Månedsmagasinet på Costa del Sol
Velkommen til Det Norske Magasinets november-utgave 2020!

Velkommen til Det Norske Magasinets november-utgave 2020!

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

I stedet for å konsentrere oss om alle restriksjonene vi må leve under, så søk etter mulighetene innen begrensingene. I forhold til de syv ukene i vår da vi ikke kunne forlate våre hjem og gåturene våre var begrenset til runder på verandaen eller mellom stuen og kjøkkenet, så har vi mye mer frihet nå. Klart vi må ha på maske, men vi kan iallfall gå ut. Så gjør det og nyt at du kan sprade rundt fritt, om det så bare er i nabolaget. 

Hvis du bor i en by hvor inn- og utkjørsel nå er forbudt, så bruk dette som en mulighet til å utforske ditt lokalsamfunn. Mannen min og jeg er ofte turister i vår egen by. Vi forsøker å finne gater, smug og stier vi ikke har gått før. Det er alltid noe å oppdage, selv hvis man bare går i motsatt retning på den samme ’kjedelige’ gaten. Når vi ser ting fra motsatt hold, kan en hel ny verden åpne seg for oss. 

Hver sesong bringer forandringer, også bylandskapet. Med november kommer mørkere morgener og kvelder, men den kan også ha gylne overtoner og vœre overraskende grønn. I Norge som ung og senere under en livstid i Nord Amerika, var dette en måned vi generelt kviet oss til og ville komme oss i gjennom så raskt som mulig. Den var mørk, kald, våt og elendig, og mest av alt – fargeløs. 

Det spennende ved å bo i Andalucía, er at sesongenes fargetoner er nesten snudd opp og ned. Vi har ikke samme grad av høstfarger som i nord, men når alt blir grått og sort der oppe, blir åkrene irrgrønne i slettelandet rundt Malaga. I motsetning kommer gjerne sommeren her allerede i mai, så alt begynner å tørkes ut og bli gyllent i Andalucía på samme tid som de første vårskuddene spretter i Skandinavia. Nå i november etter nesten et halvt år uten regn, bringer den første nedbøren livet tilbake i naturen her i syd. Det kan nesten se ut som en skandinavisk vår. November kan derfor vœre en grønn og levende måned, perfekt for nye eventyr. 

Uansett hvor man befinner seg, er høsten en dramatisk tid. Vi spurte ’9 på gaten’ hvordan de opplever november og fikk mange interessante svar fra nord til syd, inkludert et dikt i bluesformat fra Oslo! 

Feir høsten med å reise i din egen provins. Som alltid gir vi deg noen tips, som for eksempel et besøk på den fantastiske nye trebroen over elvedeltaet nœr flyplassen i Malaga, eller en sykkeltur på en av de 120 Via Verdes eller grønne veier som følger Spanias nedlagte jernbaner. Høsten i Andalucía er en perfekt tid til å utforske naturen, siden solen ikke steker like mye som på midtsommeren. Og når det så kommer en forblåst og regnfull høstkveld, tenn et lys eller to og kos deg innendørs med en kopp med noe varmt og kanskje vårt magasin? 

Karethe

Av Karethe Linaae

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet