Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nedrykksspøkelset henger over La Rosaleda

Nedrykksspøkelset henger over La Rosaleda

Del

Málaga befinner seg på 18. plass på tabellen når disse ordene skrives. Det er dagen før kampen mot Cartagena, og Málaga har tapt fire av de fem siste kampene. Nedrykksspøkelset henger tungt over La Rosaleda, og selv den mest optimistiske supporter vil ha vanskelig for å se at dette ikke blir en tøff kamp om å overleve i Segunda División i det som er igjen av sesongen.

Natxo González ble hentet inn som erstatter for José Alberto López den 27. januar i år. Siden den gang har Málaga spilt fire kamper. Laget så ut til å være på bunn, både når det gjelder moral og form, etter tapet mot Ibiza (0–5) den 22. januar. Det var kampen som betød slutten for José Alberto. Laget så ikke mye bedre ut da det ble et nytt tap 30. januar. I González’ første kamp tapte Málaga 3–0 borte mot Mirandés. Denne kampen ble fulgt opp med et akseptabelt uavgjortresultat mot Real Zaragoza (1–1), men så var det tilbake til tap mot Almería i Andalucía-derbyet 12. februar (0–1).

Neste mulighet til å ta poeng var borte mot Real Sociedad ‘B’. Det burde og skulle være mulig å få tatt en sårt tiltrengt trepoenger i denne runden mot et lag som ikke hadde vunnet en kamp på tre måneder (11 kamper). Igjen ble det tap – vertene fra Baskerland vant 2–0 og så ut som det beste laget. Málaga sto igjen, fullstendig blottet for selvtillit, og måtte svare for seg da de med buss ankom La Rosaleda dagen etter kamp. Der hadde 50–60 supportere samlet seg for å kreve svar og kreve bedre innsats i kampene som kommer. Flere spillere, deriblant Lombán, Chavarría og og Escassi, i tillegg til sportsdirektør Gaspar, rådgiver Aguilar og delegat Josemi, snakket med supporterne og lovet at alle i og rundt klubben jobber mot de samme målene. Politiet møtte opp, men det hele foregikk sivilisert og uten problemer.

Det er lett å spørre seg selv hvor skoen trykker, men det er langt verre å faktisk finne én klar årsak til at laget presterer så dårlig som de gjør. Natxo González beklaget den dårlige starten på hans trenergjerning i Málaga på pressekonferansen før kampen mot Cartagena, men sa samtidig at situasjonen ikke er så ille som den ser ut. Treneren mener han har sett fremskritt de siste 10–12 dagene, og at effekten snart vil vise seg på banen. Han understreker også at det nå nesten mer enn noen gang er viktig at supporterne stiller opp på kamp og støtter laget fremover. Klubben har også understreket hvor viktig støtten fra supporterne er, og kjører en kampanje der alle som har vært på alle kampene, får to gratisbilletter, og det skal også deles ut drakter fra forrige sesong (den lilla og grønne bortedrakta så lenge lageret rekker).

Samtidig er det ikke tvil om at Málaga er i den situasjonen de er i som følge av flere sammensatte utfordringer. Det kan være psykiske ting som spiller inn hos hver enkeltspiller, som opplever store krav både fra seg selv og fra alle i og rundt klubben. Klubben har også opplevd en rekke skader på sentrale spillere, selv om dette alene ikke er hele forklaringen. Det ser også ut til at de som spiller ikke er spesielt samkjørte, og det er tydelige svakheter i både forsvar og angrep som har vært kampavgjørende.

Det ser ikke ut som at det ligger en plan bak noe av det som skjer ute på banen, og det må González ta tak i med en eneste gang. Det holder ikke med gode treninger.

Escassi setter ord på det mange føler på, og det som vil være nøkkelen til å snu den elendige trenden Málaga befinner seg i: «Vi må se på oss selv fordi dynamikken er så dårlig. Vi må vinne fordi det haster med poeng for å komme oss ut av nedrykkssonen. Om vi starter kampene bra, med intensitet og konsentrasjon og tar det ansvaret vi må, så vil det garantert gå bra for oss. Jeg forstår at supporterne som hører dette uke etter uke har sluttet å tro på det, men for meg er samholdet det viktigste for at vi skal klare å snu dette. Vi kan ikke gå for noe annet enn seier.» (Fra et intervju med El Desmarque de Málaga)

Nå MÅ Málaga vise hva de er laget av – det er virkelig på tide, for nå haster det!


Arilds Corner

Hva kan fotballen og idretten bidra med for å skape fred i verden?

Når dette skrives (søndag 27. februar 2022) er alle media fylt av Russlands invasjon av Ukraina. Bilder, kart, politikere, eksperter og reportere. Reaksjoner fra alle hold. Verden, Europa, land etter land, NATO, FN osv.

Alle pøser ut sin forskrekkelse, frustrasjon, sanksjoner, tiltak og andre påfunn. Fake news, bekreftede nyheter, cyber-angrep … Alt som hører en ‘moderne’ krig til.

Men hva har dette med idrett og fotball å gjøre?

Verdens største idrett – fotball – forener alle verdens folk.

Er det noe alle verdens nasjoner og folk har felles, så er det fotball. Alle fotballinteresserte, og det er mange, følger med og engasjerer seg.

Allerede nå ser vi at ulike idretter, bla. fotball, og dens utøvere, ledere, forbund o.a. setter ned foten, protesterer og reagerer mot Putin & Cos fremferd. Dette skjer ikke med våpen, men med reaksjoner som går over landegrenser, og som engasjerer massene. Og dette vil bare vokse, og fotballen, som er den største, vil være med å starte denne flodbølgen som vil ramme politikere, krigshissere og profitører hardt. Idretten er kanskje undervurdert av de som er involvert i dette ‘eventyret’ til Putin & Co.

Og fotballen bidrar også til et samarbeid mellom AHN Fuengirola/Mijas og Peña Oso Polar.

Uten sammenlikning for øvrig har fotballen bidratt til at AHN Fuengirola/Mijas og Peña Oso Polar har inngått et ikke forpliktende samarbeid som gjør det enklere for AHNs medlemmer å være oppdatert når Málaga CF spiller sine hjemmekamper. Nå kan Peña Oso Polar gjennom AHNs hjemmeside informere medlemmene sine om hvordan de skal bestille billetter, oppmøtetidspunkt, priser m.m.

Vi håper at informasjonen blir godt mottatt, og at mange av AHNs medlemmer og besøkende vil være med på match fremover.

Men hva så med Málaga CF?

Alle vet at det går opp og ned her i livet. Og slik er det også med Málaga CF. Årets sesong startet bra, men siden har det gått jevnt nedover.

Ryktene sier at mye positivt er på gang – at klubben står foran mange prosjekter, og at flere, store samarbeidspartnere er i ‘horisonten’. Og ikke minst at Málaga by vil involvere seg sterkere i klubbens ve og vel.

Vi krysser fingrene for at Málaga CF ikke rykker ned, og at de starter neste sesong sterkere enn noen gang. Da blir alt så mye bedre …

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.