Månedsmagasinet på Costa del Sol
Velkommen til Det Norske Magasinets januar-utgave 2022!

Velkommen til Det Norske Magasinets januar-utgave 2022!

Expect the unexpected’ heter et utrykk på engelsk. Forvent deg det uforventede. Og det kan man godt si om de siste par årene. Ikke det at vi ikke har jobbet og fått gjort ting, men denne tiden har allikevel satt oss i en udefinerbar tåke, hvor vi ikke helt har visst om vi har gått fremover, stått og stampet i det samme sporet eller gått bakover. 

Når jeg snakker med venner om fortiden – det året vi reiste dit eller gjorde datt – husker jeg det som om det bare skjedde for et par år siden, men så må jeg ta meg i å tenke at det faktisk var enda to år tidligere. Nesten alt som har skjedd i fortiden, må vi trekke ytterligere to år fra.

Uventede forandringer kan komme når som helst, som det gjorde for Tom Halvorsen, Det Norske Magasinets tidligere redaktør. Tom ble plutselig alenefar til sine to sønner, og livet ble snudd på hodet. Han kom ut av prøvelsene som en ‘ny’ mann, og i intervjuet med ham på side 18 deler han noen av sine tanker om alle de utfordringene man møter som aleneforelder her på Costa del Sol. 

Dr. Beate Abraham-Nilsen snakker om en annen form for forandring – aldring. Klart vi alle vet at vi eldes dag for dag, og at det derfor ikke burde være noe uventet. Men allikevel kan vi bli overrasket når vi oppdager en ny rynke, når vi våkner opp litt stivere, eller oppdager en ny skavank. Beates viktige tanker og ord om helse og aldring finner du på side 42.

Mannen min og jeg har også hatt en verdifull påminnelse om å forvente det uforventede, da vi fikk husokkupanter rett over gaten fra vårt Ronda hjem for to og et halvt år siden, og har måttet leve med en evig karusell av nye ‘leietakere’ og andre overraskelser siden. Nå er visst huset solgt, men jeg forventer ingenting annet enn … vel, det uventede. Du finner denne historien også i dette magasinet.

Vi håper du liker månedens lesestoff, og at det kan inspirere til litt nytenking. Hva vi enn ønsker og ser for oss selv i det nye året eller i fremtiden generelt, så vil det alltid skje noe uventet. Forandringer er uunngåelige, og usikkerheten det skaper kan vœre en forbannelse eller en velsignelse for oss. Forandring kommer gjerne ubeleilig, men den kan også vœre en ny mulighet.

Om vi liker det eller ei, så kan vi være sikre på at forandring vil komme. Og forandringer må til, for hvis ingenting endret seg, hadde vi ikke hatt skifte av årstider, sommerfugler og liv og død, med alle de utrolige forvandlingene som skjer imellom.   

Karethe

https://issuu.com/norrbom/docs/det_norske_magasinet_januar_2022

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.