Månedsmagasinet på Costa del Sol

En flott kveld der du spiser noen oliven her, ost og skinke der, litt reker et tredje sted, snegler et fjerde, en kjøttbolle eller småfugl et femte – og så videre.

Det var ille da jeg for en tid siden ble klar over at mange av våre lesere som ellers har vært på cruise i Det indiske hav, gått på Den kinesiske mur, ridd på kameler i Ytre Mongolia og vært økoturister i den peruanske regnskogen, ikke har besøkt Málaga og slett ikke prøvd den unike og morsomme opplevelsen som det er å gå på tapeo.
I lurer dere selv for mange gode opplevelser, som til og med er en del av hele Spanias, men særlig Málagas kultur.

Trafikken og den dårlige kombinasjonen av bil og vin er ingen unnskyldning. Busser kjører til Málaga fra stort sett hver eneste by, de som bor mellom Torremolinos og Fuengirola kan bare ta toget som fører inn til sentrum, og en taxi hjem gjør en kveld i byen til en både enkel og økonomisk overkommelig tur.
De fleste tapasbarer ligger rundt strøket Calle Larios og i området opp mot Plaza de la Merced. Det er maks et par minutters gange fra det ene spisestedet til den andre. På en ordentlig tapeo besøker du minst fem forskjellige tapasbarer.
La disse sidene være inspirasjon til endelig å dra tapeo i hovedstaden vår.
Kom dere av gårde!

Vin og oliven hos biskopen
Et godt utgangspunkt for en tapasrunde er Plaza del Obispo som ligger kloss opp mot katedralen. Det beste tidspunktet å starte en tapeo er ved 19-tiden da byens kveldsliv så smått er i ferd med å starte, og det føles særlig her.
På plassen ligger flere tapasbarer. Ingen har mat av særlig høy kvalitet, men omgivelsene er fantastiske.

Historiske tapas og vin
Få hundrede meter fra Calle Larios oppover Paseo Alameda ligger byens eldste tapasbar, La Antigua Casa de la Guardía. Den ble grunnlagt i 1840 av Sr. Guardía.
Her serveres enkelte tapas, men ellers er baren mest kjent for Málaga-viner og sherry som oppbevares i de mange tønnene som dekker den ene veggen, samt naturligvis byens mest sjarmerende bartendere.

Reker og annet kl. 19.40
Her på Marisqueria Casa Vicente fåes mange forskjellige slags skalldyr, friske østers, navajas og små, grillede reker.
Baren ligger i et lite smug inn fra Paseo Alameda og åpner presis kl. 19.40.

Skinker i taket
Overfor Marisqueria Casa Vicente ligger La Cueva som er en ny tapasbar, men som likevel har sine røtter i Córdoba der barer med samme navn åpnet i 1900.
Som bildet avslører spesialiserer La Cueva seg på lufttørkede skinker.

Vanskelig å velge
Fortsatt bak den vestlige delen av Larios, på Calle Marín García, ligger Lo Güeno, som har det mest innen tapas, rundt 75 forskjellige.
Det er bare å trenge seg inn ved den lange baren og bestemme seg for hvilke av de mange småbitene du skal velge.

Vino – og tapas
På den andre siden av Calle Larios, på C/Esparteros, ligger El Trillo. Baren var en av de første tapasbarene som serverte god rødvin i ordentlige rødvinsglass, nokså innovativt i tapas-verdenen!
Her er de spesialister på torsk og villsvin.

Tablao og tapas
El Jardín som ligger kloss inntil katedralen (på den andre siden av Plaza del Obispo) er både kafeteria, tapasbar og tablao.
Hver fredag og lørdag fra kl. 21.30 kan du her oppleve original flamenco-dans og –musikk.

Den klassiske
El Pimpi på Calle Granada, mellom katedralen og Plaza de la Merced, må man besøke på en tapasrunde.
Det er nok byens mest kjente, noe som skyldes noen vidunderlige tapas og den tradisjonelle dekorasjonen med vintønner, feria-plakater og tyrefektermotiv.

Tapas og teater
Ved siden av Teatro Cervantes, bak Plaza de la Merced, ligger La Canela. Det er en svært moderne tapasbar og restaurant som holder åpent hele dagen, så skal du på teater, er dette et godt valg.
I bildet av restaurantens vindu speiles teatrets fasade.

Anno 2010
Tapasbaren Citron på Plaza de la Merced er ny og meget trendy, og tapasene er innovative.
På det lille bildet ses argentinske empanadillas, servert med to sauser.

I en kjeller…
Kjellerrestauranten Meson de Pepe på Plaza de la Merced er et bra sted å tapear.
Her serveres Habas con jamón, hestebønner med lufttørket skinke.

Tapas fra oven
På Hotel Málaga Palacios 15. etasje ligger en restaurant og tapasbar kalt Ático. Nyt nye og kreative tapas eller kanskje kveldens siste drink – med utsikt.

Der er mange flere
Blant annet Pasaje de Chinitas (øvre del av Calle Larios til høyre) rommer flere spennende tapasbarer.

Antonio Banderas går også på tapas

Antonio Banderas besøker El Pimpi i forbindelse med offisielle happenings – som når han er pregón (en slags seremonimester) i forbindelse med påskeuken eller feriaen. Han pleier også å kike innom som privatperson for å spise en tapa eller to, informeres vi.
Mange kjente Málaga-beboere har skrevet en hilsen på barens vintønner, her sees Antonios’ saludo.

Av Jette Christiansen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.