella kan skyldes at det er utrolig mange som mangler magesyre. Dels fordi mange tar syrenøytraliserende midler, kanskje for lenge eller ikke produserer nok magesyre. På den måten kan salmonellabakteriene enklere slippe gjennom magen og ut i systemet. Mangler man syre, skjer fordøyelsen langsommere, negative bakterier drepes ikke, og den følgende forråtnelsen av ufordøyet mat er en god begynnelse for mange alvorlige sykdommer.
For å unngå enhver misforståelse: Naturligvis kan vår organisme produsere for mye magesyre, og det er en av årsakene til magesår, men dette er snarere unntakelsen enn regelen. Langt mer vanlig er det at vi produserer for lite, bl.a. fordi vår evne til å danne saltsyre minsker med årene, for eksempel har ca. 30 % av alle mennesker over 60 år for lite saltsyre. For lite saltsyre vanskeliggjør nettopp hos middelaldrende og eldre mennesker opptaket av de to viktige mineralene jern og kalium. Kosten er kjent for å være protein- og fettrik, fordi den for en stor del består av kjøtt og meieriprodukter. En slik kost stiller særlige krav til fordøyelsesapparatet, bl.a. til saltsyrebalansen i magen.
Følgende grupper er typisk utsatt for saltsyremangel: middelaldrende og eldre. De er vant til å spise "kraftig" kjøttkost, mennesker hvis saltsyrebalanse er forstyrret av alkoholinntak, stress eller mangel på forskjellige vitaminer og mineraler, bodybuildere og andre sportsfolk som inntar ekstra mye proteiner. Det er på denne bakgrunn at man anbefaler bruk av HCL Complex-tabletter til mennesker som plages av treg fordøyelse, nedsatt velvære og derav følgende tretthet og uopplagthet når årsaken ligger i en svært protein/fettrik kost, eller når det er en naturlig (for eksempel aldersbetinget) disposisjon for å produsere for lite saltsyre. HCL Complex inneholder pepsin (enzym) og betainklorid, begge naturlig forekommende substanser som omdannes til saltsyre i magen. Derved bidrar HCL Complex til en bedre oppløsning og nedbrytning av føden, og samtidig forhindres det at de skadelige tarmbakteriene får gunstige vekstbetingelser. HCL Complex normaliserer saltsyrebalansen, forebygger og lindrer oppblåst mage og trykket på indre organer. Bare 1-2 tabletter i forbindelse med et kjøttrikt måltid kan gjøre underverker.

HLC Complex forhandles i Vitamina i Centro Idea, Mijas.

Av Vitamina

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.