Månedsmagasinet på Costa del Sol


Vi starter med en svalende og temmelig enkel tapa som ikke vil gi kokken svett panne fordi den ikke består av annet en melon og skinke. Skinken må naturligvis være den lufttørrede spanske jamón serrano – i denne sammenheng vil vi faktisk ikke anbefale den mer smakfulle Pata Negra fordi den får smaken fra melonen til nesten å forsvinne. Gjem unna den mer eksklusive skinken til en annen anledning.
På tapasbarens meny finnes denne gangen også den alltid populære og allesteds nærværende spanske omeletten, tortilla española. Vi bringer i denne barens ånd den klassiske versjonen, men man kan utmerket godt eksperimentere ved å inkludere forskjellige urter, spinat, o.l.

Månedens tapas
(Oppskrifter til én tapa)

Nettmelon med Jamón Serrano
Du trenger;
150 g nettmelon (vannmelon er også utmerket i denne sammenhengen)
100 g lufttørret skinke, jamón serrano
Skjær melonen enten i større, rustikke stykker eller i små stykke slik at de passer til en munnfull og snur en skive skinke omkring.

 


Tortilla Española
2 egg
1/4 løk
300 g skrellede poteter
1 ss olivenolje
Litt salt og pepper
Potetene skrelles og skjæres i små terninger, skrell og grovhakk løken. Varm oljen i en stor panne og putt potetene i pannen. Dryss over litt salt og pepper. Stek potetene over lav varme til de er gylne og nesten møre.
Hell løken på toppen av potetene. Stek videre til de er blanke. Hell potetene med løken i en stor bolle, la litt av oljen være igjen i pannen.
Pisk eggene med litt salt og pepper. Hell blandingen i pannen, tilsett poteter og løk.
Stek ved middels varme til omeletten er gyllen i bunnen og knapt stivnet på overflaten.
Løsn omeletten ved kantene, legg et stort grytelokk eller en tallerken over pannen og snu omeletten rundt. Sett pannen tilbake over varmen og lemp omeletten tilbake i pannen slik at den blir stekt på den andre siden også. Det tar bare noen få minutter. Serveres lunken.


Tidligere oppskrifter fra tapasbaren
Juni: Ansjosegg og Habassalat
Juli: Fylt blekksprut i tomatsaus og Croquetas med skinke

Finn disse og andre spennende oppskrifter på www.norskemagasinet.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.