Månedsmagasinet på Costa del Sol
Málaga CF Femenino – Campeones!

Málaga CF Femenino – Campeones!

Del

Málagas kvinnelag, Málaga CF Femenino, er nykronede mestere i sin avdeling i Primera Nacional, noe som ble klart allerede fem runder før slutt. Det sikrer en plass i neste sesongs 2. RFEF i den nye ligastrukturen for kvinnelagene. 2. RFEF består av to grupper på 18 lag og tilsvarer Tercera División. Det betyr at klubben på papiret ikke rykker opp, men vil spille på tilsvarende nivå som denne sesongen i den nye ligastrukturen. Liga Iberdrola forblir landets øverste divisjon med 18 lag, med nyetablerte 1. RFEF med 18 lag og to grupper av 18 lag i 2. RFEF på nivåene under. Tidligere har det vært seks grupper på 2 RFEF-nivået.

Málaga CF Femeninos forløper, Club Atlético Málaga, var den første kvinneklubben som ble dannet i Andalucia. Det skjedde 30. juni 1991, og siden spilte klubben 15 sesonger på øverste nivå, leverte landslagsspillere til det spanske landslaget og hadde sin storhetstid mot slutten av 90-tallet.

Málaga CF Femenino har vunnet 21 kamper, kun spilt uavgjort i to og ikke tapt en eneste ligakamp i siste sesong.

Sesongen 1997/98 ble kronet med «el triplete»: mestere i serien og vinnere av både Copa de la Reina (Dronningcupen, der herrene har Copa del Rey, Kongecupen) og den spanske supercupen.

8. juni 2016 ble klubben innlemmet i Málaga CF under navnet Málaga CF Femenino, i tillegg til en struktur med reservelag, juniorlag og barne- og ungdomslag. Det har foreløpig ikke gitt den aller største sportslige suksessen siden 2016, med spill i Primera Nacional denne sesongen. Men, denne sesongen har vært en stor sportslig opptur. Etter 23 runder står klubben med 65 poeng som nykronede mestere i sin gruppe (gruppe 4). Málaga CF Femenino har vunnet 21 kamper, kun spilt uavgjort i to og ikke tapt en eneste ligakamp. I tillegg har laget scoret 65 mål og kun sluppet inn 15, som gir fantastiske 50 plussmål i «regnskapet». Nærmeste rival, Badajoz, har 48 poeng og 33 plussmål til sammenligning. Det er derfor det er klart flere runder før slutt at Málaga er mestere/skjønner ikke helt denne setningen.

Det spilles 26 runder i Primera Nacional (14 lag i gruppa). I de andre gruppene kommer Fundación Tenerife nærmest, med 62 poeng på 23 kamper i gruppe 6 og Europa med 62 poeng på 23 kamper i gruppa 3. Sånn sett kan man si at Málaga CF Femenino har gjort det best av totalt 98 lag i sin divisjon. Det er ikke verst!

Det er lite som tyder på at Málaga CF Femenino vil ta det rolig i de gjenværende kampene. De er nok veldig gira på å vinne resten av kampene og banke inn noen mål til innen dommeren blåser av siste seriekamp mot Cacereño 2 24. april. Kanskje dette kan være starten på en ny storhetsperiode for Málagas kvinnelag, som kan ende opp i Liga Iberdrola om noen få sesonger. Det hadde vært veldig gøy, og en får håpe at grunnlaget, både økonomisk, mtp. publisitet og supporter-interesse og den generelle statusen til spansk fotball for kvinner fortsetter en positiv utvikling.

Fotball er fotball, samme om det er snakk om herre- eller kvinnefotball, men det er ingen tvil om at en av de to har en tøffere kamp om langt mer begrensede midler. Heldigvis ser det ut til at interessen kan være på en oppadgående kurve, og med interessen vil trolig midlene følge. Den nye ligastrukturen vil også kunne spille en stor rolle, med færre lag i de øvre divisjonene, men forhåpentligvis med økt kvalitet og enda større konkurranseevne. Málaga CF Femenino har tatt fatt på jobben med å komme seg tilbake til landets øverste divisjon. Vi ønsker dem alt vel og er stolte av prestasjonene deres denne sesongen!


Arilds Corner:

Spillerne må ta ansvaret

Málaga CF står foran en krevende sesongavslutning. Vil de holde seg i Segunda Division eller rykke ned? I dagens situasjon må noen ta ansvar og gjøre noe!

Skal klubben holde seg i divisjonen, må spillerne ta ansvar og kjempe med nebb og klør og ikke skjule seg bak trener og team. Unnskyldninger holder ikke lenger. Den ledende spillergruppa må gå i spissen og få de andre med seg. De må ta ansvaret for at innstilling og samholdet gjør at matcher vinnes. Hvis ikke …

Alle mener sitt om hvorfor det har gått galt

Trenerne har kommet og gått. Det enkleste er jo å bytte trener. Da blir alt så mye bedre, ikke sant?
Spillerne
har gått ut og inn fra akademiet og div. klubber. Har de blitt kjent og hatt tid til å samspille? Savnet av en goalgetter er merkbart.
Administrasjonen
har hatt full jobb med å få skuta på rett kjøl.Fokuset har nok ikke vært mål og poeng, men de har gjort en formidabel jobb. Med en solid plattform ser fremtiden lysere ut, men de trenger nye investorer, og et lag i dypet er av liten interesse. Málaga CFs sportslig ansvarligehar ikke lykkes med trenervalg, spillerkjøp og salg, og alt må ivaretas i en profesjonell klubb.

Det spanske fotballforbundet setter strenge rammer for hvordan en profesjonell klubb skal drives, ogFIFA har sine lover og regler osv. som klubben må forhold seg til, samt å ta konsekvenser av beslutninger som ble tatt før sesongen.Etter den søte kløe kommer den sure svien …

Hva med andre ytre faktorer?

Økonomien fra de landsdekkende tv-overføringene spiller en vital rolle. TV-dekningen skaper grunnlaget for en rekke aktiviteter – sponsorer, salg av drakter og supporterutstyr, arenareklame og eksponering, samarbeidsprosjekter osv. Faller TV-eksponering og TV-inntekter bort, får det uante konsekvenser. I den profesjonelle fotballverdenen dreier det seg om store penger, og sponsorer og samarbeidspartnere skaper midler som strekker seg mye lenger enn eksponering av en logo.

Den digitale verdenen er kjempeviktig, siden man har søkelys på seg 24 timer i døgnet. Aviser, internett, og nettsider med betalingsmurer, muligheter og tilbud. I tillegg kommer lokal-TV, presse, radio osv.

La Rosaleda er en gammel, ærverdig og hyggelig arena, men den bør nok fornyes.Málaga CF har divisjonens nest høyeste gjennomsnittlige tilskuerantall, med de trofaste Málaguistas i spissen.Supporterklubber som oss kommer også inn her. Det er en god inntektskilde, men ikke nok.

Nå må alle krefter dra lasset i samme retning slik at Málaga CFs videre liv sikres!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.