Månedsmagasinet på Costa del Sol
Oso Polar: En skuffende sesong er ved veis ende

Oso Polar: En skuffende sesong er ved veis ende

Málaga FC klarte med nød og neppe å unngå nedrykk fra LaLiga SmartBank, men spillerne klarte samtidig å vende supporterne mot seg selv ved å ikke levere på banen når det gjaldt som mest.

At Málaga unngikk nedrykk var nemlig ikke takket være deres egen innsats da det gjensto to serierunder og både Amorebieta og Real Sociedad «B» kunne klatret forbi på tabellen. Heldigvis klarte ikke disse to å ta de nødvendige poengene til å ta igjen Málaga, selv ikke når Málaga tapte sine to siste kamper mot Burgos og Lugo.

Supporterne mobiliserte voldsomt i forkant av nest siste serierunde hjemme mot Burgos, og et utsolgt La Rosaleda gjorde lenge det de kunne for å støtte opp om laget sitt. Da spillerne ikke maktet å respondere ute på banen, ble stemningen etter hvert mer og mer amper. Det fortsatte helt til det punktet at spillerne ikke turte å gå bort til Grada Animación, kortsiden der supportergruppene står samlet, for å takke dem for kampen etter at dommeren blåste av. På TV-bildene kunne en tydelig se supportere som forsøkte å nærmest gjete spillerne til seg, men de forble i midtsirkelen før de gikk inn i garderoben. På tross av en svært skuffende sesong, med tre trenerbytter, spillere som ikke har levert hverken på individuelt nivå eller samlet som lag, usikkerheten rundt klubbeierskapet og at det ikke ble brukt midler på å forsterke troppen i januar, har supporterne stått trofast bak klubben i tykt og tynt. Det var helt til kampen mot Burgos. Det blir svært spennende å se hva klubben kan gjøre for å vinne tilbake supporternes tillit og ubetingede støtte.

Et annet punkt det knytter seg stor spenning til, er spillertroppen. Det er forventet store utskiftninger i sommer. Allerede snuses det på flere nye spillere. Det som nok er klart, er at Pablo Guede fortsetter som hovedtrener. Det virker ikke som om en stor del av supporterne legger skylden på Guede for utfallet i serien, men så ble han også hentet inn i siste liten for å redde klubben fra nedrykk. Noe tvil rundt hans evner vil det være, ettersom Málaga kun tok 8 av 24 mulige poeng med han som hovedtrener, men han arvet en gjeng med håpløse spillere som tilsynelatende mentalt allerede hadde rykket ned. Andre trenere kan være aktuelle også, men det er så mange endringer som må til i løpet av sommeren, at trenerrollen ser sikker ut.

Pablo Guede har selv uttalt i forkant av kampen mot Lugo at han ikke kommer til å be om konkrete spillere, men heller forholde seg til det sportsdirektør Manolo Gaspar foretar seg. Det er sikkert fordeler ved det, sånn som at troppen blir formet ut fra hvordan klubben ønsker at den skal se ut, og ikke at den tilpasses én konkret trener. Ulempen ved det er selvfølgelig at Guede fortsetter å måtte tilpasse seg de spillerne klubben har, uten å kunne påvirke den biten i noen særlig stor grad. Etter denne sesongen er ikke Manolo Gaspar den mest populære skikkelsen i Málaga, ettersom han til syvende og siste har ansvaret for å ha hentet inn en tropp med spillere som ikke har levert over tid. Det blir fryktelig spennende å se hva som kan gjøres i sommer, men vær forsiktig med å få for store forhåpninger. Det kan bli en ny sommer full av skuffelser, lånespillere og gratissigneringer.

Men ikke alt er negativt; Málaga FC ser ut til å utløse utkjøpsklausulen for Aleix Febas fra Mallorca på 350 000 euro. Febas har blitt en viktig spiller for Málaga, og har selv uttalt at han vil bli på Solkysten. I tillegg har Mallorca uttalt at de ikke ser for seg at han fortsetter hos dem.

Manolo Reina, den 37 år gamle keeperen som vokste opp i Málaga-systemet, men som siden 2017 har spilt for Mallorca, ser også ut til å være så godt som klar for en retur til Málaga. Han kan få konkurranse fra Daní Martín, som Málagas forsøker å låne en sesong til fra Real Betis.

Klubben er ellers med i kampen om Lucas de Vega, som spiller for Barcelona «B». Det er stor interesse for spilleren også fra andre Segunda-klubber og klubber i Portugal. Han er en 22 år gammel sentral midtbanespiller fra Brasil.

Akademiet har så godt som signert Tomás Inglés fra Valencia. Den unge spissen har scoret jevnt og trutt med mål for ungdomsavdelingene i Valencia, og var på lån i Alzira i sesongen som var.

Vi legger bak oss en lang og svært skuffende sesong, og kan bare håpe på bot og bedring i løpet av sommeren slik at klubben er bedre rustet for neste sesong. Kravene fra supporterne vil bare være enda høyere, og tålmodigheten bare lavere. Málaga FC har en kjempeoppgave foran seg de neste månedene.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.