Månedsmagasinet på Costa del Sol
Velkommen til Det Norske Magasinets februar-utgave 2020!

Velkommen til Det Norske Magasinets februar-utgave 2020!

Vi har kommet til februar måned kjære venner og lesere, og forhåpentligvis har dere alle fått en god start på det nye året. Tradisjonelt er det ofte i februar at mange nyttårsforsetter begynner å rakne, men det gjelder å ikke være for hard mot seg selv. Kanskje er du kommet godt på vei med treningen eller du har nesten klart å stumpe røyken? Hva nå enn nyttårsforsettet måtte være er det viktig å tenke at alt hjelper, så om målet var å trene fire dager i uken og du landet på to dager, så er det allikevel en stor forbedring fra ingen trening. -Eller om du sprekker en gang iblant og tar en sigarett i helgene, så er det tross alt mye bedre enn å røyke en 20-pakning for dagen! Vi har alle en tendens til å sette oss for høye mål, noen ganger til og med helt urealistiske mål, og da blir fallet og skuffelsen ofte proporsjonalt høyt når vi ikke lykkes. Veien tilbake til utgangspunktet blir derfor ofte kort, men stopp et sekund og si til deg selv; dette er jo bra, kanskje jeg når målet til slutt, selv om det tar litt lenger tid enn planlagt.

Jeg tilbrakte den første og beste halvdelen av januar måned på Costa del Sol, og været var fantastisk, ja, nærmest en bekreftelse og stadfestelse på at vår vidunderlige kyst virkelig er stedet med stor S å oppholde seg på i vinterhalvåret! Nyåret er også høytid for etablering av bedrifter, og det skulle ikke forundre meg om det dukker opp noen «norske» også på Solkysten i løpet av de kommende månedene. Jeg bøyer meg i støvet av beundring for dem som velger å etablere bedrift i Spania, for det må nok sies at landet ikke nettopp er det vi kan kalle «etablerervennlig». Selv om det har begynt å bli bedre må forbausende mange formaliteter fremdeles utføres på ulike kontorer i stedet for via internett, og det er mye lover, regler og lisenser man må sette seg inn i, ofte uten å beherske det spanske språket. Den lette, og for mange eneste veien, er å betale noen for å hjelpe til med hele prosessen. Som oftest et advokatfirma, regnskapsfirma eller andre som tilbyr slike tjenester, men noen velger å gjøre det hele selv, enten pga. budsjettet, eller et oppriktig ønske om å sette seg ordentlig inn i hvordan det hele fungerer. Da bør man i alle fall sette av rikelig med tid…

Solkysten byr på mange muligheter, både for gammel og ung, fra alle samfunnslag. Samtidig trekker denne relativt korte kyststripen til seg mennesker fra hele verden som en magnet. Vidunderlige, vakre, smarte mennesker med utforskertrang og ofte en god forretningsidé med i bagasjen. Dette gjør Costa del Sol til et meget konkurransedyktig marked, og ofte når man tror man har lagt gullegget og kommet på en fantastisk unik idé, så finner man at det er noen som driver med nøyaktig det samme allerede på kysten. Men om du har en god idé, så ikke la det faktumet skremme deg fra å prøve å skape et liv i solen for deg og din familie, konkurranse er sunt og den beste overlever alltid!

Tom Halvorsen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.