Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sparket, sparket, sparket, sparket og sparket…!

Sparket, sparket, sparket, sparket og sparket…!

“Al-Thani lurte oss alle!”

Trener Víctor Sánchez del Amo ansetter den samme advokaten som har reist svindel-sak mot Al-Thani


Farvel til Víctor

Hans skjebne ble forseglet på et pressemøte lørdag 4. januar før kampen mot DBU-direktør Peter Møllers tidligere klubb, Oviedo i Asturia. Kritiske uttalelser om toppledelsen i Málaga CF, personifisert gjennom presidenten og formannen Sjeik Al-Thani og den nye administrerende direktøren, den amerikanske advokaten Richard Shaheen, førte til at trener Víctor Sánchez del Amo fikk sparken. Ikke svart på hvitt som i gode gamle dager, men på Whatsapp!

Det tiende trenerbyttet i katastrofen Al-Thanis nå tiende år i spissen for Málaga Club de Fútbol!

Tirsdag 15. januar innkalte den 43-årige Madrid-treneren – eks-landslagsspiller for Spania og klubbkamerat i Real Madrid med den danske legenden Michael Laudrup – til pressemøte på sitt faste sted i Málaga, Hotel Sol Melia Guadalmar, med bar-utsikt til stort basseng og det asurblå Middelhavet. Ca. 100 pressefolk fra de lokale og de store spanske mediene lå på gulvet, satt på harde stoler og reiste seg opp for å lytte til det som den meget populære og respekterte treneren hadde å si. Hardt rammet av at en video med ham av intim karakter ble offentliggjort på sosiale media i Oviedo-weekenden.

”Takk til min kone, barn, mine foreldre, mine brødre, den store Málaga CF-familien, og alle som har støttet meg i en vanskelig tid”

– – Víctor Sánchez del Amo

Anmeldelse og jobbtilbud

Hacker-angrepet ble straks anmeldt til så vel lokalt som nasjonalt politi, som en uke senere pågrep, avhørte og løslot hovedgjerningsmannen. Han er fra Córdoba-området og hadde utpresset Víctor for 20.000 euro for ikke å offentliggjøre videoen. Men Víctor ville ikke la seg presse.

Han var i sjokk, men fikk straks en overveldende støtte av spillerne, fansen, folk på de indre linjer i Málaga CF, av familien – hans kone satt på første rad under pressemøtet – og det spanske fotballforbundet, hvor formann Rubiales, tidligere formann for spillerforeningen, straks tilbød ham jobb hvis Málaga CF sparket ham.

”Jeg vil understreke at det for Málaga CF er meget viktig å forsterke laget. Jeg håper på overlevelse i 2. divisjon denne sesongen, og så skal den neste dreie seg om forsterkninger”

– – Víctor Sánchez del Amo

Nå en strid om penger

På pressemøtet, som varte i 65 minutter, deltok også Víctors advokat, Francisco Valverde, og hans trenerteam David Doniga, Carlos Morales og Nacho Oria. Valverde var lettere avslappet, men de tre andre satt som forsteinet. Keepertreneren, den tidligere landslagskeeperen Contreras, som i motsetning til de andre er fra Málaga, satt sammen med Víctors kone.

De ryker ut sammen med Víctor.

”Det er bemerkelsesverdig at mitt team og jeg har holdt laget i live denne sesongen. Alt hva jeg sa og har sagt har hatt et eneste formål: Å forbedre situasjonen”

– – Víctor Sánchez del Amo

Denne helt spesielle og usedvanlige saken har også ført til at Málaga CF ikke har ønsket et minnelig farvel med Víctor – ei heller å vente med å sparke ham til det var blitt ro rundt hans person. Klubben, opplyste Víctor, vil ikke betale ut det som han har krav på, og det er årsaken til at han har måttet kontakte advokat Valverde.

Valverde er en interessant person, i den forstand at han også er advokat for mindretallsaksjonærene som har reist sak mot Al-Thani for svindel. 

For Valverde står det klart at videoen av intim karakter kan være en del av avskjedigelsesgrunnlaget. 

”Men Víctor har jo ikke gjort noe kriminelt”, fastslår han.

”Skulle vi få muligheten for å vende tilbake til Málaga CF er vi klar. Vi elsker klubbånden her. Vi har kun møtt kjærlighet i en vanskelig tid”

– – Víctor Sánchez del Amo

Lånte til lønninger

Málaga CF ved Richard Shaheen valgte senere å begrunne avskjedigelsen med ”disiplinære” årsaker.

Og hva var det så trener Víctor sa før kampen i Oviedo?

”Da min trenerstab og jeg under sommeren 2019 bestemte oss for å fortsette i Málaga CF ble vi svindlet og lurt.

Alle visste at Málaga CF-troppen måtte forsterkes etter at opprykket til La Liga glapp i forrige sesong.

Vi var klar for en ny økt, alle i min stab elsker de sportslige utfordringene. Men vi fikk ikke vite at økonomien var av et sånt kaliber at klubben skulle oppta lån for å utbetale lønninger, og at La Liga måtte straffe klubben for ikke å ha lønnskapasitet til nye spillere. Det kom dermed som en overraskelse på oss at store nyinnkjøpte spillere som Okazaki og Rodriques ikke kunne få spillerlisens.

Jeg sto med en tropp hvor kun 17 spillere var på kontrakt, så jeg hele tiden ved skader og karantener måtte supplere laget med unge spillere”.

Kjente til hans synspunkter

”Nei, mine ord er kanskje ikke behagelige å høre”, fortsatte han, og gjorde det klart at han ikke ville være medskyldig i den sportslige situasjonen Málaga CF befinner seg i. Helt i strid med hans og trenerstabens ambisjon.

Víctor så i slutten av 2019 hvordan konkurrenter i 2. divisjon ville styrke laget, samtidig som at han fra sportsdirektør Manolo Gaspar erfarte at spillere skulle omsettes for å forbedre økonomien i Málaga CF.

”Dette har Al-Thani og Richard Shaheen ansvaret for”, fastslo Víctor.

”Jeg har alltid kommunisert tett med ledelsen. Mine synspunkter på den sportslige situasjonen framla jeg allerede før jul til dem”.

”Politiet har gjort et fantastisk arbeid i min intim-video-sak. Her fikk jeg trøstende hjelp til å komme videre. Respekt og samarbeid fra min side så jeg kan komme videre”

– – Víctor Sánchez del Amo

Et stort ”lykke til”

Víctor og hans team var ikke på Estadio La Rosaleda under den første kampen etter avskjedigelsen – mot Ponferradina.

Den så de på TV i Carlos Morales villa i Fuengirola.

”Et stort ”lykke til” for den debuterende treneren Sergio Pellicer og laget med seieren” kommer det fra Víctor.

”Vår kjærlighet til klubben er den samme. Vi forlater den ikke med bitre følelser.

Men jeg er blitt urettferdig behandlet”.


Sjeikens 10 trenere på 10 år!

Jesualdo Perreira, portugiser: 2010 – 2011 (sparket i november 2010)

Manuel Pellegrini, chilener: 2010 – 2013 (Førte Málaga CF til Champions League)

Berndt Schuster, tysker: 2013 – 2014 (kontrakten ble ikke forlenget, da Málaga CF ikke ble blant de 10 beste i La Liga)

Javi García, spanjol: 2014 – 2016 (brukte sin kontrakt-klausul om å si opp, da han fikk et tilbud fra Rubin Kazan i Russland)

Juanda Ramos, spanjol: 2016 – 2018 (sa opp i desember 2016)

Marcelo Romero, uruguayaner: 2017 (sparket i mars 2017)

Michel, spanjol: 2017 – 2018 (sparket i januar 2018)

José Gonzales, spanjol: 2018 (planmessig halvsesong)

Juan Ramon Muñiz, spanjol: 2018 – 2020 (sparket i april 2019)

Víctor Sánchez del Amo, spanjol: 2019 – 2020 (sparket i januar 2020)


Al-Thani anmeldt til politiet

Málaga CF holder på å få orden i økonomien.

Den amerikanske advokaten Richard Shaheen har hatt nok å gjøre siden han for tre måneder siden tiltrådte som administrerende direktør i Málaga CF. Hovedoppgaven var å rette opp økonomien, så klubben ikke ble tvangsnedrykket fra 2. divisjon for ikke å overholde de finansielle fair play-bestemmelsene, og han fikk så i januar ordre fra klubbpresident sjeik Al-Thani om å sparke den populære treneren, 43-årige Víctor Sánchez del Amo.

Mindretalls-aksjonærene i klubben (3 %) av aksjene har anmeldt Al-Thani til kriminalpolitiet i Málaga for bedrageri bestående av illojal administrasjon og urettmessig forvaltning av midler i Málaga CF. Al-Thani og hans sønner i styret, Nasser, Nayef og Rakan, skal ha bevilget seg selv lån på til sammen ca. 5 millioner euro, samt lønninger på ca. 5 millioner euro.

Borgermesteren i Málaga, Francisco de la Torre, og politiske instanser støtter initiativet.

Den rettslige prosessen var ikke begynt ved redaksjonens deadline. En dommer har fått alle bevisene fremlagt av mindretallsaksjonærene, og La Liga-organisasjonen skal avgi forklaring om økonomi-status i Málaga CF og regnskapsdokumentasjon om forholdene i klubben.

På et pressemøte i Málaga CF fortalte Richard Shaheen blant annet at han i desember hadde underrettet La Liga om den økonomiske situasjonen og bestrebelsene for å forbedre den. På driftsutgiftene er det spart 939.138 euro og inntektene har økt med 953.000 euro.

Han nevnte også at lønningene til Al-Thani-familien er suspendert!

Gjelden må reduseres med 5 millioner euro.


Ny spiss på banen

Samme dag som eks-trener Víctor Sanzhez del Amo holdt sitt pressemøte, presenterte Málaga CF en ny spiss i presserommet på Estadio La Rosaleda – for langt færre pressefolk. Det er snakk om den 23-årige Sergio Buenacasas, som for en halv sesong er innleid fra La Liga-klubben Mallorca.

Buenacasas hadde som 16-åring et opphold i den italienske storklubben Juventus FC på en gratis overførsel, men det ble aldri til debut på Serie A-laget. I Spania har han representert Zaragoza (tre kamper uten mål), 3. divisjonsklubben Barakaldo (38 kamper og 14 mål), og altså Mallorca (åtte kamper uten mål).

Samtidig har Málaga CF leid ut 23-årige Alex Mula til 2. divisjonsklubb-rivalen Alcorcón i Madrid.

Her finnes også en annen tidligere Málaga-spiller, den skotske forwarden Joe Harper.


Pellegrini avsatt i West Ham

Den mest suksessfulle treneren i Málaga CF gjennom tidene, den 66-årige chileneren Manuel Pellegrini, ble ved årsskiftet avsatt i den engelske Premier League-klubben West Ham. Han fungerte i Málaga i den fantastiske perioden fra 2010 til 2013, hvor klubben kvalifiserte seg til Champions League og nådde kvartfinalen – slått ut av tyske Borussia Dortmund med den nåværende suksesstreneren i Liverpool, Klopp, i spissen.

Med Pellegrini nådde Málaga CF sitt høyeste antall poeng noensinne – 58!

En rundkjøring i Málaga By er oppkalt etter ham – og han har fremdeles bolig i Marbella.

Manuel Pellegrini har videre fungert i store klubber som Villareal, Real Madrid og Manchester City, med en avstikker til kinesisk fotball.

Hans avskjed med West Ham kom på et tidspunkt hvor laget bevegde seg ned mot nedrykksplassene i Premier League.


Elche solgt til kjent argentiner

Enda en utlending kjøper en spansk 2. divisjonsklubb. Den mest innflytelsesrike agenten i Argentina, Christan Bragarnik, har overtatt i Elche. Han har betalt 22 millioner euro for 70 % av aksjene i klubben. De resterende 30 % eies av investeringsgruppen Score Club 2019 SL.

Christan Bragarnik er i argentinsk fotball agent for over 100 spillere og 20 trenere.

Presidenten for den argentinske storklubben Boca Juniors, David Anglitic, går inn i Elche som partner for Bragarnik. Han var således på tribunen på Estadio La Rosaleda, da Málaga CF og Elche spilte uavgjort 3-3 i slutten av november 2019.

Før denne sesongens start dro en sjeik fra Saudi-Arabia over til UD Almería, for tiden et av topplagene i 2. divisjon.

Turki Al-Sheilkh kjøpte klubben for 22 millioner euro og betalte klubben ut av en gjeld på 7 millioner euro.


Fine tilskuertall på La Rosaleda

Estadio La Rosaleda i Málaga var i første halvdel av sesongen i 2. divisjon det tredje best besøkte. Med et gjennomsnitt på 15.810 tilskuere var de kun overgått av Zaragoza med 22.183 på La Romareda og Sporting Gijón med 17.876 på El Molinón.

Málaga CFs tall for de enkelte oppgjør på La Rosaleda:

Málaga CF – Las Palmas: 17.612

Málaga CF – UD Almería: 18.068

Málaga CF – Rayo Vallecano: 13.611

Málaga CF – Sporting Gijón: 15.272

Málaga CF – Cádiz CF: 17.467

Málaga CF – Real Oviedo 16.085

Málaga CF – Fuenlabrada: 15.521

Málaga CF – Elche: 13.691

Málaga CF – Tenerife: 14.027

Málaga CF – Lugo 14.700

Andre halvdel av sesongen:

Málaga CF – Ponferradina 12.203


Málaga CFs resultater i 2. divisjon:

Racing Santander – Málaga CF 0 – 1

Málaga CF – UD Las Palmas 1 – 1

Girona – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – UD Almería 0 – 1

Mirandes – Málaga CF 1 – 1

Málaga CF – Rayo Vallecano 1 – 1

Albacete – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – Sporting Gijón 1 – 1

Real Zaragoza – Málaga CF 2 – 2

SD Huresca – Málaga CF 2 – 0

Málaga CF – Cádiz CF 1 – 2

Deportivo La Coruña – Málaga CF 0 – 2

Málaga CF – Real Oviedo 2 – 1

SD Ponferradina – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – Fuenlabrada 0 – 0

AD Alcorcón – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – Elche 3 -3

Numancia – Málaga CF 0 – 0

Málaga CF – Tenerife 2 – 0

Extremadura – Málaga CF 0 – 0

Málaga CF – Lugo 0 – 0

Real Oviedo – Málaga CF 1 – 1

Málaga CF – Ponferradina 1 – 0

Fuenlabrada – Málaga CF 0 – 0

Malaga – Mirandés 2 – 2

Heretter lå Málaga CF som nr. 15 på tabellen med 28 poeng.


Målscorere for Málaga

Sadiku 8

Antonin 4

Adrian 3

Cifu 1

Lombãn 1

Mikel Villanueva 1

Pacheco 1


Karantener

Adrian – 1 spilledag

Keidi Bare – 1 spilledag

Luis Hernandez – 1 spilledag

Luis Muñoz – 1 spilledag

Juan Carlos – 1 spilledag

Diego Gonzalez – 1 spilledag

Trener Víctor – 2 spilledager


Tre på Ukens Lag

Etter 27 spillerunder i 2. divisjon hadde tre Málaga-spillere klart å komme på Ukens Lag.

Keeper Munir, 29 år og fra Marokko.

Spissen Antonin, 20 år og spanjol.

Venstrevingen Juan Carlos, 29 år og spanjol.

Midtbanespilleren Keidi Bare.


Sesongens spiller

Føderasjonen av supporterklubber i Málaga CF kåret i desember 2018-19 sesongens beste spiller.

Det ble den 31-årige kapteinen Adrián – spilleren med flest minutter i den blå-hvite drakten siden han kom til klubben i 2017.

Forrige sesong ble han med 10 fulltreffere en av dem som scoret mest for Málaga CF.

Han er sønn av den tidligere Málaga-treneren Michel – avsatt i januar 2018.


Tribuneplasser fås hos La Peña de Dinamarca

Fotballinteresserte så vel på Costa del Sol i Spania som fra andre land er velkommen til å kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribuneplasser midt på den ene langsiden – beskyttet for eventuelt regn.I forkant lett måltid og matchopplegg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-veien, og buss tur-retur til stadion. Medlemsrabatter til alle kampene.

Kontaktpersoner:

Formann Morten Møller

+34 617 700 424

info@malaga-support.dk

Sekretær Ole Hansen

+34 621 214 983

kontakt@malaga-support.dk

La Peña de Dinamarca er den eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF som er opptatt i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den støtter krefthospicet Cudeca i Benalmádena. 

Klubben opptar fortsatt nye medlemmer.Kamper på Estadio La Rosaleda i februar:8./9: Málaga CF – Numancia22./23.: Málagas CF – Racing Santander(Tidspunkt enda ikke fastsatt)www.malaga-support.dk

Av Morten Møller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.