Månedsmagasinet på Costa del Sol
Program for den norske Sjømannskirken på Costa del Sol

Program for den norske Sjømannskirken på Costa del Sol

El Campanario
Åpent tirsdag til søndag kl. 12.00 – 18.00. Mandager stengt.
Tidebønner hver dag kl. 13.00 og 17.00.
Tirsdag kl. 17.30 Barneklubben ”Liv og Røre” for 6 til 9-åringer, starter 29.9.
Onsdag kl. 17.00 Hverdagsmesse.
Onsdag kl. 17.30 ”På grensen til allsang” (enkelte onsdager)
Fredag kl. 18.00 – 20.00 ”Friends Downstairs”. Klubb for 10 til 13-åringer, begynner 1.10.
Fredag kl. 20.00 – 22.00 ”After Eight”. Ungdomsklubb fra 14 år – begynner 1.10.
Hver søndag kl. 16.00 Messe og kirkekaffe.

KIRKEBUSSEN.
Kirkebussen går til El Campanario hver søndag.
Avgang:
Sjømannskirken i Fuengirola (ved Solbank) kl. 14.00
Elviria del Sol v/Servicekontoret 15.00
La Cala v/BP-stasjonen kl. 15.10
La Cala v/apoteket kl. 15.10
Las Maravillas (Torrenueva) kl. 15.20
Dersom det blir gitt beskjed på telefon 679 595 834 kjøres også fra andre steder i rimelig nærhet.
Kjøring til andre arrangement: Følg med på oppslag i kirken i Fuengirola.

Veibeskrivelse:
Fra Fuengirola og Marbella kommer du med buss 220. (Ca. 15 minutter)
Fra Fuengirola: Gå av på busstopp ”Sitio de Calahonda”. Gå opp trappen, følg venstre fortau 17 – 20 minutter å gå. Da står det El Campanario på hotellveggen. Følg blått skilt på trafikkøya til høyre. Da er det ca. 100 meter til kirken på venstre hånd.
Fra Marbella: Gå av på ”Sitio de Calahonda”. Gå gangveien over motorveien – følg videre beskrivelse som fra Fuengirola.

Kirkekafeen:
Lunsjtilbud hver dag. Lørdagsgrøt.
Søndag serveres grilltallerken til 12 € fra kl. 14.00-15.30 Påmelding på telefon 952 93 98 00 innen lørdag

PROGRAM PÅ EL CAMPANARIO I CALAHONDA
Lørdag 26. sept. kl.12.00-18.00: Klubblederkurs for deg mellom 12 og 17. Se etter program på skolen eller på EC.
Mandag 28. sept. Kl.18.00: Konfirmantene starter.
Tirsdag 29. sept. kl.17.30: Barneklubben ”Liv & Røre” starter.
Norsk middag fra kl.14.00.
Onsdag 30.sept. Kl.18.00: Gratis KONSERT med Hennummusikken, et av Norges eldste korps (112år) fra Tranby i Lier. Høsten 2004 spilte korpset på El Campanario som de første som noen gang holdt konsert her.

OKTOBER:
Fredag 1. okt. Kl.18.00: klubbstart for ”Friends Downstairs”
Kl. 20.00: Ungdomsklubben ”After Eight” begynner
Mandag 19. okt. kl.15.00-18.00: Kurs for frivillige medarbeidere.
Torsdag 22. okt. kl.18.00: KONSERT med Lindesnes trekkspillklubb (se notis)
23-25.okt: Konfirmanttur til Denja.
Onsdag 28. og torsdag 29.10. Konsert med Benny Borg, Bill. 25 euro til salgs på El Campanario og den svenske kirken i Fuengirola

PÅ NORSK PÅ DEN SVENSKE KIRKEN I FUENGIROLA:
Søndag 4. okt. Kl. 11.00: Gudstjeneste. Kirkekaffe.
Onsdag 6. okt. Kl.19.00: FEST PÅ KJERKA
Søndag 18.okt. Kl.11.00: Gudstjeneste. Kirkekaffe.

PÅ NORSK I NERJA
Gudstjenester med kirkekaffe på Hostal San Miguel Søndag 25.10. og søndag 22.11. kl. 11.00

Vi tar forbehold om endringer. Følg med på oppslag og på våre nettsider: www.elcampanario.no

NYTT OM NAVN:
Vi har stilling ledig som kontormedarbeider på El Campanario. Vi søker etter en lokalt ansatt som kan spansk og kjenner det lokale byråkrati godt. I mellomtiden har vi engasjert Espen Havnen-Olesen som vikar. Han har gått i en god skole hos Kjell og vi opplever at vårt kontor er i trygge hender til vi finner den medarbeideren vi søker.

Høsten blir en overgangsperiode for oss inntil kontormedarbeider og kantor er på plass. I mellomtiden har vi engasjert Turid og Jon Arne Garmo i vikariater. Turid vil gå inn i kjøkkenarbeidet og Jon Arne vil i hovedsak få ansvar for El Campanarios vedlikeholdsprogram. Vi forvalter en eiendom fra 1572. Det krever at vi følger opp stedet med argusøyne, samt med malekost og annet vedlikehold. Eskil Havgar fortsetter som leder i barne- og ungdomsklubbene.

”VINTERASSISTENTER”.
Høstens assistenter er klare: Til den svenske kirken i Fuengirola Leif-Gunnar og Reidun Sørlien har sagt ja til å være vinterassistenter i Fuengirola fra 20. sept. til 20. des. De er nye i Sjømannskirken. Leif-Gunnar har vært lærer og Reidun har vært saksbehandler i NAV. Begge har vært aktive i Brumunddal menighet i Hedmark.

Tove Mykland Omvik og Arne Omvik gir seg ikke! De vil være assistenter på El Campanario fra 15.9. – 15.12. Det er nå fjerde eller femte sesongen vi kan glede oss over Tove og Arnes nærvær. Glede og vennlighet preger samværet med de to. Tove ble dessuten valgt inn i Kirkerådet i mars.

FRA HØSTENS PROGRAM
(foto: Lindesnes Trekkspill klubb)
Lindesnes trekkspillklubb kommer på besøk torsdag 22.10.
De er blitt kjent over det ganske land fordi de spurte om å få spille i den nye Operaen, noe de ikke fikk, fordi trekkspillmusikk ikke hører hjemme der, ifølge Operaen, så de måtte nøye seg med å spille ute på taket. Ellers har de deltatt i det populære programmet på TV, ”Nytt på nytt” i fjor høst. De har holdt konserter i Agder teater med fullt hus og i Grieghallen med 1100 i salen. Deres musikk spenner over et vidt spekter, også med et kirkelig repertoar. Musikken er glad og livlig og full av humør. Billetter a 20€ vil bli solgt på El Campanario, og Den svenske kirken i Fuengirola. Blir det billetter til overs, selges de ved inngangen.

(Foto: Benny Borg)
Benny Borg ringte og spurte om han kunne få avslutte sin jubileumsturne på El Campanario. Veldig hyggelig, synes vi. Vi har derfor den store glede og ære å ønske velkommen til konserter med Benny Borg onsdag 28.10. og torsdag 29.10. kl. 18.00. Billetter a 25€ vil bli solgt på El Campanario og på den svenske kirken i Fuengirola. Blir det billetter igjen, selges de ved inngangen.

KONSERT OG GOLFTURNERING
Golfturneringen går av stabelen på La Cala lørdag 6.2. Turneringen vil bli spilt på Campo Europa for herrer og Campo America for damer med premieutdeling og lunsj deretter.
Komiteen, Britt Jeppson, Tove Omvik og Arne Lie gjorde de første forberedelser før de reiste til Norge for sommeren. I forbindelse med turneringen blir det fredag 5.2. konsert på kirken med Per Borthens Swing Department Limited. De har med seg Laila Dalseth! Søndag blir det golfgrill og ”golfmesse”. Det er mulig å bestille rom på Sjømannskirkens gjestehus under turneringen. Det er allerede mange som har meldt seg på – så meld deg på i god tid.

(Foto av sjømannsprest Steinar K. Lindvig)
TO MINUTTER MED SJØMANNSPRESTEN
Det er mange nordmenn som har hatt fremtredende stillinger innefor internasjonale organisasjoner. I slutten av august ble det kunngjort at leder for Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, Olav Fykse Tveit, var blitt valgt til Generalsekretær i Kirkens Verdensråd. Kirkenes Verdensråd er verdens største økumeniske organisasjon, som arbeider for økt forståelse og samarbeid mellom forskjellige kristne kirker. Den har over 340 kirkesamfunn som medlemmer med rundt 550 millioner kristne i over 120 land. Nesten alle østlig-ortodokse kirker, en rekke protestantiske kirker og et bredt utvalg av andre uavhengige kirker er medlem. Verdens største kirkesamfunn, Den katolske kirke, er ikke medlem. De siste tiårene har Den katolske kirke imidlertid hatt et nært samarbeid med KV, og sender observatører til alle større KV-konferanser.

Verden er blitt liten og kirkesamfunnene snakker sammen. Den samme dialogen er i ferd med å utvikle seg mellom de store religionene. Men det hjelper ikke at alle på toppen diskuterer seg fram til enighet. Enhet mellom kirkene og religionene oppnår vi bare når hver enkelt av oss blir nysgjerrig på hva andre tenker og mener. Grunnlaget for enhet handler om at forskjellige mennesker trives i hverandres nærvær.

JULEBASAREN
Siden folk allerede har begynt å spørre vil vi allerede nå få kunngjøe at høstens julebasar går av stabelen lørdag 21.11. kl. 12.00. Sett av dagen nå. Det har dameforeningen Selofahds døtre gjort.

 

Av Sjømannskirken

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.