Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Salpicón kan være mange ting. Den kan inkludere finhakkede grønnsaker som løk, pepperfrukt, tomat eller agurk samt én eller annen form for fisk eller skalldyr. Vi har denne måneden valgt å tilberede en Salpicón med muslinger.
Dernest følger en virkelig klassiker; Calamares a la romana. Flere småfisk kan tilberedes på samme måte, også de ulovlig fiskede chanquetes og blekkspruter som kan være babyblekksprut (chopitos) eller ringer, kjent som calamares a la romana, som vi her bringer oppskriften på.

Månedens tapas
(Oppskrifter til én tapa)

Salpicón con mejillones
Du trenger;
4 muslinger
1/2 ss finhakket løk
1 ss finhakket rød pepper
1 finhakket, grønn pepper
1 ts vineddik og olivenolje
Litt salt
Man kan også velge å tilsette tomat, men det er ikke så vanlig.
Muslingene renses ved å skrape skallet og fjerne eventuelt skjegg. Muslingene kokes i ca. 5 minutter, til skallene åpner seg. De som ikke åpner seg, kaster du naturligvis. Ta skalldyrene opp av vannet, sett dem til avkjøling.
Bland de hakkede grønnsakene med eddik og olje og smak til med salt. Ta muslingene ut av skallet og bland dem inn i salaten. Server gjerne i skallene.

 

Calamares a la romana
Du trenger;
1 blekksprut (calamar) på ca. 100 g
1/2 egg
1 ss hvetemel
1 ss melk
Litt salt, evt. et par dråper sitronsaft
1/2 dl olivenolje
Blekkspruten rengjøres, tarmen fjernes og skjæres i strimler på ca. 1/2 cm bredde.
Egg, mel og melk røres sammen til en slags pannekakedeig. Litt salt og evt. sitron tilsettes. Dypp ringene i deigen og friterer dem i den oppvarmede olivenoljen til de er gylne og sprøe. Lad dem tørke på et stykke kjøkkenpapir, serveres umiddelbart.

Tidligere oppskrifter fra tapasbaren
Juni: Ansjosegg og Habassalat
Juli: Fylt blekksprut i tomatsaus og Croquetas med skinke
August: Nettmelon med Jamón Serrano og Tortilla Española

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.