Månedsmagasinet på Costa del Sol
Velkommen til Det Norske Magasinets februar-utgave 2021!

Velkommen til Det Norske Magasinets februar-utgave 2021!

Et utrykk som man hører ofte i disse dager er Corona-tretthet. Etter nesten et år med masker, håndsprit og ikke annet enn pandemi på nyhetene, er det noe rart i at vi begynner å bli drittlei hele saken. Det er ganske forståelig at folk blir utålmodige og ønsker å gi blaffen. Men selv om vi vil at det skal vœre over, så kan vi dessverre ikke gå tilbake og leve som vi gjorde før – med mindre vi er en eneboer på en øde øy. Menneskeheten er sammen om denne krisen, og lik det eller ei, så må vi finne vår indre Zen tilstand inntil vaksiner og masseimmunitet tillater oss å leve fritt igjen.   

Man kan spørre seg selv om vi har noe som helst å se frem til annet enn et par stikk i armen? Det føles som denne årstiden bare bringer regninger og belteinnstramninger, men ikke undervurder februar!

Som vinterens siste og årets korteste måned, kommer den til å vœre over på et blunk. Ellers gjorde romerne den offisielt til årets andre måned i 450 f.Kr. Ordet februar kommer fra det latinske Februariuseller februare som refererer blant annet til å rense eller fornye. Og hvorfor ikke dedikere en måned til renselse – fysisk, mentalt eller metafysisk? De fleste av oss er hjemme mesteparten av tiden uansett, så vi har ingen unnskyldning for ikke å ta fatt på renselsesprosessen med en gang. 

Februar er en overgangsmåned. Vi føler det i luften – en dag bitende kaldt, den neste nesten vårlig. Vi kan formelig høre, lukte og kjenne at livet er på vei tilbake. For oss som bor i Andalucía har de første vårblomstene allerede sprunget ut. På tur her om dagen møtte vi den nydelige duften av fiolette villiriser som dekket en hel bakketopp. Mandeltrærne har sprunget ut med deres rosa og hvite blomster, og i lavere strøk kan man se den solgule mimosaen som ellers kalles La reina de febrero eller februars dronning. 

Alle kjenner til Kjærlighetsdagen den 14 februar, men denne måneden feirer man også mange mindre kjente merkedager, noen med lange tradisjoner og andre ganske nye og spesielle: Vi starter med Frihet fra Slaveri Dagen på første februar som overlapper med Verdens Indre Harmoniuke. Dagen etter er Murmeldyrets Dag i USA. Skogmurmeldyret stikker nesen ut av hiet etter vinteren på den dagen – hvis den ser sin egen skygge, så iler den tilbake i hiet og blir der i 6 uker til. Slik forteller den oss om våren vil komme tidlig eller sent. Den Romerske gudinnen Fortuna feires på 5. februar, og la oss inderlig håpe at hun deler hellet sitt med oss dette året. Amerikanerne feirer den Nasjonale Pizzadagen på den niende og kineserne begynner sitt Nyttår på den tolvte. Organdonasjon Dagen sammenfaller passende med Valentinsdagen, og hvis hjertet ditt ennå slår, så ikke glem Dagen for Tilfeldige Gode Handlinger på den syttende. Den 20. februar er Kjœrledyrenes Dag og på den 26. feirer engelskmennene Ha-på-deg-noe-rødt Dagen. Og for å avslutte måneden kan du alltid ta et isbad på Isbjørnens Dag den 27 februar, sa merk kalenderen din.      

Inntil videre må vi leve med Koronaen. Jeg vil tilbringe så mye tid som mulig i naturen som gir meg uendelig glede, adspredelse og ro i sjelen. Men kanskje du heller velger å gå i hi som murmeldyret, rense deg som romerne, eller å ta på deg rødt som engelskmennene? Uansett kan vi trygt si at februar har noe å tilby for alle.

Av Karethe Linaae

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.