Månedsmagasinet på Costa del Sol
Spørsmålet om chiringuitos fortsatt ubesvart

Spørsmålet om chiringuitos fortsatt ubesvart

Saken rundt strandbarer og -restauranter endte i fjord i et legalt ingenmannsland.
Et tilbakeblikk: Ifølge lovgivningen Ley de Costas som ble innført i 1989, kan ikke strandbarene ligge nærmere enn 100 meter fra vannkanten fordi man ellers anser at dette ødelegger strandmiljøet. Etablissementene må dessuten overholde en rekke krav rundt antall bebygde kvadratmeter, mv.
Lokale myndigheter så likevel gjennom fingrene med saken, og barene ble bygget tettere og tettere på strandkanten, i tillegg til at noen chiringuitos ganske enkelt så forferdelige ut. Derfor insisterte regjeringen på at loven måtte håndheves. De chiringuitos som ikke oppfylte kravene, eller ikke hadde åpningstillatelsene i orden, måtte flytte lenger vekk eller rives ned.
Flere barer ble jevnet med jorden før myndighetene gav seg etter en storm av protester både fra politikere og folk flest. De mente at barene er en del av strandkulturen. Dessuten er det et økonomisk aspekt. Andalucías 800 chiringuitos omsetter årlig for rundt 900 millioner euros, og bare på Costa del Sol genererer industrien rundt 20.000 arbeidsplasser.
Myndighetene delte ut en rekke bøter, regjeringen vedtok til slutt å overføre saken til de lokale regjeringene.
Bareiernes krav om en permanent løsning har nå fått den andalusiske lokalregjeringen til å se på saken på nytt. Og man har bestemt seg for å stå fast på at kystlovgivningen må håndheves. Det er derfor uvisst hvor mange av strandbarene som vil være i stand til å åpne den kommende sommeren.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.