Månedsmagasinet på Costa del Sol

Boligmarkedet jubler over rentereduksjon

Solkystens boligeiere jubler, spesielt de med variable boliglån. Siste måneds rentereduksjon betyr nemlig at boligeiere med et lån på €200 000 fremover vil spare nesten €1000 i året i renteavdrag. «Rentereduksjonen kommer spesielt til gode for de som har tatt… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Nytt legesenter på vei i Nerja

Første spadestikk er tatt for oppføringen av et nytt legesenter i Nerja. Prosjektet beregnes å ta 18 måneder og blir på 4520 m2 fordelt på tre etasjer. Politisk uenighet mellom Junta de Andalucía og sentralregjeringen i Madrid har utsatt byggeprosjektet… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Málaga-sommeren er varm, men ikke het

Årets sommer i Málaga-provinsen er varm, men ikke overveldende het. Dette er konklusjonen fra det spanske meteorologiske instituttet (Aemet) etter å ha etablert at temperaturene i juli har ligget over det normale, men langt under fjorårets temperaturer. Frem til slutten… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Tips for et langt liv

Kan vi skape vår egen ‘blå sone’ i Andalucía? Målet for de fleste av oss er ikke nødvendigvis å leve lengst mulig, men å leve vel i den tiden vi er forunt å leve. Kvalitet er absolutt viktigere enn kvantitet når… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Museo Carmen Thyssen – andalusisk kunst i særklasse

Har man hang til andalusisk kunst fra det 19. århundre, så er Carmen Thyssen-museet stedet å besøke. Midt i Málaga sentrum ligger museet godt pakket inn mellom travle fiskerestauranter og høylytte tapasbarer. Turister strømmer forbi med bæreposer utenfor, men trår… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Ti grunner til å gå barbent på stranden

Det er vel ingenting som er deiligere enn å gå barbent på stranden med varm sand mellom tœrne mens Middelhavsbølgene avkjøler føttene. Hvis du elsker en barføtt tur akkompagnert av bølgebrus, så er du ikke alene. Men er det sunt… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Espadrillos – Sko for enhver smak

Moderne, klassiske, flate, platå, wedge, slingback, ballerina, vakre, ordinære, billige, dyre, ensfargede, mønstrede sko – til hverdags og til fest.  Vi tenker selvfølgelig på de ur-spanske espadrillos som har vært produsert i Spania i mange hundre år.  De eldste og mest primitive… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Gazpacho – en porsjon spansk historie

Det finnes mange varianter av denne spanske retten – noen med kjøtt, andre med fisk og skalldyr. Mest kjent er nok Gazpacho Andaluz, som nærmest er en flytende salat. Ordet gazpacho stammer fra det hebraiske ordet «gazas» som betyr å… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

2233 nye prosjekter i Málagas byggesektor

Málaga-provinsen fortsetter å oppleve betydelig vekst i antall nye byggetillatelser, noe som reflekterer en boom i byggesektoren. Ifølge de siste tallene fra Arkitektforeningen i Málaga ble det totalt godkjent 2233 boligprosjekter fra mai til juni 2024, noe som representerer en… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Brennende buss starter skogbrann i Mijas

Rundt klokken 12.30 på onsdag kjørte en buss sin vanlige rute gjennom steinbruddsområdet Cantera del Puerto i Mijas, da kjøretøyet plutselig begynte å brenne på grunn av en mekanisk feil. Ifølge kommunale kilder var sjåføren alene i bussen på dette… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.