Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Våren er den beste tiden for å komme seg opp i høyden og utforske Andalucías fantastiske natur. Du kan velge og vrake i løyper!

Fra nå og fram til sommervarmen for alvor fester grepet, er tida ideell for vandreturer i skog og fjell. Den sørspanske naturen viser seg nå fra sin frodigste side, blomstringen er i full gang og fortsatt setter ikke høye temperaturer bom for fysiske anstrengelser.

Fantastisk utsikt
For mange glade turgåere vil Mijas være et ypperlig utgangspunkt for en tur i høyden. Rett bak selve pueblo´en finnes merkede løyper som bringer deg opp i høyden og inn på ruter i flere retninger.
Til Mijas kommer du deg med buss fra for eksempel Fuengirola sentrum. Kommer du i egen bil, følger du veien til du kommer til ”Mirador de Mijas”. Her har du panoramautsikt over hele kysten, men det mest interessante for deg i denne sammenhengen er at det langs dette utsiktspunktet også finnes en rekke parkeringsplasser.

Hermita de Calvario
 

Etter at du har parkert, går du litt nedover veien igjen til du kommer til den merkede stien som fører opp til Hermita del Calvario. Denne lille plassen med kapellet ble bygget i 1710 og fungerte som et fristed for munker.
Stigningen er forholdsvis bratt, så ikke pes på. Men når du ganske raskt kommer fram til det lille kirkebygget, venter premien i form av den flotteste utsikten du kan tenke deg: Nede i sørvest ser du Gibraltar og en lang stripe av kysten i Afrika, og rett under deg det flate partiet fra Fuengirola og langt sørover ned mot Marbella og Estepona.

Godt merket
Løypene du finner i dette området er godt merket med fargekoder og ofte informasjon om lengder og høyde over havet. Stiene er godt vedlikeholdt.
Fra Hermita´en kan du fortsette oppover fjellsiden og deretter enten ta sørvestover mot fjelltoppen Pico de Mijas eller ta den blåmerkede løypa østover til Puerto Málaga, fjellovergangen, før det igjen går slakt nedover mot storbyen. Du kan også velge løyper mot endepunktet for fjellheisen som går opp fra Benalmádena eller mot kombinere dette med fortsettelse videre til Torremolinos.

Samme med andre
Å bevege seg utendørs og i vakker natur er en deilig avveksling til stressende byliv. Det finnes flere gode guidebøker med gode kart for deg som ønsker mer informasjon om de ulike rutene. Spør på ditt lokale turistkontor.
Trenger du noen å gå sammen med eller er lite kjent med de ulike rutene, kan du ta kontakt med turistkontoret i Mijas kommune. Det arrangeres ukentlige vandreturer fra Plaza Virgen de la Peña eller fra kontoret La Cala de Mijas på Calle Torreón. Mer informasjon på tlf.: +34 952 589 034, e-post: turismo@mijas.es.


Stier i Mijas
• Ruta Puerto de Málaga
8 km, 4 timer og middels til høy vanskelighetsgrad. De 4 første km har sterk stigning.
• Ruta de La Cala
3 timers tur på 7 km og med lav vanskelighetsgrad. Ruta starter på stranda.
• Ruta Mijas – Fuengirola
4 timer og 9 km – lav vanskelighetsgrad.
• Ruta Puerto Colorao
5 km, 3 timer, lav – middels vanskelig.
• Ruta Osunillas I
2,5 timers tur og 5 km, lav – middels vanskelig.
• Ruta Osunillas II
7 km, 3 timer, middels til høy vanskelighetsgrad.
• Ruta de Torrijas
7 km, 3 timer, middels vanskelig.
• Ruta Pico Mijas
12 km, 7 timers varighet. Høy vanskelighetsgrad.
• Ruta Litoral
2 timers tur på 5 km, lav – middels vanskelig.
• Travesía Sierra Mijas
11 km, 5 timer, middels – høy vanskelig.
• Ruta de las Cañadas
8 km, 3 timer, middels – høy vanskelig.
• Ruta del Refugio
2 timers tur med lav vanskelighetsgrad.
• Ruta Mijas – Ojén
10 timers tur på 31,8 km, svært krevende.
• Ruta Mijas – Puerto de las Ovejas
12 km, ca. 5 timers varighet, middels krevende.
(Kilde: Mijas kommune)

Av Arne Bjørndal

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet