Månedsmagasinet på Costa del Sol
Pilot som kastet politiske fanger ut av fly blir utlevert

Pilot som kastet politiske fanger ut av fly blir utlevert

Den argentinsk-nederlandske piloten som i september 2009 ble arrestert i Manises (Valencia), mistenkt for å ha kastet ut passasjerer fra fly over åpent vann, skal utleveres til Argentina.
Mannen, Julio Alberto Poch, som stammer fra Argentina, men har nederlandsk statsborgerskap, er beskyldt for å være én av flere piloter i den argentinske marinen som under landets diktatur fikk til oppgave å kaste ut politiske fanger under flygninger, mens de fortsatt var i live. Man regner med at pilotene mellom 1976 og 1983 kastet ut flere enn 1.000 ”passasjerer”.
I forbindelse med avgjørelsen om utlevering besøkte høyesterettsdommer Miguel Ángel Carballo piloten som overfor dommeren hevdet at han er politisk fange og uskyldig og at hans nåværende karriere som pilot for et nederlandsk flyselskap er ødelagt på grunn av de påståtte, men ikke dokumenterte handlingene. Han tror likevel selv at han vil få en rettferdig behandling i det argentinske rettssystemet, men mener at han er offer for et politisk spill mellom Argentina og Nederland.
Nederlands kronprins er gift med Maxima Zorreguieta, hvis far hadde en høy stilling under det argentinske diktaturet og som derfor har innreiseforbud i landet, med diverse diplomatiske gnisninger til følge.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.