Månedsmagasinet på Costa del Sol
Noen tanker om sesongen 2022–2023

Noen tanker om sesongen 2022–2023

Del

Det ser ut som om våre helter overlever innværende sesong i La Liga 2 og vil dermed starte med blanke ark i neste sesong. Og hva så? Har Málaga CF noen fremtid som toppklubb?

Etter en formidabel opprydding ser det ut som om forholdene ligger til rette for at investorer, samarbeidspartnere og sponsorer vil satse på Málaga CF. TV-overføring og direktesendinger garanterer full dekning av alle matcher, men det er mange skjær i sjøen og sterke krefter som drar i mange retninger.

UEFA (Europa League) prøver febrilsk å skape lover og regler som gjør at de har noe de skulle ha sagt. Men de blir drevet fra skanse til skanse. De store gutta vil ha større deler av kaka. Noen vil ha en egen Superliga. Mer til de store og mindre til de små. Pengene bestemmer.

Og hvor er pengene? Inntektskildene til de store klubbene har tradisjonelt vært delt i tre: TV, sponsorer og publikumsinntekter. Men dette har endret seg sterkt gjennom årene, ikke minst under pandemien.

I 2006 var fordelingen: TV (41 %), sponsorer (33 %) og publikum (26 %). I 2016 var fordelingen: TV (39 %), sponsorer (43 %) og publikum (18 %). Under pandemien i 2021 ser vi drastiske endringer: TV (56 %), sponsorer (43 %) og publikum (1 %). Dramatiske tall. Publikum vil nok komme tilbake, spesielt til Málaga CF, med sine tradisjonelt høye tilskuertall. Men den mest dramatiske utviklingen er på TV. TV betyr de store, riksdekkende kanalene, men minst like viktig er et utall lokale kanaler, betalingskanaler og betalingsløsninger, internett, abonnement og betalingsmurer. Alt dette er avgjørende for at sponsorene går inn. Her ligger eksponering av logoer og budskap, sponsorpakker, arrangement, nettsalg osv. Men prisen på hva TV-kanalene betaler for rettigheter har ikke gått ned! De øker og øker.

Vil noen satse på Málaga CF?

Málaga er Spanias femte største by. Byen, områdene rundt og Andalucía er i rivende utvikling. Her ligger det et stort potensial på forskjellige nivåer som vi håper mange ser. Store, tunge samarbeidspartnere, sponsorer, annonsører, leverandører osv. Og med et ‘ferskt’ Málaga CF skulle alle muligheter ligge til rette. Det offentlige, næringslivet, reiselivsbransjen o.a. bør satse. Og ikke minst store investorer som ser sitt engasjement i et videre perspektiv.

Vil Peña Oso Polar satse videre?

Selvfølgelig. Vi er en del av kjernen i klubbens supporterskare. Vi vil stille opp og heie våre helter frem, sammen med spydspissen i supporterskaren, Málaguistas, som aldri svikter.

Vi er klare for en ny sesong, nye aktiviteter, gamle og nye medlemmer samt mange besøkende gjester som vil være sammen med oss og oppleve stemningen og begeistringen på La Rosaleda,

Vi gleder oss!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.