Månedsmagasinet på Costa del Sol
Spanias berømte okseløp avlyst

Spanias berømte okseløp avlyst

Spanias mest vanvittige festivaluke, San Fermín i Pamplona – en by som normalt ikke gjør mye vesen av seg, men som all verdens TV-stasjoner viser klipp fra når oksene sammen med lokalbefolkningen og 1,5 millioner tilreisende slippes løs i gatene – er nå avlyst på grunn av Corona-pandemien. Pamplonas sentrum er normalt fylt til bristepunktet under festivalen, og man må tidlig opp for å få en plass langs ruten hvor tyrene løper når de slippes løs kl. 08.00. Innen da avlegger navarroene et besøk til en statue av San Fermín, hvor de synger den samme oden tre ganger for å be om hans velsignelse. 

”Det er beklagelig, men jeg er tvunget til offisielt å avlyse San Fermín-festivalen i år 2021”, fortalte Pamplonas ordfører, Enrique Maya på en pressekonferanse. Han sa at gjennomføringen av ​​festivalen, som normalt avholdes i juli, ville innebære «en svært høy risiko», ettersom antallet vaksinerte personer stadig er for lavt. Navarra-regionen, hvis hovedstad er Pamplona, ​​har et av ​​de høyeste Covid-19 smittetallene i landet. Regionalmyndighetene uttalte allerede i februar at festivalen sannsynligvis måtte avlyses for andre år på rad.

Festivalen til ære for skytshelgenen for Spanias nordlige Navarra-region – San Fermín – går tilbake til middelalderen og involverer religiøse prosesjoner, konserter og festing natten igjennom, i tillegg til okseløpene som har gjort arrangementet berømt. Festivalen tiltrekker seg turister fra hele verden, og avlysningen vil innebære nok et hardt et slag for de lokale næringsdrivende, som allerede er underlagt strenge restriksjoner for å begrense spredningen av viruset.

(Kilde: TheLocal.es)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.