Månedsmagasinet på Costa del Sol
Styrk helsen din denne høsten

Styrk helsen din denne høsten

Denne gangen har jeg valgt å sette søkelys på forskjellige kosttilskudd som kan motvirke tretthet, glemsomhet, mageproblemer, overgangsalder og trette ben.

Oktober er en perfekt tid for å sparke i gang en sunn høst ved å målrettet forbedre vår helse på alle fronter.

Ditt basisprogram

Hele planen vår er forurenset. Jorden, vannet og luften er full av tungmetaller, kjemiske stoffer og stråler m.m. Om vi vil det eller ei, så er vi alle en del av dette systemet, og når jorden er forurenset, så er maten vår også forurenset, og det samme gjelder oss mennesker …

For de aller fleste av oss er det umulig å spise oss til alt vi behøver for å fungere optimalt både fysisk, psykisk og mentalt. Derfor er det viktig med gode kosttilskudd slik som verden ser ut i dag. Når du investerer i helsen din med forskjellige tilskudd, vær oppmerksom på kvaliteten og biotilgjengeligheten av disse.

En sunn base kan bestå av et multivitamin/mineraltilskudd f.eks. Omnimin, Longo Vital og Mivitotal. Til ditt basisprogram hører også de viktige fettsyrene. Ønsker du en altomfattende oljekapsel med både Omega 3-6-7-9, kan nevnes Epa-Gla+ fra Biosym. Omega-3 fra Pharma Nord, CardiOmega og E-Epa fra Tolonen. Du kan også få Omega-3 i flytende form og i veganske utgaver.

Hvis du ønsker mer energi

Har du rundet 40, kan du tilføye Q10. Mennesker danner Q10 i leveren, men produksjonen begynner å falle fra 20-årsalderen. Q10 finnes i alle kroppens celler og styrker bl.a. hjertemuskelens pumpekraft. Q10 finnes spesielt i cellenes mitokondrier som er cellenes kraftverk. Hvis du går på kolesterolsenkende medisin med statiner, må du være ekstra oppmerksom på Q 10, fordi en av bivirkningene ved statiner er at den nedsetter produksjonen av Q10 i leveren. Dette forårsaker ofte tretthet, muskel- og leddsmerter m.m. Kroppen har relativt vanskelig for å oppta Q10. Siden den er fettoppløselig, er det best at den er oppløst i en eller annen form for olje. Den mest alminnelige formen for Q10 er Ubiquinon. Du kan også velge den reduserte utgaven av Q 10 – Ubiquinol. Er du eldre eller har et følsomt tarmsystem, problemer med leveren og/eller bukspyttkjertelen, kan det være en fordel med den reduserte formen for Q10. 


Er du glemsom?

Glemmer du bilnøklene, solbrillene eller legger du lommeboken i kjøleskapet? … Her følger noen forslag på hva du kan tilføye når hjernefunksjonen skal styrkes.Jean Carper kaller E-vitaminet for superhjernepillen. Bl.a. nøytraliserer den de frie radikalene, medvirker til signaloverføring, hemmer tetting av blodkar og holder dem smidige samt styrker immunsystemet.


Ginkgo Biloba er en av de mest grundig testede midlene mot sviktende hukommelse. Produktet er et ekstrakt fra bladene av Ginko-treet. Ginkgo Biloba øker sirkulasjonen og tilførelsen av blod og oksygen til hjernens kapillærer.

Lions Mane er en sopp som har en betydelig innflytelse på hjernecellene. Den inneholder bioaktive substanser som har gode effekter på hjernen, hjertet og tarmsystemet. Det er undersøkelser som viser at den antagelig kan ha en god forebyggende effekt på demens og Alzheimer.

Omega-3 er med på å holde hjernen i god form. Drikker du litt for mye alkohol, påstår visse forskere at fiskeolje kan medvirke til å beskytte hjernen mot alkoholbetingede skader. Omega-3 har stor betydning både for hjerne og sinn, og generelt får vi alt for lite av det.

Tarmproblemer

Rundt 70 – 80% av vårt immunsystem finnes i vårt tarmsystem, så det er verdt å forsikre seg at tarmen er sunn. Tarmbakteriene har stor betydning for å opprettholde et sunt immunforsvar. Vær også oppmerksom på at i en sunn tarm dannes flere forskjellige B-vitaminer og K-vitaminer. Antibiotikabehandling skader de sunne tarmbakteriene og svekker dermed ditt immunsystem. Har du vært på noen form for antibiotikakur, er det lurt å gjenetablere dine tarmbakterier. Det gjør du ved å ta probiotika. Der finnes flere forskjellige produkter. F.eks. Omni Vegan Biotic Balance fra Biosym og Multidophilus fra Solaray samt Vita Biosa. Vita Biosa er et flytende melkesyreprodukt som inneholder en samling sunne bakterier og andre mikroorganismer som dels rydder opp i dårlig tarmflora og gjør tarmslimhinnene mer tette og sunne.


Lider du av forstoppelse, kan en god løsning være midlet Lepicol eller Husk som inneholder både fibrene psyllium, inulin og melkesyrebakterier.

Overgangsalder

Årsaken til hetetokter er en ubalanse utløst ved mangel på østrogenhormoner som det dannes mindre av etter overgangsalderen. Det er en masse gode tilskudd som kan hjelpe dette besværet.

Chello Forte er en av de mer kjente produktene som hjelper ved hetetokter og nattesvette. I motsetning til andre produkter, inneholder Chello en ‘bukett’ av planteekstrakter som har vært kjent og brukt til dette formålet gjennom flere tiår.

Regomeo fra selskapet Herrens Mark er et flytende kosttilskudd med fermentert rødkløverekstrakt tilsatt sitronmelisse, salvie og peppermynte. Urtene er nøye utvalgte for å hjelpe med problemer i forbindelse med overgangsalderen.

Omega-7 som består av hagtornbærekstrakt, kan være en fantastisk hjelp til følsomme og tørre slimhinner. Videre må du sørge for å spise sunt med grønt, bønner, linser og kjerner, f.eks. gresskarkjerner, solsikkekjerner, sesamfrø som forsyner kroppen med planteøstrogener.

Mosjoner daglig og pass på at leveren din ikke får alt for mye alkohol, og begrens ditt kaffeinntak. Unngå mest mulig stress.

Trette ben

Mange mennesker sliter med trette og tunge ben og har hatt det veldig vanskelig i den harde sommervarmen. Bio-Pycnogenol fra Pharma Nord som er utvunnet av fransk pinjetre kan hjelpe venesystemet. Det har vært gjort flere kliniske undersøkelser som har vist Pycnogenols gode virkning på forskjellige lidelser i venesystemet på bena. Det har bl.a. vist seg å styrke kapillærene. Jeg tror at Pycnogenol har redusert forekomsten av flere åreknuter på bena mine. Før lange flyreiser tar jeg dem i tiden før og under i litt større doser, for å forebygge hevede ben og åreknuter med følgende tendens til blodpropper.


Av andre produkter kan nevnes Aesculaforce fra Vogel som består av hestekastanje. Active Legs med furunål bark ekstrakt og røde vinblader fra New Nordic.

Til sist vil jeg understreke at jeg synes at de riktige kosttilskuddene er en god investering i vår helse og verdt alle pengene, slik at vi er klare til å gå høsten i møte på beste vis.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.