Månedsmagasinet på Costa del Sol
Overvinn stress og spenninger

I midten av 2010 årene samlet en gruppe forskere alle undersøkelser som de kunne finne om vannets helende evner – og de konkluderte ganske skråsikkert at vannterapi i forskjellige former har tydelige og beviselige effekter på en lang rekke sykdommer og lidelser.

Mens kaldt vann er fantastisk til å senke kroppstemperaturen og å minske hevelser etter skader, har varmt vann en lang rekke andre positive effekter for kropp og sinn.

Fall raskere i søvn

Varmt vann får kroppen til å slappe av og den økte temperaturen forbereder oss på at vi skal en tur i drømmeland. Faktisk er bare 20 minutter under en varm dusj eller i en deilig spa nok til å gi søvnen din et merkbart løft.

Senker blodtrykket

Varme har generelt vist seg å ha en positiv effekt på blodtrykket. Hva enn du foretrekker, en lang dusj eller et avslappende karbad, kan bare 15 minutter i varmt vann senke blodtrykket ditt i flere timer – hvis du tar et varmt bad rett før sengetid (for også å dra nytte av det første punkt i artikkelen her), kan blodtrykket ditt senkes betraktelig helt inntil du våkner neste dag.

Kan redusere hodepine

Mange typer hodepine skyldes at blodårene til hodet blir innsnevret. Varmt vann får blodårene til å utvide seg, så blodet lettere kan løpe igjennom kroppen – og på den måten kan tur på en spa faktisk lindre en mild hodepine eller kanskje helt forhindre den i å bryte ut i full styrke.

Minsker muskelsmerter og spenninger

Varme kan generelt hjelpe å minske smerter og muskelspenninger i hele kroppen. Hvis man har et stillesittende arbeid, kan særlig musklene øverst på ryggen og i nakken bli veldig spente, hvilket kan lede til tretthet, hodepine og dårlig holdning. Varmt vann er en skånsom og effektiv måte å føre varme til hele kroppen, og hvis du bruker en spa med massasjedyser, kan du også få løsnet ekstra godt opp i de spente musklene.

Forbrenner flere kalorier

Når kroppen vår blir utsatt for varme, arbeider systemet hardere for å holde kroppstemperaturen på et sunt nivå. Når systemet jobber, forbrenner vi flere kalorier. På den måten kan et avslappende bad eller en tur til en spa faktisk hjelpe deg med å holde styr på kaloriene, så du minsker risikoen om å gå opp i vekt.

Minsker stress og gir bedre selvfølelse

Kom hjem fra jobben eller en tur i det spanske landskapet og ta deg et avslappende varmt bad. Når kroppen vår har det bra, får sinnet vårt det nemlig også bedre. Så ved å være snill mot kroppen din, hjelper du også det du har mellom ørene.

Gir humøret et løft

Når vi senker kroppen ned i et varmt bad eller går inn i dusjen, er vi som regel alene uten avbrytelser fra telefoner og tabletter. Idyllen og roen som følger har en merkbar effekt på vår mentale tilstand. Vi blir konstant bombardert med all verdens budskaper og inntrykk i den moderne verdenen. Derfor har vår hjerne bruk for en pause i ny og ne – så neste gang du føler at du har litt for mye å tenke på, så skap en liten oase av stillhet med et varmt bad.

Det er varmen som er avgjørende

Når det gjelder vannets helbredende virkning, er det varmen som er det avgjørende i mange tilfeller – og faktisk behøver varmen ikke komme fra vann.

Forskning viser nemlig at for eksempel regelmessig besøk i sauna også kan ha en lang rekke positive virkninger på samme måte som vann. Blant annet har man funnet ut at mangeårig, regelmessig bruk av sauna kan senke risikoen for å utvikle sykdommer som Alzheimers og demens.

I tillegg kan både varmt vann og bruk av sauna øke fleksibiliteten og mobiliteten i kroppens ledd og muskler. Det kan være nyttig hvis man for eksempel har nedsatt bevegelighet som følge av en gammel skade eller simpelthen årenes gang.

Infrarød sauna

Middelhavsklimaet legger ikke helt opp til å sette seg inn i en nesten 100˚C varm trehytte, som en tradisjonell sauna typisk er. Men moderne infrarøde saunaer fungerer annerledes enn klassiske saunaer.

En tradisjonell sauna får varmen fra saunasteinen som så sprer varmen i kabinen. En infrarød sauna sender derimot ufarlige, infrarøde stråler direkte mot brukeren. Den infrarøde varmen går dypere inn i kroppen og gir en betydelig raskere oppvarming.

Samtidig blir kabinen på langt nær så varm som en tradisjonell sauna – en infrarød kabin blir sjelden varmere enn 45˚C, så mange vil oppleve at det er mer behagelig å puste i en infrarød sauna.

Så det er altså varmen som er det avgjørende for de gunstige og lindrende effektene for kropp og sinn. Om varmen kommer fra en spa, en sauna eller noe annet, er et spørsmål om den enkeltes smak og behag.

Nordisk kvalitet med 20 års erfaring

Nordkap Living Spa y Baño er en gren av det danske SPA Kompagniet som ligger rett nord for Aarhus. Helt siden begynnelser på det nye årtusenet har SPA Kompagniet levert spaer, saunaer og tilbehør til bad, og med våre fire utstillingslokaler i Danmark og en nettbutikk i Sverige, har tiden nå kommet til Spania.

Bak de store glasspanelene i vårt 800 m2 store lokale i Mijas Costas-distriktet sydvest for Málaga, kan du se vårt betydelige utvalg av alt fra svømme-spaer til infrarøde saunaer. Vi dessuten et bredt utvalg av reservedeler på vårt store nærliggende lager.

Våre topp profesjonelle rådgivere står klar til å hjelpe deg med eventuelle spørsmål og kan selvfølgelig også hjelpe til med levering.

Gjør noe godt for din kropp og ditt sinn – hos Nordkap Living Spa y Baño har vi det du trenger!


Nordkap Living

C/ Verónica 13

29651 Mijas

Tel. +34 683 427 904

info@nordkapliving.es

www.nordkapliving.es

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.