Månedsmagasinet på Costa del Sol
Også illegale innvandrere må kunne skrives inn i manntall

Også illegale innvandrere må kunne skrives inn i manntall

Byrådet i Vic (Katalonia) vedtok at innvandrere uten oppholdstilladelse ikke kunne registrere seg som bofaste i kommunen. Det samme gjorde seg gjeldende i Torrejón de Ardóz (Madrid) som i over et år har avvist personer som oppholdt seg i byen på turistvisum.
Justisministeriet har likevel slått fast at dette ikke er lovlig og har pålagt samtlige av landets kommuner å la de mange ”sin papeles” skrive seg inn i manntallet. Statsminister José Luis Zapatero sier: ”Alle innvandrere har visse grunnleggende rettigheter, og jeg aksepterer ikke at byrådene for å skaffe seg stemmer nekter innvandrerne muligheten for å få legebehandling eller skolegang.”
Fra før nevnte kommuner kunngjøres det at man vil overholde regjeringens beslutning, men at den bare resulterer i at ”flere afrikanere dør i båtene”. Med andre ord frykter man at beslutningen skal forstås som at Spanias grenser er åpne for alle.
Lederen av det katalanske partiet CiU, Artur Mas, har dessuten bedt regjeringen forklare hvordan det skal tolkes at illegale innvandrere ifølge utlendingsloven må utvises, mens kommunene samtidig må skrive dem inn i manntallet.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.