Månedsmagasinet på Costa del Sol

Med oksen i hælene gjennom Pamplona

6. juli starter landets vanvittigste festuke, San Fermín i Pamplona, en by som normalt ikke gjør så mye vesen av seg, men som tv-stasjoner verden over viser klipp fra når oksene sammen med bysbarna og 1,5 millioner besøkende slippes løs… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Taró: Costa del Sols tykke tåke

Hvis man befinner seg på Costa del Sol på sommeren, vil man muligens oppleve den tykke tåken som kalles taró. Denne sagalignende skodden som ruller inn fra havet, kan være så tykk at sikten begrenses til bare noen meter. Derfor… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Et utgangspunkt for det spanske veinettet

Foran Madrid-regionens hovedsete i det gamle posthuset på plassen Puerta del Sol i sentrum av hovedstaden ligger en stein med Km 0 inngravert. Steinen symboliserer at kilometersystemet for Spanias veinett regnes herfra. Det er et radialt system som er bestemmende… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

La Gruta de Maravillas

Plassert mellom Huelva og Sevilla ligger den lille landsbyen Aracena. Et sted som byr på flere historisk turistskatter, bl.a. La Gruta de Maravilla (vidunder-grotten) som ble oppdaget i 1890. Det er en dryppsteinshule som inneholder krystallklare sjøer og dryppstein som… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Tenk deg om før du deler feriebilder på Facebook

Mange nordmenn sjekker ikke personverninnstillingene sine på Facebook, som lar tusenvis av fremmede følge med på private feriebilder. Det kommer nok ikke som en stor overraskelse at sosiale medier er en stor del av ferien for mange nordmenn. Så snart… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Hvorfor har noen spanske biler et skilt med bokstaven L i bakruta?

Det har de til skrekk og advarsel for andre bilister. Det er på biler der sjåføren  har tatt førerkortet i løpet av det siste året, som skal kjøre med dette skiltet i bakruta. På den måten vet andre bilister at bilen… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.