Månedsmagasinet på Costa del Sol
Utflukt til Cehegin – Conquistadorenes rike

Utflukt til Cehegin - Conquistadorenes rike

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Cehegin ligger nord-vest i Murcia-regionen, bare noen mil fra grensen mot Andalucía. Byen har drøyt 16 000 innbyggere og virker vakker og velstelt.

Cehegin har en mangfoldig historie og er et eldorado for arkeologer. Her finnes lag på lag med spor etter ulike folkeslag. Tidligere sivilisasjoner bodde i Begastri, som ligger et par kilometer utenfor Cehegin, og det er her de største arkeologiske funnene er gjort. Videre finnes det gamle hulemalerier ved Peña Rubica Caves. Ellers var det araberne som flyttet byen dit den ligger i dag, og som bygget forsvarsmurene som det fremdeles finnes rester av rundt den eldste bebyggelsen. 

Mange conquistadorer som vendte hjem fra Sør-Amerika, slo seg ned i Cehegin. De brakte med seg store rikdommer til byen og bygget praktfulle herskapsboliger. I nyere tid har mange av disse blitt renovert, og byen fremstår i dag som vakker, velstelt og velstående. Cehegin har også nytt godt av å ha kort avstand til Caravaca de la Cruz, nabobyen som av mange blir regnet som verdens femte mest hellige by. Mange pilegrimsfarere på vei til Caravaca de La Cruz la veien om nabobyen Cehegín, som i dag har drøye 16 000 innbyggere.

For byens beste

Et bra sted å begynne sightseeingen er Plaza del Castillo, som har fantastisk utsikt over den vakre byen med smale gater, bratte trapper, trange passasjer og mange historiske bygninger. Den mest særegne bygningen, arkaden Los Soportales, ligger nettopp her. Den ble bygget i 1725 for byens mest velstående borgere, slik at de kunne sitte høyt hevet over den gemene hop for å få med seg begivenhetene som foregikk på plazaen. 

Fakta:

Cehegin ligger nord-vest i Murcia-regionen, cirka halvannen times kjøring fra Granada. Byen har drøyt 25 000 innbyggere og er verdens femte mest hellige by, sett med katolske øyne.

Rett utenfor arkaden ligger Iglesia Mayor de Santa Maria Magdalena, med sitt vakre interiør. Den eldste delen ble bygget på 1400-tallet, dåpskapellet ble bygget så sent som på 1900-tallet. På plazaen ligger også det arkeologiske museet med utgravninger fra forhistorisk- og frem til nyere tid. Her finnes fossiler og mineraler i ymse farger, fasonger og størrelser. Museet inkluderer nabohuset Palacio de Los Fajardo, et vakkert herskapshus som ble bygget i det på 1700-tallet. Midt på Plaza del Castillo står en skulptur av en representant fra et av de mange spanske broderskapene slik vi kjenner dem fra påskeprosesjonene. 

På samme måte som Caravaca, har Cehegin også sitt særegne kors som de forsøker å markedsføre.  Originalen ble funnet i 1932 i de romerske ruinene i Begastri og er nå utstilt på byens arkeologiske museum. Tilsvarende kors er blant annet funnet i Andalucia og er trolig fra det 6. eller 7. århundre.  En gigantisk kopi står i en av rundkjøringene like utenfor byen.

Områdene rundt Cehegín er grønne og fruktbare, og byen lever godt av fruktdyrking, spesielt aprikoser og fersken. En stor del blir hermetisert og går til eksport. I 1982 fikk Cehegin status som en by av kulturell interesse, og det har i de siste årene blitt satset stort på turisme. Byen har et flott turistkontor med serviceinnstilte, engelsktalende ansatte som sørger for at dagen i Cehegin blir en uforglemmelig opplevelse.

www.turismocehegin.es

www.ladistancia.es

https://climbingaway.fr/fr/voyager/topos-guides-escalade/1

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet