Månedsmagasinet på Costa del Sol
Har du bruk for å låne penger?

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Få overblikk over økonomien

For ikke plutselig å havne i økonomisk bakholdsangrep, så er det viktig at du tilrettelegger din økonomiske hverdag, ut fra et realistisk budsjett. Du skal altså ha overblikk over inntekter og utgifter, i det daglige. Når du har dette, så vil det automatisk komme et større overskudd, både økonomisk og mentalt. Når du vet hva du har å rutte med, så vet du også hva det er råd til, og ikke råd til. Når det er sagt, så kan det selvfølgelig komme uforutsette utgifter, som man blir nødt til å håndtere ansvarlig. 

Hvis du havner i en akutt økonomisk krise, hvor det er nødvendig å handle hurtig, så kan et lån være nødvendig. På Matchbanker.no, kan du se mulighetene du har til å låne penger, uten sikkerhet. Noen ganger så er dessverre ikke banken samarbeidsvillig, og det kan derfor bli nødvendig å søke lån hos en av de mange online långivere. Husk alltid å være oppmerksom på hvilken avtale du inngår, og lån kun penger som du kan betale tilbake, innenfor de rammer som blir avtalt.

Priseksempel fra Matchbanker: Lendo – Eff. rente 11,9%, kr 150.000, o/5 år. Kostnad kr 46.600, totalt kr 196.600.

Gode grunner til å låne penger

Som beskrevet tidligere, så kan det bli nødvendig å låne penger, hvis man opplever uforutsette utgifter. Men et lån kan også være med til å finansiere andre ting. Det kan være du har drømt om ny bil over lang tid, og med et ansvarlig lån, endelig kan få drømmen til å gå i oppfyllelse. Nordmenn låner typisk også penger til oppussing, og renovering, av både hus og hage. Dette kan være nødvendig for å bibeholde eiendommens verdi, og er derfor et fornuftig, og nødvendig lån. Uansett hva du låner penger til, så skal du selvfølgelig vite at det gir mening for økonomien din. 

Selv om reiseaktiviteten er begrenset på grunn av korona, så skal det ikke forhindre deg i å drømme om fremtidige reiser. Spania turen ble kanskje avlyst i år, men hvorfor ikke bruke tiden til å planlegge neste års tur sydpå? Hvis du ikke når å spare opp hele beløpet, for å få drømmeferien realisert, så kan det være en mulighet å låne et reisetilskudd. Hvis du snart fyller rundt, så kan det være at du skal invitere hele familien med til Spania. Det vil helt sikkert bli en ferie, som hele familien vil tenke tilbake på, med glede. 

En fornuftig hverdag

Hvis du sørger for å lage et fornuftig hverdagsbudsjett, med forutsigbarhet og ansvarlige rammer, så kan det være du har mulighet for å spare opp litt ekstra, på egenhånd. Det kan være en god ide at du går gjennom alle utgifter, som forsikringer, abonnementsordninger og passive medlemskap. Det kan også være penger å spare hvis du lager en matplan. Mange opplever nemlig at hvis de laver en middagsplan for hver eneste uke, og handler stort inn, så sparer de penger. En annen fordel med å lage matplan, er selvfølgelig at man kaster mindre mat, og på denne måten er med på å passe på miljøet. 

Noen ganger så kan man optimere sin egen økonomi, ved å kikke på den med et forstørrelsesglass. 

Når du lever en fornuftig økonomisk hverdag, så blir det mer luft til å leve godt i ferien, og du har dermed noe fantastisk å se frem til. 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet