Månedsmagasinet på Costa del Sol

Málaga ligger ved Europas ytterkant, men etter hvert er flyforbindelsene så gode at vi uten problemer kan dra på utflukter over det meste av det europeiske kontinentet. Vi bringer i denne serien appetittvekkere om byer og steder som vi kan reise til fra Málaga, uten å måtte mellomlande på en større lufthavn.

Det er kanskje litt passé å dra til Paris, men blåser man i hva som er inn eller ut, kan man fortsatt tilbringe et par vidunderlige dager i den franske hovedstaden. Air France har daglige, direkte flygninger mellom Málaga og Paris. Byen er dessuten et ideelt sted å treffe familie eller venner fra Norge, ettersom det også er daglige avganger fra Norge. Air France lander også på Charles de Gaulle-lufthavnen. Vil man møtes der, er det en god idé å sjekke hvilke terminaler flyene kommer til.
Ønsker man å spare seg selv for stresset med å ta offentlig transport inn til byen, så vær oppmerksom på at de fleste taxier bare aksepterer tre passasjerer. Dette gjelder ikke bare fra lufthavnen.

De spesielle franskmennene
At franskmenn og folk fra Paris i særdeleshet er arrogante skulle være godt kjent, og japanerne må ha krisehjelp når de kommer hjem etter en frustrerende ferie. Men faktisk levde de utskjelte franskmennene langt fra opp til mine fordommer under mitt siste besøk. Tvert imot gjorde de en stor innsats fot å forstå både engelsk eller spansk, og selv om vi oppførte oss som ordentlige turister og var stolte av det, bar de over med oss og smilte både titt og ofte.

Opplev byen

Man kan selvfølgelig velge å innkvartere seg på Ritz eller på et hotell på Concordia-plassen, men man kan saktens også bo godt til mer rimelige priser i Montmartre eller i Latinerkvarteret. Hotel Des Nations St Germain på Rue Monge, rett ved Latinerkvarteret kan anbefales. Det er et ganske lite hotell, men nyrenovert og sjarmerende. Og så ligger det bare en 15 minutters gange fra Seinen og Notre Dame, og to minutters gange fra Rue Mouffetard, det strøket i Latinerkvarteret som bør være blant de første punktene på listen over steder man må besøke.
Er det første gang man besøker Paris, eller er det lenge siden skoleturen, kan det anbefales å ta en guidet bytur. En halvdagstur koster omkring 30 euros, og man ser de fleste av stedene man må se; Eiffeltårnet, Triumfbuen, Notre Dame, Concordia, Sacre Ceur og Montmartre, og så får man et svært bra inntrykk av hvor storslått byen virkelig er. Turen kan bookes i resepsjonen på hotellet. Den vi var med på, inkluderte ikke Louvre, så Mona Lisa må vente til en annen gang, men vi fikk da sett Pyramiden som har blitt byens største attraksjon etter at Da Vinci koden kom ut. Derimot vil vi nok ikke besøke Les Halles, hallene, neste gang. Stedet er i ferd med å bli svært nedslitt. Vi drar nok heller ikke på elvecruise på Seinen. Det føltes som å kaste bort tiden, men det var kanskje fordi solen ikke skinte denne dagen, og omgivelsene virket derfor litt triste. Hva vi med sikkerhet vil gjenta er markedsbesøk, altså markedene der pariserne selv kjøper frukt og grønnsaker og andre ferske matvarer. En fryd for øyet, og så finner man spennende patéer og oster til å ta med hjem. Og oster kan franskmennene bare de slutter å bruke den på hotdog.
Det et fortsatt forrykende dyrt å bevege seg i nærheten av Champs Elysées, heretter kalt Champsen, men det er hele formuen verdt å sitte på en kafé og nyte utsikten til Triumfbuen og Louis Vuitton-forretningen
Duften av ferske, lange flutes og smørfylte croissanter brer seg fortsatt i morgentimene i byens gater, og noen av verdens beste spisesteder ligger fortsatt her, Alain Ducasse’ trestjerners spisested på Plaza Athénée og Maxim’s som ble grunnlagt i 1893 på Rue Royale 3. Men det behøver ikke alltid å slå bunnen ut av reisebudsjettet å gå ut for å spise. Mange bistroer og brasserier tilbyr dagens meny for rundt 10 euros, og denne kan inkludere både snegler eller løksupper og entrecôte med hjemmelaget bearnaise og pommes. Og så må man vel tilgi franskmennene at deres rødvin ikke er like god som den spanske.

Av Jette Christiansen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.