Månedsmagasinet på Costa del Sol
Málaga C.F. sier opp hovedtreneren

Málaga C.F. sier opp hovedtreneren

Et smertefullt 0-5 nederlag på La Rosaleda hjemmebane mot Ibiza i slutten av januar var den berømte dråpen som fikk begeret til å renne over for ledelsen i Málaga C.F. 

Etter bare åtte måneder i klubben ble José Alberto López sakt opp som hovedtrener for klubbens førstelag, som spiller i den spanske 2. divisjon. Han tiltrådte i fjor sommer med den klare ambisjonen å skape et slagkraftig lag i divisjonens beste halvdel.

Med ni seire, syv uavgjort og ti nederlag etter 26 kamper, hører Málaga C.F. nå til i divisjonens nederste halvdel, og både spillet og resultatene har i hele sesongen vært ytterst ustabile. Man har, med andre ord, hverken fått oppbygd det laget eller skapt de resultatene man hadde ønsket.

Klubben måtte derfor i all hast ut å finne en ny trener. Samtidig hadde de få dager til å forsterke troppen, da vinterens transfermarked – som alltid – stengte den 31. januar. 

Ny trener for Málaga CF: Natxo Gonzalez – 27. januar 2022

På torsdag 27. januar, annonserte Málaga CF at de hadde ansatt en ny hovedtrener.

Den 55-årige Natxo Gonzalez, som kom fra Victoria-Gasteiz i Baskerlandet, erstattet José Alberto Lopez som ble sparket bare noen dager før, på mandag 24. januar.

Etter flere møter og diskusjoner ble det besluttet at Gonzalez var den mest passende kandidaten, samtidig som har var forberedt på å jobbe under de trange finansielle forholdene som klubben nå opererer under.

Gonzalez har vœrt trener for blant annet topp lag i Bolivia og Portugal, og har vœrt ansvarlig for mangfoldige spanske 2. divisjonslag som Deportivo Alaves, Reus, Zaragoza og Deportivo de Coruña. Málaga CF er hverken på et sportslig eller økonomisk nivå til å kunne tiltrekke høyprofilerte trenere som Diego Martinez eller Pablo Machin. Pep Marti hadde vœrt et godt valg, men dennes finansielle forventinger var for høye for klubben. De samme økonomiske begrensningene gjelder også for signering av nye spillere, som er nødvendig for at klubben kommer opp igjen i LaLiga.


ARILDS CORNER:

TREKKFUGLENE HAR KOMMET TILBAKE

Vi som kan rømme fra mørketid, snø, is, vinterstormer, kuldegrader og såpeglatte veier; vi er tilbake. Vi er lykkeligere her på Costa del Sol i vinterhalvåret i kortere eller lengre perioder. Her har vi lys, sol og varme (som regel), og alt det som samlet blir det gode liv. Noen sprekinger i det kalde nord sverger selvfølgelig til snø og vidder, mil med skigåing, iskalde hytter og sledeføre. Men dem om det …

FOTBALL – LIVE – UTENDØRS

Vi som er hekta på den runde kula må selvfølgelig ha vår favoritt – fotballen – når vi er i sør. Vi følger alltid vårt favorittlag, Málaga CF og stiller alltid opp på La Rosaleda og heier våre helter frem. Det er det vi drømmer om å oppleve – live.

Suget er der, akkurat som røyksuget. Og vi lever godt med det. Vi kan selvfølgelig få ubegrenset fotball på TV, betalingskanaler, internett etc. Og vi følger med på Cup-serier, landskamper, mesterskap, treningskamper osv. Vi følger våre favorittlag og spillere, minutt for minutt. Dag etter dag. Men, ingenting er som fotball ‘live’ utendørs. Og når vi i tillegg har vårt favorittlag, Málaga CF, bare et ‘steinkast’ unna, er lykken total.

I GODE OG ONDE DAGER

Som supporter av Málaga CF må man være forberedt på å etterleve det gode, gamle løftet: Alltid! Våre helter er en ustabil flokk med høye fjell og dype daler. Opp og nedturer kommer i rask rekkefølge og blodtrykket må helst være under kontroll. Men dette er noe av sjarmen med fotball. Mange føler det slik, for det er jevnt 15 – 20 000 på matchene på La Rosaleda.

OG VI GIR OSS ALDRI!

Vårt store forbilde er Malaguistas, Málaga CFs superfans. De stiller opp på match etter match og heier spillerne frem i med- og motgang. Fullt trøkk. Vi i Oso Polar lager ikke så mye lyd, men våre hjerter banker like hardt. Vi prøver å bære spillerne frem på vår måte. Vi er like engasjert. Diskusjoner og vurderinger om laget, spillere, trenere, motstandere, poeng, tabeller etc. etc. skaper stort engasjement, og kanskje det viktigste, det sosiale miljøet Peña Oso Polar representerer. Ikke bare før, under og etter matchene. Men også med faste møteplasser, nye medlemmer, besøkende på matchene, fester og arrangementer. Her møtes nordmenn og svensker og alle andre som vil være med. Og fotballen og Málaga CF lever videre. Vi har håp og tro på mange flotte opplevelser i opp- og nedturer fremover. Og en ting er sikkert: Vi gir oss aldri!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.